“Ραψωδία” Αϊτόρ και πράσινη η κορυφή με 5Χ5!

Με τον Αϊτόρ να κάνει το καλύτερο του παιχνίδι με την πράσινη φανέλα, ο Παναθηναϊκός συνέχισε το νικηφόρο σερί του στο πρωτάθλημα της Super League. Οι “πράσινοι” επικράτησαν του ΠΑΣ Γιάννινα με 3-0, με τον Ισπανό άσο να σημειώνει χατ τρικ και να οδηγεί το Τριφύλλι στο 5Χ5 και να το διατηρεί στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Το ματς

Ο Παναθηναϊκός

προσπάθησε από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης με τον ΠΑΣ Γιάννινα να πάρει μέτρα, προκειμένου να βρει τον τρόπο να απειλήσει την εστία των φιλοξενουμένων. Παρόλα αυτά οι Γιαννιώτες κρατούσαν μπάλα και ισορροπούσαν την κατάσταση.

Στο 10’ δημιουργήθηκε η πρώτη καλή φάση για το Τριφύλλι, όταν η σέντρα – σουτ του Γκανέα “τράνταξε” το δοκάρι του Σούλη. Όμως αυτό δεν πτόησε τους φιλοξενούμενους που έβγαιναν μπροστά, αλλά η εκτέλεση φάουλ του Μπιλμπάο στο 14’ πέρασε απ’ όλους.

Παρόλα αυτά μέσα σε δύο λεπτά ο Τριφύλλι απείλησε δύο φορές την εστία του Σούλη. Στο 5’ ο Σπόραρ έκανε το σουτ χαμηλά, αλλά μπλόκαρε ο πορτιέρο των Γιαννιωτών και ένα λεπτό αργότερα ο Πέρεθ έστειλε τη μπάλα άουτ.

Ωστόσο στο 19’ οι “πράσινοι” έφτασαν πολύ κοντά στο 1-0, αλλά το σουτ του Αϊτόρ πέρασε λίγο άουτ. Όμως στο 22’ είχαμε σοβαρό χτύπημα του Σούλη, όπου είχε μένει κάτω αναίσθητος και μάλιστα χρειάστηκε ασθενοφόρο για να βγει εκτός αγωνιστικού χώρου.

Μετά από 6 λεπτά το παιχνίδι ξεκίνησε, με τον Παναθηναϊκό να χάνει μία ακόμα ευκαιρία, με το απευθείας φάουλ του Αϊτόρ να μην καταλήγει στα δίχτυα του ΠΑΣ. Από το 30’ και μετά οι δύο ομάδες έψαχναν εκ νέου τα πατήματα τους. Στο 37’ ο Σπόραρ δεν μπόρεσε να συνεχίσει στο ματς και πέρασε στη θέση του ο Ιωαννίδης.

Τρίτη και… φαρμακερή για τον Αϊτόρ

Ο Αϊτόρ το έψαχνε το γκολ από απευθείας εκτέλεση φάουλ και στην τρίτη του προσπάθεια το… κατάφερε! Στο 45’ ο Ισπανός εκτέλεσε με το αριστερό και με τα φάλτσα που πήρε η μπάλα, αυτή πήγε στο δεξί παραθυράκι του Αθανασίου, γράφοντας έτσι το 1-0.

Στα 8 λεπτά των καθυστερήσεων που δόθηκαν δε σημειώθηκε κάτι το αξιοσημείωτο και έτσι το ημίχρονο έληξε με τον Παναθηναϊκό να προηγείται με το τέρμα του Αϊτόρ.

Με την έναρξη του 2ο ημιχρόνου ο Μπερνάρντ μπήκε στο παιχνίδι, ώστε να δώσει περισσότερες λύσεις επιθετικά. Στο 48’ ο Αϊτόρ έφτασε πολύ κοντά στο 2-0, αλλά ο Αθανασίου έδιωξε με γροθιές.

Τραγικό λάθος του Αθανασίου και δώρο το 2-0

Στο 53’ ο Αϊτόρ έδειξε ξανά τη μεγάλη του κλάση και με νέα εκτέλεση φάουλ “έγραψε” το 2-0. Ο Ισπανός άσος έκανε υποδειγματική, όπου ο Αθανασίου έδειχνε να ελέγχει τη μπάλα, αλλά του έφυγε μέσα από τα χέρια και αυτή κατέληξε στα δίχτυα.

Τρία λεπτά αργότερα το Τριφύλλι έφτασε κοντά στο 3-0, αλλά το σουτ του Τσέριν μπλοκαρίστηκε από τον κίπερ του ΠΑΣ.

Σόου Αϊτόρ και… χατ τρικ!

Ο Αϊτόρ ήταν ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΟΣ και με την προσωπική του… ραψωδία και στο 70’ έκανε το 3-0 εν μέσω αποθέωσης. Ο Ισπανός άσος έκανε την κούρσα, πήρε την κόντρα από τον αμυντικό του ΠΑΣ και μπήκε κάθετα στην περιοχή του Αθανασίου, σημειώνοντας το τρίτο του προσωπικό τέρμα και πετυχαίνοντας χατ τρικ.

Από κει και μετά ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έκανε μαζεμένες αλλαγές, ώστε να έχει πιο φρέσκια την ομάδα, μιας και το παιχνίδι είχε εν πολλοίς κριθεί, δίνοντας χρόνο σε παίκτες που ήταν εκτός για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα, όπως τους Χουάνκαρ και Σένκεφελντ, που μπήκαν στο τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα.

Τα υπολειπόμενα λεπτά του αγώνα οι δύο ομάδες είχαν συμβιβαστεί με το τελικό αποτέλεσμα και έτσι ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη με 3-0 κόντρα στο ΠΑΣ Γιάννινα και πάει με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία για το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, το οποίο θα διεξαχθεί μετά τη διακοπή για το Nations League.

Οι συνθέσεις

Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι, Πούγγουρας, Σάρλια (81′ Σένκεφελντ), Σάντσες, Γκάνεα (72’ Χουάνκαρ), Τσέριν, Κουρμπέλης (46’ Μπερνάρντ), Πέρεθ, Αϊτόρ, Παλάσιος (72’ Βέρμπιτς), Σπόραρ (36’ Ιωαννίδης)

ΠΑΣ Γιάννινα: Σούλης (28’ Αθανασίου), Σόρια, Παντελάκης, Καραχάλιος, Μπιλμπάο, Ροσέρο (74’ Λιάσος), Ποζνάσκι, Παμλίδης (65’ Μορέιρα), Εραμούσπε, Τζίμας (65’ Σταματελόπουλος), Μπαγκαλιάνης

The post “Ραψωδία” Αϊτόρ και πράσινη η κορυφή με 5Χ5! appeared first on The President.

Keywords
Τυχαία Θέματα