Σε πλήρη εξέλιξη η υλοποίηση του Ελληνικού. Tο πρώτο κτίριο που παραδίδεται το 2023

Με ταχείς ρυθμούς προχωράει το έργο της αστικής ανάπλασης του Ελληνικού με το «πράσινο» LEED gold κτήριο των ΑμεΑ, που αρχίζει και παίρνει σάρκα και οστά, να είναι το πρώτο που παραδίδεται το 2023 και στο οποίο θα στεγάζονται 4 σύλλογοι.

Πρόκειται για ένα κτήριο 11.000 τμ. (7.000 τμ. αναδομή και 4.000 τμ. υπόγεια). Έχει ολοκληρωθεί η θεμελίωση και το υπόγειο με στόχο μέχρι το τέλος του έτους να έχει ολοκληρωθεί ο σκελετός του κτηρίου. Αξίζει να σημειωθεί πως το κτήριο με χαμηλή ενεργειακή κατανάλωση

θα είναι πλήρως εξοπλισμένο για τις ανάγκες των συλλόγων ΑμεΑ.

Ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί από τη Lamda στην ανακύκλωση υλικού το οποίο θα χρησιμοποιηθεί ξανά και στην εξάλειψη κάθε πιθανής εστίας ρύπανσης από την επιφάνεια, το έδαφος και τα υπόγεια ύδατα στο οικόπεδο της έκτασης του Ελληνικού.

Μεταξύ των εργασιών που «τρέχουν» είναι η υπογειοποίηση της Ποσειδώνος η οποία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, ενώ σχεδιάζεται και η αναβάθμιση της μαρίνας του Αγίου Κοσμά ώστε να μπορέσει να δέχεται mega yachts.

Οδυσσέας Αθανασίου: Συνολικά έως το 2023 τα έσοδα θα ανέλθουν στα 450 εκατομμύρια ευρώ

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Lamda, Οδυσσέας Αθανασίου, σε παρουσίασή του προς τους δημοσιογράφους, χθες, Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου τόνισε πως το έργο του Ελληνικού προχωράει εξαιρετικά καλά με όλες τις μελέτες να έχουν προχωρήσει σημαντικά, παράλληλα χαρακτήρισε σημαντική την παράδοση του κτηρίου των ΑμεΑ έως και το φθινόπωρο του 2023.

Ερωτηθείς για το κόστος κατασκευής και ενέργειας ο κ. Αθανασίου ανέφερε πως μπορεί να υπάρξει ενδεχόμενος μια διαφορά στο κόστος της τάξης των 10% – 15% ανάλογα πως θα διαμορφωθούν οι ευρύτερες οικονομικές και γεωπολιτικές συνθήκες. Επισήμανε, ωστόσο, ότι μέρος αυτού του κόστους μπορεί να μετακυλιστεί στους αγοραστές των κατοικιών.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Lamda ανέφερε πως έχει προπουληθεί σχεδόν το 100% από τα προϊόντα που βγήκαν προς πώληση (βίλες, condos και κατοικίες στον ουρανοξύστη) με τα έσοδα για το 2022 να φτάνουν περίπου τα 200 εκατομμύρια ευρώ και για το 2023 τα 250 εκατομμύρια ευρώ, φτάνοντας συνολικά τα 450 εκατομμύρια ευρώ έσοδα. Οι υπογραφές των τελικών συμβολαίων θα ξεκινήσουν από τον Οκτώβριο με προοπτική να ολοκληρωθούν έως το τέλος του έτους.

Ο κ. Αθανασίου τόνισε πως το έργο εξελίσσεται σύμφωνα με το πλάνο χωρίς να έχει αλλάξει κάτι. Προτεραιότητα της Lamda αποτέλεσε η επικοινωνία του master plan στην ελληνική κοινωνία τονίζοντας πως θα υπάρξουν εκδηλώσεις εντός του χώρου με στόχο την ανάδειξη του project. Αναφέρθηκε, επίσης, στη δημιουργία ενός timelapse στην ιστοσελίδα με τη δυνατότητα οι επισκέπτες να μπορούν να εξερευνούν κάθε έργο.

O Διευθύνων Σύμβουλος της Lamda εξήγησε πως η αξιοπιστία του έργου περνά από την Ελλάδα πριν από το εξωτερικό προσθέτοντας πως από το 2023 θα ξεκινήσει το μάρκετινγκ των κατοικιών στο εξωτερικό.

Ο κ. Αθανασίου τόνισε, επίσης, πως αποτελεί στόχος μέχρι τον Ιούνιο του 2023 να έχει κλείσει ο πρώτος κύκλος συμφωνιών για τα malls και τα καταστήματα εστίασης.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Lamda εκτίμησε πως ο τουρισμός έχει πάει καλύτερα από αυτό που λέγεται προσθέτοντας, ωστόσο, πως η γεωπολιτική κατάσταση δημιουργεί ένα ασταθές οικονομικό περιβάλλον το όποιο μπορεί, ωστόσο, να δημιουργήσει ευκαιρίες στις τιμές υλικών και στον τομέα του εργατικού δυναμικού. Ο κ. Αθανασίου σημείωσε πως τα χρήματα για την υλοποίηση της πρώτης φάσης του έργου είναι εξασφαλισμένα.

Για εφέτος είναι προγραμματισμένοι δυο μεγάλοι διαγωνισμοί: ο πρώτος είναι για το εμπορικό κέντρο στη Βουλιαγμένη και ο δεύτερος για το Marina Galleria προσθέτοντας πως δεν υπάρχουν αποκλεισμοί για όσους πληρούν τα κριτήρια για τους διαγωνισμούς. Ο κ. Αθανασίου σημείωσε πως για την κατασκευή των βιλών και των condos θα κληθούν μέσα από διαγωνισμούς μικρότερες εργολαβικές εταιρείες να κατασκευάσουν τα ακίνητα, ενώ διευκρίνισε πως η τιμή ανά τετραγωνικό μέτρο για την αγορά τους θα κυμαίνεται μεταξύ 5.000 και 6.000 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο έκδοσης νέου ομολόγου ο κ. Αθανασίου απάντησε αρνητικά τονίζοντας πως τη συγκριμένη στιγμή δεν είναι στα άμεσα σχέδια.

Τέλος, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Lamda αναφέρθηκε στις δύσκολες στιγμές, αλλά και στο όραμα που αποτελεί η υλοποίηση του Ελληνικού και την μεγάλη ευκαιρία για την Ελλάδα.

Ειρήνη Μυλωνά

The post Σε πλήρη εξέλιξη η υλοποίηση του Ελληνικού. Tο πρώτο κτίριο που παραδίδεται το 2023 appeared first on The President.

Keywords
Τυχαία Θέματα