Το διπλό σχέδιο Ερντογάν σε Έβρο και Θράκη. Σε ετοιμότητα οι Ελληνικές αρχές

Στο «ναδίρ» βρίσκονται οι ελληνοτουρκικές σχέσεις με τον Ερντογάν να συκοφαντεί ωμά την Ελλάδα στον ΟΗΕ, κάνοντας λόγο για απάνθρωπη συμπεριφορά στο Αιγαίο, την Άγκυρα να παίζει περίεργα παιχνίδια στον Έβρο με τους μετανάστες αλλά και στην Θράκη με τους μουσουλμάνους της περιοχής.

Του Κώστα Πασίση

Το όλο σκηνικό δημιουργεί  βάσιμες υπόνοιες

ότι πίσω από όλα αυτά βρίσκεται ένα δόλιο τουρκικό σχέδιο σε βάρος της χώρα μας που είναι σε εξέλιξη…

Το τελευταίο διάστημα και σε καθημερινή βάση η Ελλάδα βρίσκεται στο στόχαστρο της Τουρκίας, είτε σε επίπεδο ρητορικής έντασης και επιθετικότητας, είτε στο …πεδίο (Έβρος) με προειδοποιητικές …βολές.

Ο Σουλτάνος στον ΟΗΕ, που τελικά έφυγε με άδεια χέρια, προβληματισμένος και σκυμμένο κεφάλι, έθεσε το μεταναστευτικό, ένα ανθρωπιστικό ζήτημα, με στόχο να κάνει ζημιά στην «εικόνα» της Ελλάδας στο Εξωτερικό.

Την ίδια σχεδόν στιγμή ο πρόεδρος της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης Μουσταφά Σεντόπ πραγματοποιούσε ιδιωτική επίσκεψη στην Ξάνθη συνοδευόμενος μεταξύ άλλων και από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Χουσείν Ζειμπέκ.

Ο Μουσταφά Σεντόπ γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων του τη Συνθήκη της Λωζάνης, έκανε λόγο εκ νέου για τουρκική μειονότητα. «Ήλθαμε να χαιρετίσουμε και να συνομιλήσουμε με τα αδέλφια μας και με τους τούρκους ομοεθνείς μας», ανέφερε χαρακτηριστικά, χωρίς ο κ. Ζειμπέκ να τον επαναφέρει στην τάξη…

Και πως να γίνει αυτό, αφού ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ προ ημερών μιλώντας σε τουρκικό τηλεοπτικό σταθμό αποκάλεσε τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης «τουρκική», χωρίς την παραμικρή επίπτωση από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

Απλά βγήκε ο κ. Κατρούγκαλος και του έκανε μια επίπληξη για να μη το ξανακάνει…

Σε πολιτικό επίπεδο πάντως οι εν λόγω επισκέψεις και πολλές άλλες στο παρελθόν  προφανώς και εντάσσονται στο σχεδιασμό της Τουρκίας για «εργαλειοποίηση» των τοπικών μουσουλμανικών πληθυσμών στην περιοχή της Θράκης, όπως κάνει και με την άθλια προπαγάνδα της στο μεταναστευτικό, με τα δήθεν  pushbacks (επαναπροωθήσεις) της χώρας στο Αιγαίο.

Ένα ψεύτικο αφήγημα που όμως έχει – εμμέσως πλην σαφώς – ευήκοα ώτα και στο εσωτερικό της χώρας, προκαλώντας έντονη ενόχληση της κυβέρνησης

Στον Έβρο οι ελληνικές δυνάμεις βρίσκονται σε συναγερμό… Μόλις την περασμένη Τετάρτη 1.500 παράτυποι μετανάστες επιχείρησαν να περάσουν τα σύνορα της χώρας, χωρίς φυσικά επιτυχία.

Στην Αθήνα και στο Μαξίμου το γεγονός αξιολογήθηκε ως ιδιαίτερα σημαντικό και άμεσα πήγε στον Έβρο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος ο οποίος κατήγγειλε οργανωμένο σχέδιο προώθησης μεταναστών στα ελληνικά σύνορα από την πλευρά της Τουρκίας.

«Θέλω να είναι ξεκάθαρο, ότι οργανωμένο σχέδιο από την πλευρά της Τουρκία είναι προφανές ότι υπάρχει, σε πλείστες όσες περιπτώσεις τους φέρνουν οχήματα της τουρκικής στρατοχωροφυλακής. Δεν το λες ούτε αυθόρμητο, ούτε ανοργάνωτο αυτό»,  τόνισε χαρακτηριστικά.

Επίσης και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου πήρε θέση τονίζοντας ότι: «Από την αρχή του χρόνου μέχρι σήμερα στο Αιγαίο και στον Έβρο επιχείρησαν πάνω από 155.000 να μπουν στη χώρα μας. Λέω τους αριθμούς για να έχουμε την ένδειξη μιας τάξης μεγέθους. Μόνο στον Έβρο ήταν γύρω στις 33.000-34.000 άνθρωποι τους τελευταίους μήνες που επιχείρησαν να μπουν στο ελληνικό έδαφος, να παραβιάσουν τα σύνορα.»

Η Αθήνα ειδικά για το μεταναστευτικό έχει διαμηνύσει στην Άγκυρα ότι η Ελλάδα δεν είναι ξέφραγο αμπέλι και διαφυλάσσει τα σύνορα, τηρώντας όμως πάντα τους διεθνείς κανόνες και προστατεύοντας τις ανθρώπινες ζωές.

Το λιμενικό ήδη έχει σώσει 10.000 ζωές στο Αιγαίο.

Παράλληλα όμως προειδοποιεί και τις Βρυξέλλες για τους νέους κινδύνους που εγκυμονούνται στο μεταναστευτικό, ζητώντας μια κοινή ευρωπαϊκή λύση.

Εν κατακλείδι στην κυβέρνηση κανείς δεν αποκλείσει  να υπάρξει ένα «θερμό» επεισόδιο με την Τουρκία, με «εμπροσθοφυλακή» εκ νέου τους παράνομους μετανάστες ή κάποια προβοκάτσια στη Θράκη…

The post Το διπλό σχέδιο Ερντογάν σε Έβρο και Θράκη. Σε ετοιμότητα οι Ελληνικές αρχές appeared first on The President.

Keywords
Τυχαία Θέματα