Πως αντιδρά ο Μητσοτάκης στον «ανταρτοπόλεμο» της Αντιπολίτευσης – Οι επόμενες κινήσεις

Τις πολιτικές με κοινωνικό πρόσημο και την προώθηση και υλοποίηση των μεγάλων έργων και project της χώρας, προτάσσει η κυβέρνηση, ως αντιστάθμισμα στον «ανταρτοπόλεμο» των κομμάτων της αντιπολίτευσης, τα οποία επιχειρούν να κεφαλαιοποιήσουν πολιτικά τη διεθνή ενεργειακή κρίση.

Του Κώστα Πασίση

Ο Πρωθυπουργός λαμβάνοντας τα μηνύματα της κοινωνίας, μέσω των δημοσκοπήσεων και όχι μόνο, βγαίνει μπροστά διαμηνύοντας ότι οι ευάλωτες κοινωνικές ομάδες δεν θα μείνουν μόνες τους και κυρίως ότι η κυβέρνηση του δεν αρκείται σε παθητικό

ρόλο, ούτε είναι  θεατής των  εξελίξεων.

Στο πλαίσιο αυτό η κυβέρνηση, όπως ανακοινώθηκε, θα προχωρήσει έως τις 21 Απριλίου στην καταβολή του επιδόματος ακρίβειας. Την 1η Μαΐου θα υπάρξει γενναία αύξηση στον κατώτατο μισθό.

Ενώ, μέχρι τέλους Ιουνίου, φιλοδοξεί να υλοποιήσει μια εμβληματική προεκλογική δέσμευση που είναι η αντιμετώπιση του προβλήματος των εκκρεμών κύριων συντάξεων.

Ταυτόχρονα, ξεκινά  η υλοποίηση του προγράμματος του «Προσωπικού Βοηθού» για τους συμπολίτες μας με αναπηρία.

Επιπλέον, στις συσκέψεις που γίνονται στο Μαξίμου με τη συμμετοχή του οικονομικού επιτελείου συζητείται και η μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα, χωρίς αυτή να …χαθεί στο δρόμο προς τα ράφια των σούπερ μάρκετ, όπως γινόταν στο παρελθόν.

Η κυβέρνηση επιχειρεί να αλλάξει την ατζέντα που περιστρέφεται γύρω από τις ανατιμήσεις στην αγορά και χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραβρέθηκε στην επίσημη έναρξη των εργασιών του αυτοκινητόδρομου Πάτρας-Πύργου, που αναμένεται να ολοκληρωθεί σε τρία χρόνια.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου, «Μετά από  σχεδόν 3 χρόνια συστηματικής και μεθοδικής δουλειάς το έργο υλοποιείται και το σημαντικότερο θα ολοκληρωθεί. Για να γίνει αυτό – πρόσθεσε-  έπρεπε η Κυβέρνησή μας να ξεμπλοκάρει ένα έργο κατακερματισμένο στο οποίο καθρεφτίζεται όλος ο ερασιτεχνισμός, αλλά και οι πρωτοφανείς σκοπιμότητες της Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ».

Προ δυο ημερών, ο Πρωθυπουργός είχε συνάντηση  με δημάρχους της Δυτ. Αττικής για την επέκταση του ΜΕΤΡΟ στην περιοχή τους. Με την εκτίμηση η γραμμή 2 προς το Ίλιον να  δημοπρατηθεί ενδεχομένως και πριν το τέλος του 2022.

Το τρίγωνο Μαξίμου – Χαρ. Τρικούπη – Κουμουνδούρου

Σε πολιτικό επίπεδο η χώρα δείχνει να επιστρέφει σε ταραγμένα μεν αλλά γνώριμα νερά. Τα σενάρια περί σχηματισμού κυβερνήσεων συνεργασίας προς το παρόν δείχνουν να «παγώνουν».

Η κυβέρνηση τοποθετήθηκε, έθεσε τα διακυβεύματα, έκανε τις προτάσεις της, ξεκαθάρισε το εκλογικό τοπίο και η αντιπολίτευση απάντησε απορριπτικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο Μαξίμου αποφάσισαν να μην ανοίξουν πολιτική βεντέτα με το ΚΙΝΑΛ του Νίκου Ανδρουλάκη, με το σκεπτικό που εξέφρασε χθες στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο Γιάννης Οικονόμου.

«Έχουμε μέχρι τις εκλογές ένα χρόνο και κάτι μήνες και είναι σίγουρο ότι το τοπίο και οι συνθήκες, στις οποίες θα διεξαχθεί η προεκλογική περίοδος, θα είναι πολύ διαφορετικές από αυτές που είναι σήμερα. Πολλά από τα πράγματα που ακούγονται και συζητιούνται σήμερα, ενδεχομένως να είναι εντελώς άνευ αντικειμένου εκείνη την περίοδο, αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί ότι οι εκλογικοί συσχετισμοί και οι πολίτες θα κόψουν το γόρδιο δεσμό…

Σε αντίθεση με τις ιδιότυπες σχέσεις Μαξίμου – Χαρ. Τρικούπη, το «μέτωπο» της κυβέρνησης με την Κουμουνδούρου, παραμένει …πολεμικό.

Αφορμή για τη νέα κόντρα ήταν η πρόταση Κούλογλου ο οποίος ζήτησε να οργανωθεί ένα νέο κίνημα «Δεν Πληρώνω» όπως το αλησμόνητο του 2011.

«Όπως ο κ. Τσίπρας, έτσι και ολόκληρος ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ίδιος και απαράλλαχτος με τον ΣΥΡΙΖΑ που ζήσαμε την περασμένη δεκαετία. Κατασκευή μύθων, λαγοί από το καπέλο, επικίνδυνες για την πορεία της χώρας συνταγές», ήταν η απάντηση της κυβέρνησης η οποία δείχνει ότι έχει λάβει προ πολλού το μήνυμα της Κουμουνδούρου για την ποιότητα της αντιπολίτευσης που θα κάνει μέχρι να κλείσουν οι κάλπες….

The post Πως αντιδρά ο Μητσοτάκης στον «ανταρτοπόλεμο» της Αντιπολίτευσης – Οι επόμενες κινήσεις appeared first on The President.

Keywords
Τυχαία Θέματα