Οι γκρίνιες για τα Lidl, η επένδυση της Microsoft και η αποχώρηση Air BnB από την Κίνα

Πολλές γκρίνιες από καταναλωτές για το call center του Lidl. Δεν είναι λίγοι όσο επιλέγουν τα Lidl για φτηνές ηλεκτρικές συσκευές, οι οποίες σε ορισμένες περιπτώσεις δεν δουλεύουν. Άν κάποιος θελήσει να πάρει πίσω τα χρήματά του ίσως τα καταφέρει γρήγορα. Άν όμως κάποιος θελήσει να αλλάξει κάποιο από τα προϊόντα, τότε ξεκινά το μαρτύριό του… Κλήση μπορεί να κάνει μόνον από σταθερό, όπου κάποιος στο τηλεφωνικό κέντρο των Lidl

τον ενημερώνει ότι εντός της ημέρας θα έχει απάντηση για το πού μπορεί να αλλάξει το προϊόν του. Και οι μέρες περνούν… Και κανείς δεν επικοινωνεί ξανά μαζί του… Μέχρι που χάνει εντελώς την υπομονή του….Κάτι σαν εξυπηρέτηση “από τα Lidl”.

Aλλάζει σελίδα η Intralot που αφήνει πίσω της τις περιπέτειες με τους ομολογιούχους και οδεύει σε ανάπτυξη. Και αυτό γιατί η ΓΣ της εταιρείας ενέκρινε την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 130 εκατ.ευρώ με την είσοδο στρατηγικού επενδυτή. Πρόκειται για το Fund Standard General, το οποίο θα αναπτύξει από κοινού με την Intralot τη δραστηριότητα στις ΗΠΑ. Επόμενοι στόχοι του Σωκράτη Κόκκαλη και του Χρυσόστομου Σφάτου είναι η εταιρεία να βγει από το καθεστώς επιτήρησης, να μπει στο Nasdaq και να αναπτυχθεί περαιτέρω στην αγορά των ΗΠΑ. Με την είσοδο του επενδυτή λύνεται και το ζήτημα των ιδίων κεφαλαίων, ενώ πλέον η εταιρεία αναμένεται να καταγράψει σημαντικούς ρυθμούς ανάπτυξης.

Έως τα μέσα Ιουνίου μπαίνει στις ράγες η επένδυση της Microsoft με την κατασκευή data centers , καθώς εκδίδεται η άδεια δόμησης. Πρόκειται για την περιοχή Βούλια στο Πικέρμι, όπου σε έκταση δύο οικοδομικών τετραγώνων αναμένεται να αναπτυχθούν 50.700 τ.μ. με την εταιρεία να έχει πάρει το πράσινο φως από το Enterprise Greece. H επένδυση είναι της τάξως του 1 δις. ευρώ και τα data centers αναμένεται να δημιουργήσουν με το καλημέρα 200 θέσεις εργασίας.

Την είσοδο στο Χρηματιστήριο Αθηνών δρομολογεί η Lamda Development, που αφορά σε νέο σχήμα για την ανάπτυξη malls. Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει την είσοδο της Lamda Ellinikon Malls που έχει μετοχικό κεφάλαιο 230 εκατ.ευρώ, ενώ στη συνέχεια αναμένεται να ενταχθούν στην ομπρέλα της εταιρείας το Golden Hall και το Mediterranean Cosmos, ενώ στη συνέχεια τα mall που θα ανοίξουν στο Ελληνικό. Η εταιρεία θα αναπτυχθεί περαιτέρω και με τα 120 εκατ.ευρώ, από την αύξηση κεφαλαίου 650 εκατ.ευρώ που είχε πραγματοποιήσει η εταιρεία, ενώ η εξαγορά από τη Lamda του 31,7% της Lamda Malls εντάσσεται στον ευρύτερο σχεδιασμό του Οδυσσέα Αθανασίου.

Χαμός με το project στον Αστέρα Βουλιαγμένης καθώς έχουν ήδη πουληθεί ακίνητα. Η τιμή πώλησης προκαλεί …ίλιγγο, καθώς ξεπερνά τα 60 χιλ. ευρώ το τετραγωνικό για μία βίλα. Όλα αυτά τη στιγμή που οι Σαουδάραβες που τρέχουν το έργο αναμένεται να ολοκληρώσουν και άλλες επενδύσεις στην περιοχή, ενώ την ανάπτυξη έχει αναλάβει η AGC Equity Partners. Οι συμφωνίες για ακίνητα στον Αστέρα πάντως πηγαίνουν κάτι παραπάνω από καλά, όπως και σε άλλες τουριστικές περιοχές της χώρας.

