Οι εξαιρετικές σχέσεις Ελλάδας-Κένυας στο επίκεντρο της συνάντησης της ΠτΔ με την ΥΠΕΞ Κένυας

Οι εξαιρετικές σχέσεις Ελλάδας-Κένυας και οι δυνατότητες περαιτέρω διεύρυνσής τους, ιδίως στον τομέα της οικονομίας, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, με την υπουργό Εξωτερικών της Κένυας, Ρέιτσελ Ομάμο, παρουσία και του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια.

Η κυρία Σακελλαροπούλου αναφέρθηκε επίσης στον πόλεμο στην Ουκρανία, υπογραμμίζοντας ότι η Ελλάδα έχει καταδικάσει τη ρωσική εισβολή και έχει εκφράσει την ανησυχία της για την κατάσταση

επί του εδάφους και την ανθρωπιστική κρίση που έχει δημιουργηθεί. Από την πλευρά της, η κυρία Ρέιτσελ Ομάμο τόνισε ότι πρέπει να βρεθεί, το συντομότερο δυνατόν, διπλωματική λύση στην κρίση, ώστε να αποκατασταθεί η ειρήνη στην περιοχή και να τεθεί τέλος στην τραγωδία που βιώνουν οι πολίτες της Ουκρανίας και ειδικά ο άμαχος πληθυσμός.

Τέλος, η υπουργός Εξωτερικών της Κένυας, μετέφερε τις ευχαριστίες του Προέδρου της χώρας της για τη δωρεά, εκ μέρους της Ελλάδας, χιλιάδων δόσεων εμβολίων κατά του κορονοϊού, και απηύθυνε πρόσκληση στην κυρία Σακελλαροπούλου να πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Κένυα.

The post Οι εξαιρετικές σχέσεις Ελλάδας-Κένυας στο επίκεντρο της συνάντησης της ΠτΔ με την ΥΠΕΞ Κένυας appeared first on The President.

Keywords
Τυχαία Θέματα