Β.Κεγκέρογλου: 99 χρόνια μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή, οι μνήμες είναι άσβεστες

«Σήμερα, ενενήντα εννιά χρόνια μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή και ενενήντα επτά μετά την ολοκλήρωση του ξεριζωμού των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από τις πατρογονικές τους εστίες, οι μνήμες είναι άσβεστες και οι πατρίδες αλησμόνητες» τόνισε ο γραμματέας της ΚΟ του ΚΙΝΑΛ Βασίλης Κεγκέρογλου μιλώντας στην ολομέλεια της Βουλής.

Τιμούμε, είπε «τα θύματα της θηριωδίας των Τούρκων, όσους έδωσαν τη ζωή τους για την πατρίδα και τα δίκαια του Ελληνισμού, αλλά και όσους επέζησαν και αγωνίστηκαν και συνέβαλαν με

κάθε τρόπο στην επιβίωση και την κοινωνική ενσωμάτωση των ξεριζωμένων».

Οι Μικρασιάτες, επισήμανε ο βουλευτής «μπόλιασαν τον εθνικό κορμό και συνέβαλαν στην ανόρθωση και την πρόοδο της χώρας, της αγροτικής παραγωγής, των επαγγελμάτων, των τεχνών και των γραμμάτων και του πολιτισμού γενικότερα. Τα διδάγματα για τις επόμενες γενιές ήταν και είναι πολλά, αλλά επισημαίνω τρία: Πρώτον, την ανάγκη εθνικής συνεννόησης, αφού μετά τη μεγάλη επιτυχία της Συνθήκης των Σεβρών δεν διατηρήθηκε η εθνική στρατηγική και η ενότητα και έτσι διευκολύνθηκαν οι αντίρροπες έως τότε συμμαχικές δυνάμεις και η ανασύνταξη της Τουρκίας εναντίον μας. Δεύτερο, την ενεργό συμμετοχή στη διαμόρφωση και στη δημιουργία του αύριο και του μέλλοντος, όπως η αξιοθαύμαστη προσπάθεια για την ανόρθωση της πατρίδας με τη συμμετοχή όλων των Ελλήνων γηγενών και ξεριζωμένων παρά τις τριβές και τα προβλήματα των μεταξύ τους σχέσεων. Και τρίτο δίδαγμα, την ανάγκη να τιμώνται οι πατριώτες, τόσο οι πρωταγωνιστές όσο και οι ανώνυμοι, απλοί αγωνιστές της ελευθερίας, της δημοκρατίας και της προόδου».

The post Β.Κεγκέρογλου: 99 χρόνια μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή, οι μνήμες είναι άσβεστες appeared first on The President.

Keywords
Τυχαία Θέματα