CES 2023: Lenovo καινοτομία με πολλαπλές οθόνες

Πολλές και εντυπωσιακές ανακοινώσεις είχε και η Lenovo, η οποία εστίασε πάρα πολύ σε premium consumer συσκευές με έμφαση στην καινοτομία και την παραγωγικότητα.

Yoga Book 9i

Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα το νέο Yoga Book 9i, που είναι το πρώτο OLED laptop

με δύο πλήρους μεγέθους οθόνες αφής. Συγκεκριμένα το Yoga Book 9i χρησιμοποιεί δύο PureSight OLED οθόνες ανάλυσης 2.8K, 13,3 ιντσών, οι οποίες καλύπτουν το 100% του χρωματοχώρου DCI-P3 με πιστοποίηση Dobly Vision HDR.

Προφανώς με τέτοια διάταξη δεν υπάρχει χώρος για παραδοσιακό πληκτρολόγιο, όμως η Lenovo προσφέρει αποσπώμενο Bluetooth πληκτρολόγιο και γραφίδα (Smart Pen), για να μπορείς να εργαστείς όπως ακριβώς θέλεις. Παράλληλα το Yoga Book 9i διαθέτει και πτυσσόμενη βάση η οποία επιτρέπει την τοποθέτησή του σε διαφορετικούς προσανατολισμούς, ενώ μπορείς να το χρησιμοποιήσεις τόσο ως tablet όσο και σε tent mode.

Όσο για το hardware το Υoga Book 9i διαθέτει επεξεργαστή 13ης γενιάς Intel Core i7-U15, 16 GB μνήμης LPDDR5X, 512 GB ή 1TB αποθηκευτικού χώρου (SSD), τρεις θύρες USB-C με Thunderbolt 4 και μπαταρία των 80Whr η οποία σύμφωνα με την εταιρεία επιτρέπει έως 14 ώρες αναπαραγωγής βίντεο στη μία οθόνη ή 10 ώρες αναπαραγωγής και στις δύο οθόνες.

Yoga AIO 9i Desktop

Ένα πολύ ιδιαίτερο All in One σύστημα σχεδιασμένο για να αποτελέσει το στολίδι του χώρου εργασίας σου. To Yoga AIO 9i Desktop, αποτελεί ένα ολοκληρωμένο desktop υπολογιστή με οθόνη 31,5 ιντσών και ανάλυσης 4Κ, με πολύ λεπτό πλαίσιο, η οποία στηρίζεται σε ένα ειδικό μεταλλικό βραχίονα που επιτρέπει τη ρύθμισης της κλίσης σε οποιαδήποτε γωνία. To Yoga AIO 9i Desktop χρησιμοποιεί επεξεργαστές Intel Core 13ης γενιάς σε συνδυασμό με κάρτες γραφικών NVIDIA GeForce Next Gen Laptop GPU και διαθέτει αρκετή ισχύ για να ανταποκριθεί σε γραφιστικές εργασίες, να καλύψει απαιτητικές εφαρμογές επεξεργασίας φωτογραφιών/εικόνων, ή και gaming.

Lenovo ThinkBook Plus Twist

Για μια ακόμα φορά η Lenovo έρχεται για να ανατρέψει τα δεδομένα στην κατηγορία των convertible laptops. Το ThinkBook Plus Twist είναι το πρώτο laptop της αγοράς με περιστρεφόμενη διπλή οθόνη. Πιο αναλυτικά, το ΤhinkBook Plus Twist διαθέτει ένα πάνελ OLED 13,3 ιντσών ανάλυσης 2.8K στο εσωτερικό και μία οθόνη e-Ink 12 ιντσών με ρυθμό ανανέωσης 12Hz και υποστήριξη αφής στο κάλυμμα της οθόνης. H οθόνη εδράζεται σε ένα ειδικό μεντεσέ, ο οποίος μπορεί να περιστραφεί 180 μοίρες δίνοντάς σου τη δυνατότητα να διαλέξεις με ποια οθόνη θέλεις να εργαστείς.

Lenovo ThinkBook 16p Gen4

Εκτός από το ThinkBook Plus Twish η Lenovo παρουσίασε και τον φορητό υπολογιστή ThinkBook 16p Gen4, ο οποίος συνεργάζεται με μια σειρά από αρθρωτά αξεσουάρ που βελτιστοποιούν την απομακρυσμένη εργασία. Συγκεκριμένα το ThinkBook 16p Gen4 μπορεί να συνεργαστεί με την  Lenovo Magic Bay 4K Webcam, Lenovo Magic Bay LTE ή/και Lenovo Magic Bay Light.

Η Magic Bay 4K Webcam, είναι μια webcamera υψηλής ανάλυσης με υποστήριξη εικόνας έως 4K 30fps, δυνατότητα αυτόματης εστίασης, αυτόματης ρύθμισης του φωτισμού, αυτόματο καδράρισμα με επιλέξιμο οπτικό πεδίο, ενώ εδράζεται σε μεντεσέ με εύρος κλίσης 270°. Για πρόσθετη ασφάλεια, η κάμερα διαθέτει ενσωματωμένο ηλεκτρονικό κλείστρο απορρήτου.

