Ο νέος εκλογικός νόμος, οι σκέψεις για ΑΜΚ στην Ελλάκτωρ, και η επένδυση στο εμβληματικό κτήριο του ΔΟΛ

Σε αλλαγή του εκλογικού νόμου -και μάλιστα σε ανύποπτη στιγμή- στοιχηματίζουν πρόσωπα που γνωρίζουν τα ενδότερα του Μεγάρου Μαξίμου. Μάλιστα στέλεχος του κυβερνητικού πρωινού καφέ επιβεβαίωνε τη φήμη αυτή  τονίζοντας ότι η αλλαγή του εκλογικού νόμου δεν θα συμπέσει με τον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών ο οποίος προσδιορίζεται για (μετά) το φθινόπωρο…

Ξεκίνησε η επενδυτική δραστηριότητα του Φαιστός, με τις επιχειρήσεις που έχουν αιτηθεί στήριξης να είναι ήδη αρκετές. Τα κεφάλαια που έχουν ήδη μαζευτεί είναι 100 εκατ.ευρώ κάτι που αποτελεί επιτυχία του Πιερρακάκη και του CEO

του Ταμείου Τζωρτζακάκη. Όπως μαθαίνουμε θα υπάρχει και δεύτερος γύρος χρηματοδότησης με νέες εταιρείες να συμμετέχουν, οι οποίες βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις με το Ταμείο όπως μαθαίνουμε. Ο πρώτος γύρος χρηματοδότησης έκλεισε με την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΑΕ, πρώην ΤΑΝΕΟ), η οποία βάσει σχετικής σύμβασης εκπροσωπεί το ελληνικό Δημόσιο, Τον Όμιλο ΟΤΕ / DT, το Latsco Family Office της Μαριάννας Λάτση και το family office του κ. Δημήτρη Δασκαλόπουλου.

Σενάρια για Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου κυκλοφορούν για την Ελλάκτωρ, η οποία θέλει κεφάλαια για να αναπτυχθεί. Έχουμε και το διαγωνισμό της Αττικής Οδού που θέλει κεφάλαια, ενώ στην εταιρεία αναμένουν την απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. Η απόφαση ήταν να εκδοθεί αρχές του έτους, με τις νέες πληροφορίες να αναφέρουν ως καταληκτική ημερομηνία το καλοκαίρι. Ωστόσο, τίποτα δεν είναι σίγουρο, ειδικά όταν έχεις να κάνεις με ανεξάρτητες αρχές.

Προβλήματα υπάρχουν στην υπογειοποίηση των καλωδίων. Πρόκειται για ένα έργο 20 δις.ευρώ περίπου και αφορά ολόκληρη τη χώρα, ενώ το Ταμείο Ανάκαμψης καλύπτει τις ανάγκες για περίπου 300 εκατ.ευρώ. Ο στόχος είναι τα έργα να ξεκινήσουν από την Αττική, όμως υπάρχει προβληματισμός στους αρμοδίους. Ο λόγος είναι πως δεν δείχνουν προθυμία οι δήμοι να κάνουν αιτήσεις σε ευρωπαϊκά προγράμματα για να βοηθήσουν στο εγχείρημα. Το οποίο είχε εξαγγελθεί μετά τις περυσινές πυρκαγιές και η πραγματικότητα είναι πως δεν έχουν γίνει ουσιαστικά βήματα για την υλοποίησή του.

Ξεκίνησε η επένδυση στο πρώην κτίριο του ΔΟΛ στη Χρήστου Λαδά το οποίο αναμένεται να μετατραπεί σε σύγχρονο κτίριο γραφειακών χώρων. Το κτήριο έχει περάσει στη γερμανική εταιρεία Ehret + Klein που ίδρυση η ελληνική θυγατρικής της στην Ελλάδα. Το κτήριο ανήκει στον ΔΟΛ και κατασκευάστηκε το 1990. Από το 2017 ήταν κενό, ενώ το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2023.