Όλα καλά με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, αλλά δεν υπάρχουν φορτιστές. Και μπορεί να θέλει η κυβέρνηση να προωθήσει την ηλεκτροκίνηση σε όλα τα επίπεδα, αλλά κάτι τέτοιο δεν φαίνεται εφικτό χωρίς να υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές. Έτσι λοιπόν η αγορά και η κυβέρνηση αναμένουν τα έργα του Ταμείου Ανάκαμψης για τα έργα που αφορούν στην εγκατάσταση δικτύου φορτιστών.

Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή από σημαντικά ελληνικά και ξένα επενδυτικά κεφάλαια πραγματοποιήθηκε για πρώτη χρονιά στην Ελλάδα, με την υποστήριξη και φιλοξενία της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας Επενδύσεων (πρ. ΤΑΝΕΟ) και την πρωτοβουλία και αρωγή του Uni.Fund, το διεθνές συνέδριο “TechTour SE Europe 2022”. Πρόκειται για μια κλειστή συνάντηση, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο σε παγκόσμιο επίπεδο, και συγκεντρώνει την αφρόκρεμα των funds και των επενδυτών, που επενδύουν σε τεχνολογικές startups, με τις οποίες και συναντώνται. Φέτος, συμμετείχαν 35 εκπρόσωποι funds από την Ελλάδα και 65 από την Ευρώπη, τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Αραβική χερσόνησο. Μέσα σε δύο μέρες, έγιναν πάνω από 100 one-to-one meetings και παρουσιάσεις από 30 startups (15 από την Ελλάδα και 15 από την υπόλοιπη Ν.Α. Ευρώπη), ενώ υψηλού επιπέδου ήταν και οι συζητήσεις, στο πλαίσιο των θεματικών του παράλληλου συνεδρίου. Τα δυνητικά κεφάλαια, τα οποία βρίσκονταν εκεί προς επένδυση σε καινοτόμες εταιρείες και venture capital, προσέγγισαν τα €10 δισ.

Η Airbnb ανακοίνωσε πως κλείνει τις υπηρεσίες εντός της Κίνας, όπου η πολιτική “μηδενικής ανοχής στον κορωνοϊό” μεταφράζεται σε συνεχόμενα lockdowns. Ειδικότερα, όλες οι αγγελίες για κατοικίες και εμπειρίες στη χώρα θα αποσυρθούν από την πλατφόρμα της εταιρείας μέχρι το καλοκαίρι. Οι κρατήσεις εντός της Κίνας αντιστοιχούσαν σε μόλις 1% των κερδών της Airbnb τα τελευταία χρόνια, για αυτό και η εταιρεία αλλάζει τη στρατηγική της και στρέφει την προσοχή της στους Κινέζους κατοίκους, που ταξιδεύουν προς άλλους προορισμούς.

Αντίθετα, η δανέζικη εταιρεία οικιακών προϊόντων Jysk, επιστρέφει στην Ουκρανία έχοντας ανοίξει εκ νέου 71 από τα καταστήματά της, μετά την αναστολή τους τον Φεβρουάριο λόγω της ρωσικής εισβολής. Στην Ουκρανία, η Jysk είχε 86 καταστήματα πριν από την εισβολή, ωστόσο κάποια από αυτά έχουν καταστραφεί πλήρως, ενώ εκείνα στις κατεχόμενες από Ρώσους περιοχές, παραμένουν κλειστά. Η Jysk είχε ανακοινώσει τον Μάρτιο ότι θα αποχωρήσει εξ ολοκλήρου από την Ρωσία, ως αποτέλεσμα της εισβολής στην Ουκρανία.

Νέα υπηρεσία ηλεκτρονικής τραπεζικής από την τράπεζα Πειραιώς μέσω της Winbank.
Πρόκειται για την υπηρεσία, Winbank Virtual Assistant, έναν ψηφιακό βοηθό, που μπορεί να απαντά αυτοματοποιημένα σε απορίες σχετικά με τη χρήση των ψηφιακών καναλιών και τις συναλλαγές που μπορεί να πραγματοποιήσει ένας πελάτης σε αυτά. Η εμπειρία του χρήστη βελτιώνεται σημαντικά, καθώς λαμβάνει απαντήσεις άμεσα μέσα στο περιβάλλον του ψηφιακού καναλιού που χρησιμοποιεί, χωρίς να χρειαστεί να επικοινωνήσει μέσω email ή τηλεφώνου για να αναζητήσει απάντηση και να διακόψει έτσι την πλοήγησή του μέσα στην
Winbank.

Η Choose Strategic Communications Partner σχεδίασε την καμπάνια «Λογοτομή» ενάντια στη λογοκρισία του Τύπου. Όπως επισημαίνει η εταιρεία, η λοβοτομή ήταν μια βάρβαρη χειρουργική επέμβαση που είχε δυστυχώς ως αποτέλεσμα να αφήσει πολλούς ανθρώπους «φυτά». Η λογοκρισία είναι επίσης μια επικίνδυνη επέμβαση, η οποία, με την επιδεξιότητα χειρουργού, έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργεί κοινωνίες «φυτά». Η λογοκρισία στον Τύπο αποτελεί μια λογοτομή στην ελεύθερη, έγκυρη και έγκριτη ενημέρωση. Η Choose ευχαριστεί το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και τη Lifo. Συντελεστές της καμπάνιας είναι ο αείμνηστος James Nass, και οι Νικόλας Τσαμπούκος και Παναγιώτης Παπουτσάκης.

