Δημιούργησε με την Kenwood και γίνε ο ζαχαροπλάστης της καρδιάς τους

Από την Ιωάννα Σταμούλου

Άφησε τη φαντασία σου ελεύθερη και ετοίμασε με τις κουζινομηχανές Kenwood μοναδικές συνταγές για όλη την οικογένειά σου.

Η κουζινομηχανή Titanium Chef Baker XL KVL85.124SI της Kenwood θα φέρει σε πέρας με τον καλύτερο τρόπο την κάθε δημιουργική ιδέα σου στη ζαχαροπλαστική γιατί είναι σχεδιασμένη για τα πάντα. Τι άλλο να ζητήσεις από μια κουζινομηχανή;

Ακρίβεια;

Η ζαχαροπλαστική είναι συνώνυμη της ακρίβειας, γι’ αυτό η ενσωματωμένη ζυγαριά EasyWeigh

θα σου επιτρέπει να ζυγίζεις τα υλικά σου απευθείας στον κάδο ή τα εξαρτήματα εύκολα, γρήγορα και με λιγότερη ακαταστασία στην κουζίνα σου.

Ειδικά σχεδιασμένοι αναδευτήρες

Διαθέτει τους κατάλληλους αναδευτήρες για κάθε μαγειρική σου ανάγκη. Ο διαχρονικός Αναδευτήρας K, το χτυπητήρι και ο γάντζος ζύμης είναι κατασκευασμένα από ανοξείδωτο ατσάλι. Επίσης, η συσκευή περιλαμβάνει και τον Αναδευτήρα Flexi με ελαστικά πλαϊνά, που τον καθιστά ιδανικό για κρεμώδη μείγματα.

Λειτουργικότητα;

Διαθέτει δύο κάδους DuoBowl που αποθηκεύονται ο ένας μέσα στον άλλο -έναν μεγάλο χωρητικότητας 7L και ένα βοηθητικό 5L- για να μπορείς να συνεχίζεις τις παρασκευές σου χωρίς ενδιάμεσες παύσεις για πλύσιμο ή απλώς να χρησιμοποιείς κάθε φορά το κατάλληλο μέγεθος κάδου, ανάλογα την ανάγκη και τη συνταγή σου. Επιπλέον, αν χρειάζεσαι να φτιάξεις smoothies, ροφήματα, βελουτέ σούπες κ.α. διαθέτει και μπλέντερ με γυάλινη κανάτα χωρητικότητας 1.2L για ζεστά υλικά και 1,6L για κρύα υλικά, με γυαλί ανθεκτικό σε έντονες εναλλαγές θερμοκρασίας.

https://blog.kotsovolos.gr/wp-content/uploads/2024/04/kenwood.mp4

Προσαρμοστικότητα;

Η συσκευκή διαθέτει 10 ταχύτητες συμπεριλαμβανομένης της Pulse λειτουργίας, που είναι ιδανική για τα εξαρτήματα υψηλής ταχύτητας αλλά και λειτουργία αναδίπλωσης ιδανική για αφράτα, αέρινα μείγματα όπως μαρέγκες και μους που δεν θέλεις να χάσουν τον όγκο τους. Επιπλέον, το ψηφιακά ελεγχόμενο μοτέρ του προσαρμόζει την ταχύτητα σε ότι κι αν φτιάχνεις χρησιμοποιώντας μόνο την ισχύ που χρειάζεται.

Δύναμη;

Με ισχύ 1200W, μεταλλικά γρανάζια και πλανητική κίνηση αναδευτήρων μπορείς να φτιάχνεις τα πάντα, από μείγματα κέικ, μέχρι ψωμιά και τσουρέκια. Γιατί η Kenwood μπορεί να κάνει τα πάντα!

