Πακιστάν: Να υπάρξει μεσολάβηση της Κίνας και Ισλαμικών χωρών στο Ουκρανικό

Ο πρωθυπουργός του Πακιστάν Ιμράν Χαν πρότεινε σήμερα η στενή σύμμαχος Κίνα και ισλαμικές χώρες να μεσολαβήσουν στη σύγκρουση Ρωσίας-Ουκρανίας και να προσπαθήσουν να επιτύχουν μια εκεχειρία.

Η Οργάνωση Ισλαμικής Συνεργασίας (OIC) διεξάγει την 48η Σύνοδο του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών, με τη συμμετοχή τουλάχιστον 600 αντιπροσώπων, περιλαμβανομένου του Κινέζου υπουργού Εξωτερικών Ουάνγκ Γι ως ειδικού προσκεκλημένου, στην πακιστανική πρωτεύουσα, Ισλαμαμπάντ.

“Προτείνω η OIC κατά

τη συζήτηση με τους υπουργούς Εξωτερικών, να σκεφτούμε για το πώς… πώς μπορούμε να μεσολαβήσουμε, πώς μπορούμε να επιφέρουμε την εκεχειρία”, δήλωσε ο Χαν στη διάσκεψη.

“Θέλω να συζητήσω πώς, ίσως η OIC μαζί με την Κίνα, μπορούμε όλοι να παρέμβουμε και να προσπαθήσουμε να σταματήσουμε αυτή τη σύγκρουση η οποία θα έχει, αν συνεχίσει με αυτό τον τρόπο, θα έχει τεράστιες συνέπειες για τον υπόλοιπο κόσμο.”

Οι δηλώσεις του Χαν έγιναν μερικές ώρες αφότου η Κίνα και το Πακιστάν εξέφρασαν ανησυχίες για “παράπλευρες συνέπειες μονομερών κυρώσεων” στη Ρωσία, σύμφωνα με μια δήλωση του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών.

Η Κίνα δεν έχει καταδικάσει την εισβολή της Ρωσίας, αν και έχει εκφράσει ανησυχία για τον πόλεμο. Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Λι Γιουτσένγκ δήλωσε το Σάββατο, 19 Μαρτίου πως οι δυτικές κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας γίνονται “ολοένα πιο εξωφρενικές”.

Ο Χαν ήταν στη Μόσχα για να συναντήσει τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν την ημέρα που οι ρωσικές δυνάμεις εισέβαλαν στην Ουκρανία. Το Πακιστάν έχει εκφράσει ανησυχία για τις επιπτώσεις της εισβολής αλλά απέφυγε επίσης να την καταδικάσει.

Η Ρωσία έστειλε δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου σε αυτό που αποκαλεί ειδική επιχείρηση για την υποβάθμιση των στρατιωτικών ικανοτήτων της γειτονικής της χώρας και την εξάλειψη ανθρώπων που χαρακτηρίζει επικίνδυνους εθνικιστές.

Το Πακιστάν τήρησε αποχή στην ψηφοφορία στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ που καταδίκασε την επίθεση της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας.

The post Πακιστάν: Να υπάρξει μεσολάβηση της Κίνας και Ισλαμικών χωρών στο Ουκρανικό appeared first on The President.

Keywords
Τυχαία Θέματα