Πράσινη… βόλτα στη Νίκαια!

Ελέγχοντας το ρυθμό από το 7ο λεπτό και σε συνδυασμό με τον πλουραλισμό στην επίθεση, ο Παναθηναϊκός είχε εύκολο απόγευμα στη Νίκαια, επικρατώντας του Ιωνικού με 62-86 και πάει με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία στο κρίσιμο παιχνίδι με τη Μακάμπι στο Τελ Αβίβ.

Το ντεμπούτο του με την πράσινη φανέλα, σε επίσημα παιχνίδια, έκανε ο Νέιτ Ουόλτερς, ο οποίος έδειξε πως ακόμα χρειάζεται χρόνο για να βρει τα πατήματα

του. Ο Γκουτάιτις είχε πολύ καλή παρουσία, καθώς ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 13 πόντους, ενώ διψήφιοι ήταν και οι Μποχωρίδης (14π.) και Παπαγιάννης (12π.). Πρώτος σκόρερ του αγώνα ήταν ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης με 20π.

Το ματς

Με τους Ουόλτερς, Π. Καλαϊτζάκη, Γκριγκόνις, Ουίλιαμς και Γκουντάιτις ξεκίνησε ο Παναθηναϊκός την αναμέτρηση με τον Ιωνικό στη Νίκαια και στα πρώτα λεπτά οι δύο ομάδες έπαιζαν αρκετά δυναμικά, αλλά το «ρόδι» του σκορ το… έσπασε ο Λιθουανός σέντερ στο 2’, αλλά οι «πράσινοι» ήταν απελπιστικά άστοχοι με 1/6 εντός παιδιάς.

Παρόλα αυτά και οι Νικαιώτες δεν ήταν και ιδιαίτερα εύστοχοι (2/9), αλλά είχαν το προβάδισμα με 7-4 στο 5’ από το τρίποντο του Αρσενόπουλου. Οι δύο ομάδες ήταν ιδιαίτερα άστοχες και ήταν ενδεικτικό πως δύο λεπτά αργότερα το σκορ ήταν 7-9.

Ο Ράντονιτς άλλαξε τα 4/5 της αρχικής του πεντάδας και η είσοδος των Μποχωρίδη και Παπαγιάννη βελτίωσε σε κάποιο βαθμό την εικόνα του Τριφυλλιού και έτσι το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με τον Παναθηναϊκό να έχει ένα μικρό προβάδισμα με 11-17.

Οι «πράσινοι» είχαν βρει ρυθμό και κατάφεραν να ελέγξουν το παιχνίδι και στα πρώτα λεπτά της 2ης περιόδου προσπάθησαν να «χτίσουν» ένα σερί. Μάλιστα ο Παπαγιάννης με τρίποντο έκανε το 11-22 στο 12’, με τον Έλληνα σέντερ να είναι πραγματικό… σκιάχτρο και στις δύο πλευρές του παρκέ.

Έτσι ο Ράντοτιτς έκανε εκτεταμένο rotation, χωρίς να αλλάξει την εικόνα του ματς. Μάλιστα στο 15 ο Παναθηναϊκός ανέβασε το δείκτη του σκορ στο +15 (16-33) στο 16’ από τους Άντριους και Μαντζούκα, προσθέτοντας περισσότερα επιθετικά όπλα.

Το Τριφύλλι είχε καταφέρει να «κλείσει» τα όπλα των γηπεδούχων και μάλιστα ο Γκουτάιντις έφτασε για πρώτη φορά το σκορ πάνω από τους 20 πόντους (20-41) και έδειχνε περισσότερη σιγουριά και στις δύο πλευρές του παρκέ και αυτό είχε ως αποτέλεσμα το ημίχρονο να λήξει με τον Παναθηναϊκό να προηγείται με 26-48.

Τα πράγματα δεν άλλαξαν στα πρώτα λεπτά της 3ης περιόδου, μιας και ο Παναθηναϊκός εξακολουθούσε να έχει τον έλεγχο (30-52 στο 22’), όπου ο Ντέγιαν Ράντονιτς μοίραζε το χρόνο σε όλους τους παίκτες που είχε στη διάθεση του.

Παρόλα αυτά ο Ιωνικός κατάφερε με τρίποντο του Μάντζαρη να ρίξει το σκορ κάτω από τους 20 πόντους (35-54) στο 25’, αλλά με ένα 0-8 οι «πράσινοι» ανέβασαν το δείκτη του σκορ ακόμα και στους 27 (35-62) και ήταν κάτι παραπάνω από φανερό η ανωτερότητα των φιλοξενουμένων.

Έτσι το τρίτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με τον Παναθηναϊκό να παίζει σε υψηλό ρυθμό στην επίθεση και σε συνδυασμό με τον έλεγχο των ριμπάουντ κρατούσε εύκολα την πρωτοκαθεδρία με άνω των 20 πόντων (41-65).

Με την έναρξη της τελευταίας περιόδου ο Ιωνικός έτρεξε ένα 7-0 και μείωσε σε 48-65, με τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη να δείχνει την εμπειρία του και την ηγετική του παρουσία στο παρκέ, καθώς είχε φτάσει στους 20 πόντους.

Όμως ο Παναθηναϊκός είχε άμεση… απάντηση (48-68) στο 33′, αλλά οι γηπεδούχοι κατάφερναν συνεχώς να… ροκανίσουν τη διαφορά, φτάνοντας μάλιστα στο -15 (55-70), τρέχοντας ένα 14-5 στα πρώτα 4 λεπτά του δεκαλέπτου.

Εκεί όμως ανέλαβαν δράση οι Μαντζούκας και Μποχωρίδης, όπου με 2/2 τρίποντα και κάρφωμα του Παπαγιάννη έγινε μέσα σε 1:30 λεπτό το 55-78 και κάπου εκεί το ματς είχε κριθεί.

Έτσι ο Παναθηναϊκός “ξέσπασε” από την ήττα από τη Μονακό, επικρατώντας με του Ιωνικού στη Νίκαια με 62-86, δείχνοντας καλά στοιχεία, ενώ “κέρδισε” και την επιστροφή του Ουόλτερς.

Τα δεκάλεπτα: 11-17, 26-48, 41-65, 62-86

The post Πράσινη… βόλτα στη Νίκαια! appeared first on The President.

Keywords
Τυχαία Θέματα