Υπουργικό Συμβούλιο: Προτεραιότητα μεταρρυθμίσεις και βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών

Την προώθηση των μεταρρυθμίσεων, την υλοποίηση  των στόχων και την προσήλωση στο  κυβερνητικό έργο, με επίκεντρο τον πολίτη και τη βελτίωση της καθημερινότητας του, αναμένεται να ζητήσει από τους υπουργούς του ο Πρωθυπουργός στη σημερινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, που γίνεται στη σκιά της διάψευσης των εκλογικών σεναρίων του Φθινοπώρου και του ανασχηματισμού.

Του Κώστα Πασίση

Στο πλαίσιο αυτό μόνο τυχαία δεν ήταν η χθεσινή ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην εκδήλωση παρουσίασης της εφαρμογής Gov.gr Wallet, μέσω της οποίας

οι πολίτες θα μπορούν να χρησιμοποιούν τα νέα ψηφιακά αντίγραφα ταυτότητας και διπλώματος οδήγησης.

«Ο ψηφιακός μετασχηματισμός είναι μια βαθιά τομή, μια επιλογή με επίκεντρο τον άνθρωπο», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης δείχνοντας την κατεύθυνση και το πρόσημο των νομοθετικών πρωτοβουλιών.

Η συγκεκριμένη εφαρμογή έχει ιδιαίτερη συμβολή στο μεγαλεπήβολο σχέδιο της ψηφιακής επανάστασης η οποία συντελείται στη χώρα, που γίνεται πρότυπο ακόμη και για πιο προηγμένα  κράτη στο τομέα των τεχνολογικών καινοτομιών.

Ωφελημένος από τέτοιου τύπου πρωτοβουλίες είναι πρωτίστως ο απλός και «ανώνυμος» πολίτης πάνω στον οποίο κάνει «focus» σήμερα η κυβέρνηση.

Άλλωστε κατά τη διάρκεια της πανδημίας η ψηφιακή πλατφόρμα του εμβολιασμού και οι αντίστοιχες εφαρμογές στα smartphone των πολιτών έπαιξαν κομβικό ρόλο στη μάχη κατά του Covid.

Αυτό ήταν ένα μεγάλο σχέδιο που κέρδισε την εμπιστοσύνη των πολιτών για  το κράτος.

Και αυτό είναι ένα βασικό μήνυμα (η βελτίωση της καθημερινότητας) που θέλει να περάσει στους υπουργούς του ο Πρωθυπουργός στη σημερινή συνάντησή τους.

Το δεύτερο είναι ότι θέλει να  προετοιμάσει το έδαφος  για έναν προεκλογικό μαραθώνιο, με δεδομένο ότι οι κάλπες θα στηθούν τη νέα χρονιά, μετα από εννέα μήνες, όπως προβλέπεται στο Σύνταγμα της χώρας.

Λίγα λόγια, πολλή δουλειά

Στο τέλος αυτής της διαδρομής, η κυβέρνηση θα προτάξει το έργο της και θα ζητήσει από τους πολίτες να κάνουν τη σύγκριση με τα αντίστοιχα πεπραγμένα του ΣΥΡΙΖΑ.

Λίγη λόγια, περισσότερη δουλειά και κυρίως απτά αποτελέσματα, είναι το πολιτικό μήνυμα του, στους υπουργούς, πριν αναχωρήσουν για τις ολιγοήμερες διακοπές του Αυγούστου, προκειμένου να «γεμίσουν μπαταρίες», καθότι οι κυβερνητικές επιδόσεις τους τον Χειμώνα, θα κρίνουν και το αποτέλεσμα των εκλογών.

Το Μαξίμου θέλει δράσεις με κοινωνικό πρόσημο και στη βάση αυτή το οικονομικό επιτελείο καλείται να βρει τον απαιτούμενο δημοσιονομικό χώρο για να τις υποστηρίξει…

Ο Πρωθυπουργός θα βάλει τους επόμενους στόχους και θα ζητήσει από τους συνεργάτες του στην κυβέρνηση την υλοποίηση τους στον προβλεπόμενο χρόνο.

Εκτός του προγραμματισμού δράσεων το επόμενο διάστημα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει να έχει στο γραφείο του τις επόμενες ημέρες και τα σημειώματα με τα πεπραγμένα του κάθε υπουργείου, ενόψει της κομβικής ομιλίας του στη ΔΕΘ.

Επιπλέον ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επιμείνει και στην ανάγκη προώθησης του κυβερνητικού  έργου στην κοινωνία, μέσω περιοδειών και την απευθείας επικοινωνία  με τους πολίτες.

Ήδη ο Πρωθυπουργός έχει ξεκινήσει ένα ευρύ πρόγραμμα περιοδειών το οποίο θα συνεχίσει μέχρι την προκήρυξη των εκλογών.

Αν και έκλεισε το κεφάλαιο του ανασχηματισμού δεν αποκλείεται να στείλει σήμερα και μια τελευταία προειδοποίηση σε κάποιους που εμφανίζονται «κουρασμένοι», μετά από τρία χρόνια σε υπουργικούς θώκους.

The post Υπουργικό Συμβούλιο: Προτεραιότητα μεταρρυθμίσεις και βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών appeared first on The President.

Keywords
Τυχαία Θέματα