Κορυφαίες webcam για να επιλέξεις

Οι web cameras έγιναν τα τελευταία χρόνια ένα απαραίτητο αξεσουάρ, ενώ και μετά την εποχή των lock down παραμένουν ένα χρήσιμο εργαλείο τόσο για επαγγελματικούς, όσο και για προσωπικούς λόγους.

Φυσικά, στην αγορά υπάρχουν πολλά μοντέλα για κάθε ανάγκη και τσέπη ώστε να επιλέξεις. Παρακάτω θα εστιάσουμε σε μερικά εξαιρετικά μοντέλα στη λογική της υψηλότερης 1080p ανάλυσης που γίνεται το νέο στάνταρ.

Logitech C920e Business Webcam

Πρόκειται για ένα κορυφαίο μοντέλο

και δη το business update της πετυχημένης σειράς C920. Ειδικότερα, προσφέρει καλές επιδόσεις, εξαιρετικό φινίρισμα και 3 χρόνια εγγύηση, ενώ δίνει και δυνατότητα για παραμετροποίηση των ρυθμίσεων λήψης. Επίσης, επειδή προσφέρει 78,5 βαθμούς γωνία θέασης κάμερας μαζί με autofocus καταγράφει με εξαιρετικό τρόπο τα πρόσωπα! Μοναδικό της μειονέκτημα η έλλειψη υποστήριξης για 60 fps καταγραφή βίντεο…

Razer Kiyo Pro

Είναι ένα δυνατό premium μοντέλο με εξαιρετική ποιότητα καταγραφής, υποστήριξη για HDR και 60 fps video, αλλά καλώς ή κακώς η τιμή είναι τσιμπημένη! Παράλληλα, για να ελέγξεις πλήρως τις δυνατότητές της είναι απαραίτητη η εγκατάσταση του σχετικού Razer Synapse software.

Anker B600 Video Bar

Το συγκεκριμένο μοντέλο ανήκει επίσης στην premium κατηγορία και προσφέρει 65, 78 και 95 μοίρες viewing angle για να διαλέξεις. Επιπρόσθετα, έχει ενσωματωμένο ηχείο και μικρόφωνο, αλλά και light bar. Ακόμα, είναι πλήρως παραμετροποιήσιμη (π.χ. φωτεινότητα, αντίθεση), ενώ διαθέτει πορτάκι ασφάλειας για μη καταγραφή (privacy shutter), αλλά και μηχανισμό στήριξης (swivel mount). Δυστυχώς, ο τελευταίος είναι μάλλον βαρύς για οθόνη laptop. Τέλος, δεν υποστηρίζει βίντεο σε 60 fps.

Dell UltraSharp Webcam (WB7022)

Εδώ έχουμε μία κορυφαία 4K webcam με υποστήριξη και για HDR. Πέρα από την υψηλή ανάλυση διαθέτει AI μηχανισμούς για βελτίωση ή κεντράρισμα εικόνας και υποστηρίζει διάφορες γωνίες λήψης. Μειονεκτεί μόνο στην έλλειψη ενσωματωμένου μικροφώνου, ενώ και το privacy shutter που διαθέτει είναι μάλλον ευαίσθητο και εύκολα αποσπάται!

eMeet C960 Webcam

Το μοντέλο αυτό αντικατοπτρίζει τη value for money αγορά. Αυτό γιατί σε χαμηλή τιμή θα έχεις μία καλής ποιότητας κάμερα με διπλό μικρόφωνο και χρήσιμες λειτουργίες όπως το noise cancellation. Στα αρνητικά, το γεγονός ότι η εστιακή απόσταση δεν αλλάζει…

NexiGo N980P

Ίσως η πιο ενδιαφέρουσα ευρυγώνια κάμερα του είδους με 120 μοίρες viewing angle και υποστήριξη για 60 fps καταγραφή βίντεο. Όμως, θα μπορούσε να προσφέρει περισσότερες επιλογές παραμετροποίησης και να μην είναι στη λογική του fixed focus.

The post Κορυφαίες webcam για να επιλέξεις appeared first on Κωτσόβολος Blog.

Keywords
Τυχαία Θέματα