Μιας και μιλήσαμε για τσουρέκια, ιδού τα 10 βήματα για να τα φτιάξεις τέλεια:

Το σωστό αλεύρι

Χρησιμοποιούμε Αλεύρι Δυνατό ή Για τσουρέκι με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, που στην περίπτωση του αλευριού μεταφράζονται σε έξτρα γλουτένη.

Η μαγιά

Ξηρή ή φρέσκια η μαγιά περιέχει ζυμομύκητες οι οποίοι μετά την ανάμειξή τους σε κάποιο υγρό ενεργοποιούνται και προκαλούν χημικές αντιδράσεις δημιουργώντας κυψέλες στη ζύμη. Η ξηρή μπορεί να αναμιχθεί κατ’ ευθείαν με το αλεύρι. Με τη φρέσκια όμως πρέπει να φτιάξουμε ένα προζύμι διαλύοντας τη σε χλιαρό νερό (ποτέ καυτό γιατί μπορεί να την καταστρέψει) μαζί με λίγο αλεύρι και δημιουργώντας έναν χυλό. Τον αφήνουμε σε ηρεμία μέχρι να δημιουργηθούν μέσα του φουσκάλες και τότε είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε τη διαδικασία.

Η ζάχαρη και το αλάτι

Μια μικρή ποσότητα ζάχαρης στο προζύμι θα βοηθήσει τη μαγιά να ενεργοποιηθεί πιο γρήγορα. Το αλάτι όμως αποφεύγουμε να το βάλουμε στο προζύμι γιατί δεν πρέπει να έρθουν σε άμεση επαφή. Το ανακατεύουμε στο υπόλοιπο αλεύρι της συνταγής.

Η θερμοκρασία των υλικών

Τα υπόλοιπα υλικά μας (αυγά, βούτυρο, ζάχαρη, αλεύρι) εκτός του νερού πρέπει να βρίσκονται σε θερμοκρασία δωματίου. Γι’ αυτό δεν τα βγάζουμε από το ψυγείο την τελευταία στιγμή.

Το ζύμωμα

Είναι ένα από τα πιο σημαντικά στάδια. Βοηθά να αναπτυχθεί το πλέγμα της γλουτένης, που στη συνέχεια θα επηρεάσει τη δομή και την υφή του τσουρεκιού κάνοντάς το αφράτο. Ιδανικά ζυμώνουμε με τον γάντζο της κουζινομηχανής Kenwood και σε χαμηλή ταχύτητα μιμούμενη την κίνηση του χεριού ώστε να παρατηρούμε τη ζύμη να αλλάζει. Στην αρχή είναι κολλώδης και στέκεται στα τοιχώματα του κάδου. Καθώς όμως συνεχίζουμε το ζύμωμα γίνεται πιο ελαστική και λεία και αρχίζει να ξεκολλάει και να μαζεύεται στον γάντζο.

Η σωστή υφή της ζύμης

Μόλις βγάλουμε τη ζύμη από τον κάδο της κουζινομηχανής Kenwood πρέπει να είναι ελαστική σαν τσίχλα και βουτυράτη. Σε αυτή τη φάση η ζύμη είναι χαλαρή και πέφτει. Δεν πρέπει να της προσθέσουμε αλεύρι γιατί θα σφίξει και θα αλλάξουμε τη σύσταση της. Όταν τη μαζεύουμε λοιπόν από τον κάδο βουτυρώνουμε ή λαδώνουμε τα χέρια για να την πιάσουμε χωρίς να μας κολλάει.

