Όταν ο Γιάνης δεν ανέχεται ερωτήσεις “τρίτου επιπέδου” Του Ν.Στέφου

Θα σας αποκαλύψω σήμερα μια στιχομυθία μου με τον Γιάνη Βαρουφάκη όταν έκανα την έρευνά μου για το βιβλίο μου “2015 Καύσωνας στην Αθήνα”, εκδόσεις Athens Book Publications. Είναι κάτι που δεν το έχω πει ποτέ μου αλλά πιστεύω ότι είναι ενδεικτική της ποιότητας του χαρακτήρα αυτού του ανθρώπου…

Του Νίκου Στέφου

Τον συνάντησα στο γραφείο του στη Βουλή, στα μέσα Οκτωβρίου πέρσι. Το ραντεβού μας

είχε κλειστεί για τη 1 το μεσημέρι. Με υποδέχθηκε ο διευθυντής του γραφείου τύπου του ΜέΡα 25 Νίκος Καραμαπάσης, γνώριμος συνάδελφος από τα παλιά. Δεν άργησε να φτάσει και ο Βαρουφάκης.

Η συζήτησή μας έδειχνε πως θα κυλούσε ομαλά. Μου ζήτησε μάλιστα να μιλάμε στον ενικό θέλοντας έτσι να δώσει ένα στίγμα άνεσης και οικειότητας στην ατμόσφαιρα.
Τα λεπτά περνούσαν ευχάριστα χωρίς όμως να μου λέει κάτι καινούριο. Άλλωστε τα είχε ήδη σχεδόν όλα πει στο δικό του το βιβλίο. Μέσα όμως από τον χείμαρο λέξεων που έβγαιναν από το στόμα του και των περιγραφών του για το πρώτο εξάμηνο του 2015, δεν άργησα να διακρίνω μια αυταρέσκεια που επιβεβαιωνόταν ακατάπαυστα όσο μιλούσε.

Κάποια στιγμή λοιπόν έκανα την…τολμηρή αλλά και τόσο αυτονόητη ερώτηση για έναν δημοσιογράφο:
“Δηλαδή δεν έκανες κάποιο λάθος όλους αυτούς μήνες”;

Τι ήταν να το ρωτήσω; Ξαφνικά συννέφιασε, εγκατέλειψε τους άνετους τρόπους και την επιτηδευμένη οικειότητα και μου απάντησε: “Βρίσκω την ερώτησή σου τρίτου επιπέδου…”
Ήταν φανερό πως το επίπεδο του Γιάνη δυσφορούσε να δεχθεί μια τέτοια ευτελή ερώτηση…

Σε κλάσματα δευτερολέπτου σκέφτηκα αν έπρεπε να του απαντήσω κι εγώ στο ίδιο μοτίβο και να σηκωθώ να φύγω. Προτίμησα να καταπιώ την προσβολή και να παραμείνω. Είχα πάει με έναν και μόνο στόχο. Να κάνω την έρευνά μου για όλα τα παρασκήνια του δραματικού καλοκαιριού του 2015 και δεν ήμουν διατεθειμένος να υποχωρήσω. Για αυτό και συνέχισα την κουβέντα μας προσποιούμενος πως δεν ενοχλήθηκα.

Επειδή όμως είναι έξυπνος άνθρωπος, κατάλαβε τι έκρυβε η ανεπαίσθητη σκιά στα μάτια μου και μου είπε:
“Για να μη λες πως δεν σου είπα κάτι καινούριο, θα σου πω να γράψεις δυο άγνωστα περιστατικά”!

Και μου είπε. Και τα έγραψα όπως μου τα περιέγραψε…
Γιάνης Βαρουφάκης. Ένας ευφυής, μορφωμένος και καλλιεργημένος άνθρωπος και ταυτόχρονα ένας άμετρος αλαζόνας, υπερφίαλος και εγωκεντρικός τύπος. Σε κερδίζει αμέσως και την επόμενη στιγμή κάτι λέει, κάτι κάνει και σε απωθεί. Κι εμένα για πάντα…

The post Όταν ο Γιάνης δεν ανέχεται ερωτήσεις “τρίτου επιπέδου” Του Ν.Στέφου appeared first on The President.

Keywords
Τυχαία Θέματα