Στο Κίεβο ο Τζόνσον για συνάντηση με τον Ζελένσκι

Ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, ξεκίνησε σήμερα μια αιφνιδιαστική επίσκεψη στο Κίεβο με κατ΄ιδίαν συνάντηση με τον Ουκρανό πρόεδρο, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ανακοίνωσε ο Αντρίι Σίμπιγκα, αναπληρωτής επικεφαλής της ουκρανικής προεδρίας.

“Η Μεγάλη Βρετανία ηγείται της στρατιωτικής υποστήριξης στην Ουκρανία, του αντιπολεμικού συνασπισμού, των κυρώσεων κατά του Ρώσου επιτιθέμενου”, έγραψε ο Σίμπιγκα στο Facebook αναρτώντας μια φωτογραφία που δείχνει τους δύο ηγέτες να συζητούν.

Ο Μπόρις Τζόνσον είναι ο πρώτος ηγέτης χώρας της Ομάδας των επτά πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικών χωρών (G7) που επισκέπτεται την Ουκρανία αφότου ξεκίνησε η ρωσική εισβολή στις 24 Φεβρουαρίου.

Από την πλευρά της Βρετανίας, το γραφείο του Τζόνσον ανακοίνωσε πως “Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον ταξίδεψε σήμερα στο Κίεβο για να συζητήσει την παροχή περαιτέρω οικονομικής και στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία σε μια συνάντηση με τον πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι”.

Ο Τζόνσον συναντήθηκε με τον Ζελένσκι “σε μια ένδειξη αλληλεγγύης με τον ουκρανικό λαό”, δήλωσε εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ.

“Θα συζητήσουν τη μακροπρόθεσμη υποστήριξη του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ουκρανία και ο πρωθυπουργός θα παρουσιάσει ένα νέο πακέτο οικονομικής και στρατιωτικής βοήθειας.”

The post Στο Κίεβο ο Τζόνσον για συνάντηση με τον Ζελένσκι appeared first on The President.

Keywords
Τυχαία Θέματα