Δεν φτάνει η ακρίβεια, δεν φτάνει ο πληθωρισμός και τα μέτρα που ήδη έχει λάβει η κυβέρνηση, έρχονται και τα νέα μέτρα να βάλουν δύσκολα στο οικονομικό επιτελείο. Τα ταμειακά διαθέσιμα είναι 41 δις.ευρώ και τα δημοσιονομικά περιθώρια στενεύουν μετά και τα νέα μέτρα Μητσοτάκη για στήριξη των νοικοκυριών και επιχειρήσεων που κοστίζουν 636 εκατ.ευρώ. Οι στόχοι του ελλείμματος, τα έσοδα του δημοσίου, τα μέτρα στήριξης και όσα ακόμη δεν έχουν έρθει για την ελληνική οικονομία οδηγούν σε νέα αναθεώρηση των στόχων για τον προϋπολογισμό. Την ίδια στιγμή οι θεσμοί είναι μεν ελαστικοί, αλλά από την άλλη αναμένουν δημοσιονομική πειθαρχία. Δύσκολη εξίσωση…

Με μετοχικό κεφάλαιο €140 εκατ. ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος συνέστησε την εταιρεία συμμετοχών, Bespoke SGA Holdings, μέσω της οποίας θα προχωρήσει στις εξαγορές, που θέλει στα τρόφιμα και ποτά. Στο ΔΣ της νέας εταιρείας συμμετέχουν νυν και πρώην στενοί συνεργάτες του, όπως οι Μαρία Γεώργαλου, Σωτήρης Φώλιας, Αγγελική Οικονόμου.

Το ρεκόρ στα οικονομικά αποτελέσματα του ομίλου Τιτάνα οφείλεται σε πολύ μεγάλο βαθμό στην αμερικανική αγορά, που είναι και η σημαντικότερη για αυτόν. Τα στοιχεία του 2021 δείχνουν ότι καλύπτει πάνω από τον μισό τζίρο (57,36%) της τσιμεντοβιομηχανίας. Η περυσινή χρονιά έκλεισε με ιστορικό πωλήσεων για την Titan America, ενώ ισχυρές παραμένουν οι προοπτικές και για τα επόμενα χρόνια. Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά το 2021, οι πωλήσεις τσιμέντου, έτοιμου σκυροδέματος, τσιμεντόλιθων και ιπτάμενης τέφρας, αυξήθηκαν, ενώ οι πωλήσεις αδρανών υλικών διατηρήθηκαν σε υψηλά επίπεδα.

Σε ό,τι αφορά τη Βιοχάλκο, ο CFO του ομίλου, Στράτος Θωμαδάκης, είπε στους αναλυτές ότι το διαφοροποιημένο επιχειρηματικό μοντέλο λειτουργίας και οι επενδύσεις, που έχουν ήδη, πραγματοποιηθεί, οδήγησαν σε εκτόξευση κερδοφορίας και εσόδων. Υπενθυμίζεται πως ο όμιλος κατέγραψε πωλήσεις άνω των €5 δισ. το 2021, ενώ οι επενδύσεις που έχει πραγματοποιήσει τα τελευταία χρόνια, είναι άνω του €1 δισ.

The post Ο νέος εκλογικός νόμος, οι σκέψεις για ΑΜΚ στην Ελλάκτωρ, και η επένδυση στο εμβληματικό κτήριο του ΔΟΛ appeared first on The President.

Keywords
εκλογικός νόμος, δολ, εκλογικός νόμος, δολ, σκεψεις, ceo, τραπεζες, οτε, office, εταιρεία, καλοκαιρι, δις, ελλαδα, νέα, οφείλεται, titan, cfo, president, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, στρατος, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, Καλή Χρονιά, οφειλετες δημοσιου, πυρκαγιες, αλλαγη ωρας 2012, αγγελικη, αποτελεσματα, αμερικανικη αγορα, ημερομήνια, νεα μετρα, οικονομια, τα νεα, ceo, cfo, office, αγορα, αυξηση, αιτησεις, αττικη, γινει, γυρος, δημοσιο, δις, εγχειρημα, ευρω, ειπε, υπαρχει, εργα, επενδυσεις, επιτυχια, ερχονται, εταιρεία, ιδια, ιδρυση, ιστορικο, κεφαλαιο, κυβερνηση, κτιριο, μαξιμου, μαρια, ομιλος, ουσιαστικα, οφείλεται, πειθαρχια, πληθωρισμος, ποτα, προγραμματα, πωλησεις, ρεκορ, σιγουρο, συγχρονο, υλοποιηση, φτανει, φημη, ανηκει, βηματα, χωρα, πληροφοριες, president, σπυρος, σωτηρης, titan, τραπεζα
Τυχαία Θέματα