ΥΠΟΙΚ Γερμανίας: «Εντός ημερών» το εμπάργκο της ΕΕ στο ρωσικό πετρέλαιο

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα καταλήξει σε συμφωνία για την επιβολή εμπάργκο στις εισαγωγές πετρελαίου από τη Ρωσία «εντός ημερών», προεξόφλησε χθες Δευτέρα ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας, ο Ρόμπερτ Χάμπεκ, πρόσθεσε ωστόσο πως για να μειωθούν τα έσοδα της Μόσχας πιθανόν θα χρειαστεί η επιβολή ορίου στις τιμές του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές.

«Θα καταλήξουμε σε

συμφωνία εντός ημερών», διαβεβαίωσε ο κ. Χάμπεκ, ο οποίος εκφράστηκε κατά τη διάρκεια εκπομπής του γερμανικού δημόσιου τηλεοπτικού δικτύου ZDF, ερωτηθείς για την πορεία των διαπραγματεύσεων στην ΕΕ όσον αφορά την επιβολή εμπάργκο σε αντίποινα για την εισβολή του ρωσικού στρατού στην Ουκρανία την 24η Φεβρουαρίου.

Προειδοποίησε ωστόσο ότι το μέτρο δεν θα εξασθενίσει αυτόματα το Κρεμλίνο.

Η αύξηση των τιμών του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές αφότου οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν το δικό τους εμπάργκο στο ρωσικό αργό επέτρεψε στη Μόσχα να αυξήσει τα έσοδά της πωλώντας μικρότερες ποσότητες.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και οι ΗΠΑ επεξεργάζονται κατά συνέπεια πρόταση για να επιβληθεί όριο τιμών στο πετρέλαιο διεθνώς, σύμφωνα με τον κ. Χάμπεκ.

Πρόκειται «προφανώς για ασυνήθιστο μέτρο, αλλά ζούμε ασυνήθιστους καιρούς», εξήγησε ο υπουργός Οικονομίας της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής οικονομίας. Το μέτρο «λειτουργεί μόνο αν το ενστερνιστούν πολλές χώρες» και αυτό ακριβώς αποδεικνύεται το πρόβλημα, πρόσθεσε.

The post ΥΠΟΙΚ Γερμανίας: «Εντός ημερών» το εμπάργκο της ΕΕ στο ρωσικό πετρέλαιο appeared first on The President.

Keywords
Τυχαία Θέματα