Η Περιφέρεια Αττικής έχει χρήματα για προβολή στα Μέσα Ενημέρωσης, και προχωρά στην τροποποίηση του διαγωνισμού της προχώρησε σε τροποποίηση της ύψους περίπου 9 εκ. Ευρώ για Δράσεις Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης της Περιφέρειας Αττικής Οι προσφορές για τον διαγωνισμό αυτό θα έχουν κατατεθεί μέχρι τις 13/06/2022.

Η ελληνική εταιρεία Μέγα Προϊόντα Ατομικής Υγιεινής τέλος παρουσίασε ένα εξαιρετικό
πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και πλέον εντατικοποιεί τις προσπάθειές
της σε κοινωνικές δράσεις που σχετίζονται με την υγεία και την πρόληψη και εναρμονίζονται με τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών. Για την υλοποίησή τους η εταιρεία έχει συνάψει συνεργασίες με γνωστούς φορείς όπως το «Μαζί για την Υγεία», το Σωματείο «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος» κ.α. Να επισημάνουμε ότι η ΜΕΓΑ προσέφερε τη διετία της υγειονομικής κρίσης πάνω από 14,5 εκατ. αντισηπτικά και άλλα προϊόντα προσωπικής υγιεινής δωρεάν σε εκατοντάδες φορείς και ΜΚΟ πανελλαδικά

Πρόγραμμα υποτροφιών για μεταπτυχιακές σπουδές στο Alba Graduate Business
School, για 6η συνεχόμενη περίοδο, προσφέρει o ΣΕΒ, στο πλαίσιο της στήριξής
του προς τις επιχειρήσεις-μέλη του για την ανάπτυξη σύγχρονων γνώσεων και
δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού τους. Οι νέες υποτροφίες αφορούν
στο ακαδημαϊκό έτος 2022-2023 και καλύπτουν το 50% των διδάκτρων. Οι
υποτροφίες είναι ανοιχτές για τα προγράμματα: The Alba MBA, MSc in Finance,
MSc in International Business & Management, MSc in Business for Lawyers,
MSc in Strategic Human Resources Management, MSc in Marketing και MSc in
Entrepreneurship.

The post Οι γκρίνιες για τα Lidl, η επένδυση της Microsoft και η αποχώρηση Air BnB από την Κίνα appeared first on The President.

Keywords
lidl, microsoft, air, κινα, lidl, microsoft, air, golden hall, mediterranean cosmos, περιφέρεια αττικής, fund, ηπα, εταιρεία, nasdaq, ιουνίου, data, φως, δις, αθηνα, golden, cosmos, mall, project, equity, συμμετοχή, ελλαδα, τραπεζες, europe, funds, capital, καλοκαιρι, ρωσία, νέα, winbank, email, lifo, james, παπουτσακης, προσφορες, μεγα, μκο, alba, σεβ, mba, msc, business, president, κινηση στους δρομους, χρηματιστηριο, σταση εργασιας, απαντησεις πανελληνιων, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, νεα κυβερνηση, τελος ακινητων, Καλή Χρονιά, αποτελεσματα πανελληνιων 2012, εκλογες ηπα, τραπεζα πειραιως, τελος του κοσμου, βομβα mall, ξανα, ρωσία, περιφέρεια αττικής, αγγελιες, αδεια, ακινητα, αυτοκινητα, δωρεαν, ηπα, λοβοτομη, μεγα, μκο, ουκρανια, πειραιως, πλαισιο, σεβ, υγεια, φως, capital, email, equity, james, lifo, mba, msc, winbank, αγορα, αυξηση, αρωγη, βιλα, δυστυχως, δις, ευρω, ενημερωση, εργα, εξυπηρετηση, επενδυσεις, επιτυχια, εταιρεία, ετος, ευρωπη, ηνωμενες πολιτειες, υπηρεσια, υπηρεσιες, υπομονη, θεσεις εργασιας, καλημερα, κεφαλαιο, κυβερνηση, ομπρελα, περιβαλλον, πικερμι, προγραμματα, συνεχεια, συμμετοχή, σωματειο, τιμη, υλοποιηση, χρηματιστηριο αθηνων, ψηφιακο, alba, business, cosmos, data, ελληνικα, europe, finance, fund, golden hall, golden, χωρα, project, εισβολη, ιουνίου, κληση, mall, mediterranean cosmos, nasdaq, president, funds, τραπεζα, θεσεις
Τυχαία Θέματα