Το φούσκωμα

Η μαγιά από τη μία θέλει τον χρόνο της για να δράσει και η ζύμη από την άλλη χρειάζεται ξεκούραση. Γι’ αυτό είναι απαραίτητη η παραμονή της ζύμης σε ζεστό περιβάλλον χωρίς ρεύματα. Μετά το ζύμωμα, δίνουμε στη ζύμη σχήμα μπάλας και χαράσσουμε με μαχαίρι ή την πιέζουμε με το πλαϊνό μέρος της παλάμης και φτιάχνουμε ένα σταυρό στην επιφάνειά της. Τη βάζουμε σε μεγάλο μπολ για να φουσκώσει, τη σκεπάζουμε με πετσέτα και την αφήνουμε σε ζεστό περιβάλλον. Ο χρόνος που χρειάζεται μέχρι να φουσκώσει εξαρτάται από την ποσότητα και τη θερμοκρασία της ζύμης και του περιβάλλοντος. Αν αφήσουμε τη ζύμη σε φούρνο που έχουμε προθερμάνει στους 40°C, η ζύμη θα χρειαστεί γύρω στη μία ώρα. Αν την αφήσουμε σε θερμοκρασία δωματίου ίσως χρειαστεί 3-4 ώρες μέχρι να τριπλασιαστεί σε όγκο. Αν την αφήσουμε στο ψυγείο και πάλι θα φουσκώσει, αλλά θα χρειαστεί όλη τη νύχτα. Αφού πάρει τον χρόνο της, η ζύμη θα φουσκώσει κι ο σταυρός θα εξαφανιστεί. Έτσι θα ξέρουμε ότι το πρώτο φούσκωμα έχει πετύχει.

8. Το σωστό πλάσιμο

Μετά το πρώτο φούσκωμα βγάζουμε τη ζύμη σε καλά λαδωμένο ή βουτυρωμένο πάγκο και τη ζυμώνουμε ξανά με λαδωμένα χέρια, παίρνοντας τη ζύμη από γύρω και διπλώνοντας προς το κέντρο. Έτσι θα φύγει ο αέρας που έχει εγκλωβιστεί και δεν θα γίνει πολύ κυψελωτή, αλλά κορδωτή όπως χρειάζεται. Ύστερα τη χωρίζουμε σε κομμάτια και τα πλάθουμε απαλά σε κορδόνια χωρίς να την τραβάμε και να την ταλαιπωρούμε. Όταν είναι σωστή η ζύμη ανοίγει μόνη της. Για να είναι ομοιόμορφα τα τσουρέκια μας, ζυγίζουμε τα κομμάτια ώστε να έχουν ίδιο βάρος.

Το δεύτερο φούσκωμα

Αφού πλάσουμε τα κορδόνια και δώσουμε τελικό σχήμα στα τσουρέκια μας (πλεξούδες, κουλούρες κλπ.) τα αφήνουμε πάλι σε ζεστό περιβάλλον μέχρι να διπλασιαστούν σχεδόν σε όγκο. Ο συνολικός χρόνος αναμονής εξαρτάται από τη θερμοκρασία της ζύμης, τη θερμοκρασία και την υγρασία του περιβάλλοντος. Υπολογίζουμε από μισή μέχρι 1 ώρα. Αφού φουσκώσουν τα αλείφουμε απαλά με αυγό διαλυμένο σε λίγο νερό ή γάλα, για να γίνει γυαλιστερή η επιφάνειά τους και τα πασπαλίζουμε με φιλέ αμυγδάλου ή σουσάμι.

Το σωστό ψήσιμο

Τοποθετούμε τα τσουρέκια μας σε ρηχά ταψιά στρωμένα με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους γιατί θα φουσκώσουν. Τα ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 165°C στον αέρα για 40-45 λεπτά ή στους 180°C στις αντιστάσεις.

Πως διατηρούνται περισσότερο

Όταν τα βγάλουμε από τον φούρνο τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως πριν τα τυλίξουμε με μεμβράνη τροφίμων για να διατηρηθούν μαλακά κι αφράτα για αρκετές ημέρες. Στη συντήρηση του ψυγείου κρατάνε τουλάχιστον 10 ημέρες και στην κατάψυξη 3 μήνες.

The post Δημιούργησε με την Kenwood και γίνε ο ζαχαροπλάστης της καρδιάς τους appeared first on Κωτσόβολος Blog.

Keywords
Τυχαία Θέματα