Υψηλού συμβολισμού η επίσκεψη Μητσοτάκη στη Γαύδο για τα Θεοφάνια

Ηχηρό μήνυμα στην Τουρκία αποτελεί η παρουσία του Έλληνα Πρωθυπουργού στη Γαύδο,   για τον εορτασμό των Θεοφανίων, σε μια περίοδο που η Άγκυρα απειλεί τη χώρα μας με πόλεμο, αν δεν συμμορφωθεί στις υποδείξεις της!

Του Κώστα Πασίση

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται σήμερα στο εν λόγω ακριτικό νησί, στην καρδιά του ελληνισμού και συνάμα στο νοτιότερο σύνορο της Ευρώπης για να δείξει ότι η Ελλάδα είναι ισχυρή χώρα,

δε λυγίζει στις απειλές και ανά πάσα στιγμή μπορεί να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε πρόκληση και επιβουλή.

Η σημερινή επίσκεψη είναι μια σαφή απάντηση στον τουρκικό αναθεωρητισμό και έρχεται σε μια συγκυρία που η Τουρκία «απαγορεύει» τις αφίξεις  Ελλήνων πολιτικών  στα νησιά!

Μια απίστευτη τουρκική πρόκληση που η Κυβέρνηση δεν αφήνει αναπάντητη.

Υπενθυμίζεται ότι η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, σε μια άκρως συμβολική κίνηση είχε βρεθεί πέρσι για τα Θεοφάνια στη Γαύδο.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του ο Πρωθυπουργός θα συνομιλήσει με τους 151 κατοίκους του νησιού, σύμφωνα με τη τελευταία απογραφή για να πληροφορηθεί τα προβλήματα τους  και να μάθει για την καθημερινότητα τους.

Παραμονές πάντως της επίσκεψης του Πρωθυπουργού στη Γαύδο, τουρκική ακταιωρός ,νοτιοανατολικά του Φαρμακονησίου, έκανε επικίνδυνους ελιγμούς με σκοπό τον εμβολισμό ελληνικού λιμενικού σκάφους, με αποτέλεσμα να απειληθεί ναυτικό επεισόδιο…

Τα σενάρια για τον  κυβερνητικό εκπρόσωπο

Ωστόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την επιστροφή στη …ρουτίνα του Μαξίμου θα βρεθεί αντιμέτωπος με δυο εκκρεμότητες, όχι επείγουσες, αλλά υπαρκτές…

Η πρώτη αφορά την αναπλήρωση της θέσης του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου ο οποίος θα διεκδικήσει την επανεκλογή του στο Νομό Φθιώτιδας, με σταυρό προτίμησης και έχει κώλυμα, σύμφωνα με την εκλογική νομοθεσία, λόγω της συχνής παρουσίας του στα μέσα ενημέρωσης.

Το θέμα «φούντωσε» μετά τον ορισμό από τον Αλέξη Τσίπρα,  της Πόπης Τσαπανίδου ως νέας εκπροσώπου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, στη θέση του Νάσου Ηλιόπουλου. Αλλά και τη ξαφνική επίσκεψη στο Μαξίμου του γνωστού δημοσιογράφου-παρουσιαστή του ΣΚΑΪ Δημήτρη Οικονόμου ο οποίος συναντήθηκε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Μέχρι στιγμής τουλάχιστον δεν έχει «κλειδώσει» κάποια  απόφαση για συγκεκριμένο πρόσωπο.

Σύμφωνα πάντως με τις λιγοστές διαρροές, δεν πρόκειται να γίνει κάποια νέα μεταγραφή δημοσιογράφου και η θέση ενδεχομένως  να καλυφθεί από κάποιο πρόσωπο εντός Μαξίμου, που να έχει καλή γνώση του κυβερνητικού έργου.

Μεταξύ των ονομάτων που κυκλοφορούν είναι της αναπληρώτριας κυβερνητικού εκπροσώπου Αριστοτελίας Πελώνη, αλλά και του υπουργού Επικρατείας Άκη Σκέρτσου. Εσχάτως πάντως  στα ονόματα που παίζουν για τη συγκεκριμένη θέση προστέθηκε και το όνομα  της   Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου η οποία είναι ευρωβουλευτής και  εκπρόσωπος τύπου της ευρωομαδας της ΝΔ, ενώ παλαιότερα έχει διατελέσει και εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ.

Το πιθανότερο σενάριο πάντως είναι ο Γιάννης Οικονόμου να παραμείνει στη θέση του, μέχρι την επίσημη έναρξη των εκλογών.

Το ακροδεξιό μόρφωμα

Η δεύτερη, πιο καυτή από την πρώτη, είναι τι μέλλει γενέσθαι με το ακροδεξιό μόρφωμα  του  Ηλία Κασιδιάρη ο οποίος βρίσκεται στη φυλακή.

Στην κυβέρνηση έχει ανοίξει συζήτηση για την ανάληψη μιας νομοθετικής πρωτοβουλίας που να αποκλείει τη συμμετοχή των χρυσαυγιτών στις επικείμενες εκλογές.

Το θέμα «τρέχει» ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης ο οποίος εμφανίζεται να έχει ετοιμάσει μια πρόταση η οποία όμως για να προχωρήσει πρέπει να συναινέσουν και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης για να μην υπάρξουν τραγελαφικότητες…

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν γίνει κάποιες επαφές, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρχει κάτι χειροπιαστό.

Ο Γιάννης Οικονόμου ερωτηθείς σχετικά απάντησε πως δεν υπάρχει κάτι νεότερο σε αυτή την κατεύθυνση. «Προτεραιότητα της κυβέρνησης και της ΝΔ είναι η εκλογική και πολιτική αποδοκιμασία των φασιστικών και ακραίων πολιτικών αντιλήψεων. Έχουμε εμπιστοσύνη στην κοινωνία ότι θα επιλέξει εκπροσώπους εντός του δημοκρατικού τόξου», πρόσθεσε.

Η φωτογραφία  πάντως, τον περασμένο Οκτώβριο,   με τον Ηλία Κασιδιάρη να κρατάει στα χέρια του ένα εκλογικό φυλλάδιο με το κόμμα “Έλληνες” από το εδώλιο του κατηγορουμένου,  προκάλεσε πολιτικές ανατριχίλες και ξύπνησε δυσάρεστες μνήμες.

Τέλος σημειώνεται ότι τα ηγετικά στελέχη της Χρυσής Αυγής βρέθηκαν στη φυλακή, μετά την ποινική δίωξη που ασκήθηκε στην εγκληματική οργάνωση, επί διακυβέρνησης Σαμαρά ο οποίος εκείνη την περίοδο είχε δηλώσει  ότι οι ηγέτες της Χρυσής Αυγής διώκονται, όχι από την κυβέρνηση, αλλά από τη Δικαιοσύνη, για εγκλήματα τα οποία διέπραξαν και όχι για τα «πιστεύω» τους.

The post Υψηλού συμβολισμού η επίσκεψη Μητσοτάκη στη Γαύδο για τα Θεοφάνια appeared first on The President.

Keywords
Τυχαία Θέματα