Οι ανεμογεννήτριες στο Τέξας, ο πλειστηριασμός της Ναυτεμπορικής και η ψηφιοποίηση του Δημοσίου

Άρχισαν να λειτουργούν οι ανεμογεννήτριες της Τέρνα Ενεργειακή στο Τέξας. Το ζητούμενο πλέον είναι για την εταιρεία είναι να ξεπεράσει τον σκόπελο της δικαστικής διένεξης. Η απόφαση για το αν θα αποζημιώσει τους πελάτες της για τη διακοπή της παροχής ηλεκτρικής ενέργειας θα κρίνει εν πολλοίς και τη δραστηριότητα της εταιρείας σε αυτούς τους σταθμούς, γιατί γενικά στις ΗΠΑ υπάρχουν σχέδια επέκτασης. Η διοίκηση Περιστέρη είχε μεριμνήσει για ενδεχόμενο

ζημιών από έκτακτες καταστάσεις και έτσι η εταιρεία που διαχειρίζεται τα αιολικά πάρκα στη συγκεκριμένη περιοχή, είναι μια ειδικού σκοπού, η οποία δεν έχει καμία σχέση με την μητρική. Επομένως ή κούρεμα οφειλών ή θα γίνει δεκτό το νομικό αίτημα για έκτακτες καταστάσεις ή αλλιώς…κανόνι.

Το ενδιαφέρον των τραπεζικών στελεχών στρέφεται στις δικαστικές εξελίξεις γύρω από τις προϋποθέσεις δίωξης τραπεζικών στελεχών για…απιστία. Στην πρώτη εκδίκαση υπήρχε απόφαση για το ότι η διάταξη που προβλέπει ότι η δίωξη σε βάρος των τραπεζικών στελεχών γiα το αδίκημα της απιστίας δεν θα γίνεται πλέον αυτεπάγγελτα από τις εισαγγελικές αρχές, αλλά μετά από έγκληση που θα υποβάλουν οι διοικήσεις των τραπεζών. Παρότι το βούλευμα του 6ου Τμήματος του Αρείου Πάγου είναι ομόφωνο, υπάρχει ακόμη πολύς δρόμος για να περάσει και από τα άλλα Τμήματα και την Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Κυβέρνηση και συναρμόδια υπουργεία «τρέχουν» τρία projects που θέλουν να ολοκληρώσουν άμεσα , με απώτερο στόχο να ενταχθούν στο Ταμείο Ανάκαμψης. Η πορεία τους δεν είναι ικανοποιητική, όμως σύμφωνα με πληροφορίες κυβέρνηση και στελέχη των υπουργείων ανάβουν τις μηχανές… Πρόκειται για τη ψηφιοποίηση του Δημοσίου , τη Δικαιοσύνη και την ψηφιοποίησή της και τέλος τα δίκτυα 5G. Και τα τρία έργα η κυβέρνηση θέλει να τα εντάξει στο Ταμείο Ανάκαμψης, με πηγές να αναφέρουν πως υπάρχει αισιοδοξία για να επιτευχθεί ο στόχος.

Νέες εξελίξεις στο παρά πέντε του πλειστηριασμού της Ναυτεμπορικής. Ο δικηγόρος της οικογένειας Αθανασιάδη εμφανίστηκε στο δικαστήριο ισχυριζόμενος ότι οι πελάτισσές του βρήκαν 4 εκ. Ευρώ και διευθετούν το δάνειο της Eurobank, προκειμένου να παγώσει η διαδικασία. Το Δικαστήριο όμως δεν φαίνεται να πείστηκε και προχωρά κανονικά τον πλειστηριασμό των ιστορικών τίτλων και ης περιουσίας της εταιρίας.

Έχουν αρχίσει οι …ανεπίσημες…διαπραγματεύσεις της ΔΕΗ με στελέχη της Cenergy. Mετά την είσοδο της ελληνικής εταιρείας στη γαλλική αγορά με το deal με την Reseau de Transport D’ Electricite(RTE) o επόμενος στόχος της διοίκησης της εταιρείας είναι η…υπογειοποίηση των καλωδίων της ΔΕΗ. Προς αυτή την κατεύθυνση στελέχη της εταιρείας κάνουν διερευνητικές επαφές, προκειμένου να μάθουν περισσότερες πληροφορίες για το mega project.

Χρηματιστηριακοί αναλυτές δεν προβληματίζονται τόσο από την πτώση του Χρηματιστηρίου Αθηνών, όσο για τις απώλειες κεφαλαιοποίησης στην αγορά των Αμοιβαίων Κεφαλαίων. Οι υψηλές αρνητικές μέσες αποδόσεις υπερίσχυσαν των εισροών, οι οποίες αναμένεται να συνεχιστούν. Αναλυτές εκτιμούν πως θα συνεχίσουν τα αμοιβαία να κινούνται για μικρό χρονικό διάστημα σε αρνητικές μέσες αποδόσεις, ωστόσο με μειωμένο ρυθμό.

Ανοίγει σήμερα το βιβλίο προσφορών από την Alpha Bank για το δεκαετές ομόλογο των  500 εκατ. ευρώ. Ήδη το ενδιαφέρον από την αγορά είναι μεγάλο και η τιμή πρόκειται να κυμανθεί στα επίπεδα της πρώτης αντίστοιχης έκδοσης, δηλαδή μεταξύ 4% και 4,5%.

The post Οι ανεμογεννήτριες στο Τέξας, ο πλειστηριασμός της Ναυτεμπορικής και η ψηφιοποίηση του Δημοσίου appeared first on The President.

Keywords
Τυχαία Θέματα