Το Lenovo Magic Bay Light είναι σχεδιασμένο για να λύσει το πρόβλημα του κακού φωτισμού στις βιντεοκλήσεις, προσφέροντας φωτεινότητα έως 150lux, με δυνατότητα ρύθμισης και ελάχιστη κατανάλωση ενέργειας. Tέλος το Lenovo Magic Bay LTE έχει σχεδιαστεί για να λύσει τα προβλήματα συνδεσιμότητας, προσφέροντας σύνδεση  4G LTE για μεγαλύτερη ευελιξία εν κινήσει.

 

Lenovo Tab Extreme

Το πιο ισχυρό και μεγάλο tablet που έχει παρουσιάσει ποτέ η Lenovo. Το Lenovo Tab Extreme έρχεται με OLED οθόνη 3Κ, με ρυθμό ανανέωσης 120Hz και διαγώνιο 14,5 ιντσών. Από πλευράς hardware το Lenovo Tab Extreme είναι εξοπλισμένο με οκταπύρηνο επεξεργαστή Dimensity 9000 της MediaTek, μεγάλη μπαταρία που μπορεί να εξασφαλίσει αυτονομία έως 12 ωρών, ενώ διαθέτει οκτώ ηχεία της JBL με υποστήριξη Dolby Atmos για κορυφαία αναπαραγωγή ήχου.

Στην πλάτη του διαθέτει μαγνήτες όπου μπορείς να προσαρμόσεις μαγνητικά ένα ειδικό kickstack που επιτρέπει την τοποθέτησή του σε οποιαδήποτε γωνία, ενώ η Lenovo έχει σχεδιάσει και ένα ειδικό αποσπώμενο πληκτρολόγιο που αιωρείται και που σου επιτρέπει να μετατρέψεις το Tab Extreme σε κανονικό λάπτοπ. Εκτός από αυτά το Lenovo Tab Extreme υποστηρίζει και γραφίδα, λειτουργία split screen για έως και τέσσερις εφαρμογές ή έως 10 εφαρμογές σε αιωρούμενα παράθυρα και εύκολη ασύρματη διαμοίραση αρχείων με Windows υπολογιστές μέσω της εφαρμογής Lenovo FreeStyle.

Lenovo ThinkPhone

Σχεδιασμένο με αφορμή την 30η επέτειο της σειράς ThinkPad, το ThinkPhone της Motorola, είναι ένα επαγγελματικό smartphone με premium προδιαγραφές και το DNA της σειράς ThinkPad. Το ThinkPhone διαθέτει πλάτη τύπου carbon, πλαίσιο αλουμινίου και Gorilla Glass Victus, ενώ έχει πιστοποίηση IP68 για αντοχή σε σκόνες και νερό. Χρησιμοποιεί επεξεργαστή Snapdragon 8+ Gen1, διαθέτει οθόνη FHD 6,6 ιντσών, μεγάλη μπαταρία με αυτονομία έως 36 ωρών και υποστηρίζει γρήγορη φόρτιση των 68W.

Aν τώρα το συνδυάσεις με κάποιο υπολογιστή ThinkPad χάρη στη λειτουργία Ready For και τη συνδεσιμότητα Think 2 Think μπορείς να έχεις: άμεση σύνδεση του smartphone με τον ThinkPad υπολογιστή σου, ενοποιημένο clipboard για εύκολη αντιγραφή αρχείων, ενοποιημένες ειδοποιήσεις, δυνατότητα χρήσης του smartphone ως webcam και λειτουργία 5G hotspot με ένα κλικ.

Lenovo Smart Paper

Το Smart Paper είναι το ψηφιακό σημειωματάριο της Lenovo. Πρόκειται για ένα λεπτό tablet με οθόνη αφής 10,3 ιντσών Ε-Ink και υποστήριξη γραφίδας, η οποία προσφέρει στους χρήστες την αίσθηση γραφής σε χαρτί, καθώς διαθέτει πολύ χαμηλό χρόνο υστέρησης (23msec), υποστήριξη για 4.096 διαφορετικά επίπεδα πίεσης, αναγνώριση κλίσης (της γραφίδας) και 74 διαφορετικές επιλογές διαμόρφωσης της επιφάνειας εργασίας (διαγραμμισμένη, κενή, μέχρι και παρτιτούρα) για να μπορείς να κρατάς σημειώσεις, να σχεδιάζεις, να γράφεις μουσική ή ότι άλλο θα έκανες με παραδοσιακό χαρτί και στυλό. Επιπλέον το Smart Paper διαθέτει και δύο ενσωματωμένα μικρόφωνα, που σου επιτρέπουν να ηχογραφείς κάποια σύσκεψη ή διάλεξη, ενώ παράλληλα κρατάς σημειώσεις.

Project Chronos

Concept προϊόν που έχει σχεδιαστεί για σένα που θέλεις να ακολουθήσεις ένα υβριδικό τρόπο ζωής. Το Project Chronos, προσφέρει μία εμπειρία επαυξημένης πραγματικότητας, απαλλαγμένη από ειδικά γυαλιά, πλήρως ελεγχόμενη από τις κινήσεις του σώματος. Με τη χρήση μιας ειδικής κάμερας βάθους, το Project Chronos σε “σκανάρει” και μπορεί να αναπαράγει τις κινήσεις σου σε πραγματικό χώρο μέσα σε ένα τρισδιάστατο, εικονικό περιβάλλον, προβάλλοντάς τες σε μια οθόνη στο σπίτι, μέσω θύρας DP ή HDMI.

The post CES 2023: Lenovo καινοτομία με πολλαπλές οθόνες appeared first on Κωτσόβολος Blog.

Keywords
Τυχαία Θέματα