Οι πιέσεις Τσίπρα στον Ανδρουλάκη και το ξεκαθάρισμα λογαριασμών στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ

Χωρίς ανταπόκριση έμεινε το νέο «φλέρτ» του ΣΥΡΙΖΑ προς το ΚΙΝΑΛ, καθώς ο Νίκος Ανδρουλάκης απέρριψε τις μετεκλογικές συνεργασίες με την Κουμουνδούρου αφήνοντας στα κρύα του λουτρού τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος προετοιμάζεται για την τελική σύγκρουση με την εσωκομματική τάση της «Ομπρέλα» στο συνέδριο του κόμματος που θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα, από τις 14 έως τις 17 Απριλίου.

Του Κώστα Πασίση

Ο

Αλέξης Τσίπρας ήθελε να ανέβει στο βήμα του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ αναβαθμισμένος, ως ο ηγέτης της κεντροαριστεράς, μετα τη σημαντική  εσωκομματική νίκη του επί του Ευκλείδη Τσακαλώτου, πριν από λίγες ημέρες, αλλά έπεσε πάνω  στον τοίχο της Χαρ. Τρικούπη.

Ο επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ μιλώντας στο φόρουμ των Δελφών επανέλαβε το δικό του πολιτικό θεώρημα και έκανε λόγο για μία κυβέρνηση που θα έχει κορμό την σοσιαλδημοκρατία και θα έχει την δυνατότητα να αλλάξει την προοπτική του τόπου.

Ο κ. Ανδρουλάκης είπε όχι στον Αλέξη Τσίπρα, μετα την άρνηση του για συνεργασία με τη ΝΔ, ξεκαθαρίζοντας, ότι έχει δικά του πολιτικά σχέδια και περιμένει τη λαϊκή εντολή στις εκλογές για να αποφασίσει τη μελλοντική πορεία του κόμματος του.

Η κίνηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ ήταν λίγο- πολύ αναμενόμενη καθώς δεν έχει κανένα λόγο αυτή την περίοδο, που ετοιμάζει την ανασυγκρότηση του κόμματος του, να ανοίξει τα χαρτιά του και να διευκολύνει τους κ.κ Μητσοτάκη και Τσίπρα στη διαμόρφωση της εκλογικής στρατηγικής τους.

Το σχεδόν απρόσμενο γεγονός ήταν ότι ο Αλέξης Τσίπρας στην περιοδεία του στην Κρήτη να «παίξει» το …χαρτί του Γ. Παπανδρέου προκειμένου να πιέσει καταστάσεις στην Χαρ. Τρικούπη.

«Φοβάμαι ότι πάλι χάος θα παραλάβουμε, όπως χάος παρέλαβε και ο Παπανδρέου από τον Καραμανλή, όπως παραλάβαμε και εμείς από τον Σαμαρά. Αναρωτιέμαι τι είναι αυτό που θα παραλάβουμε, για αυτό και ζητώ εκλογές. Όσο περνά ο καιρός επιδεινώνεται η κατάσταση που θα παραλάβω».

Αυτή η παράγραφος μόνο τυχαία δεν ειπώθηκε στις δηλώσεις του. Ο πρώην Πρωθυπουργός ανήκει στην κατηγορία των στελεχών του ΠΑΣΟΚ που βλέπουν θετικά το ενδεχόμενο μιας μετεκλογικής συνεργασίας με το ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα στο παρασκήνιο κυκλοφορούν και φήμες που αναφέρουν ότι ο Γ. Παπανδρέου δε θα διστάσει να φύγει από το κόμμα, αν το καράβι του ΠΑΣΟΚ γυρίσει το τιμόνι του προς τα δεξιά…

Ο Αλέξης Τσίπρας «πολιορκεί» τον Νίκο Ανδρουλάκη συνεπικουρούμενος -εμμέσως- από τον πρώην Πρωθυπουργό ο οποίος έχει τη δική του ομάδα «πιστών» βουλευτών και στελεχών εντός του ΠΑΣΟΚ οι οποίοι θέλουν γέφυρες με την Κουμουνδούρου.

Ολοταχώς για το συνέδριο

Στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, οι προεδρικοί έχουν αποκτήσει προβάδισμα, έναντι της αριστερής πτέρυγας που μάχεται το μετασχηματισμό του κόμματος σε σοσιαλδημοκρατικό.

Οι συσχετισμοί από την εκλογή 5000 συνέδρων είναι υπέρ του Αλέξη Τσίπρα γεγονός που του δίδει τη δυνατότητα να περάσει την  πρόταση του για εκλογή του προέδρου και της νέας Κεντρικής Επιτροπής από τα μέλη του κόμματος. Και μια σειρά άλλων διατάξεων που θα ανοίξουν το δρόμο για να απαλλαγεί σταδιακά από τα λεγόμενα αριστερά βαρίδια και τους «ανεπιθύμητους»…
Τσίπρας και «Ομπρέλα» στο συνέδριο  ετοιμάζονται για τη μεγάλη σύγκρουση με το ενδιαφέρον όλων να στρέφεται στην επόμενη ημέρα…

The post Οι πιέσεις Τσίπρα στον Ανδρουλάκη και το ξεκαθάρισμα λογαριασμών στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ appeared first on The President.

Keywords
Τυχαία Θέματα