Ο απόηχος της Ν.Σμύρνης και η πολιτική απομόνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Με ένα διπλό «κτύπημα», ο Κυριάκος Μητσοτάκης  εξέθεσε ανεπανόρθωτα  τον Αλέξη Τσίπρα ο οποίος από χθες είναι απολογούμενος στην κοινή γνώμη, για τα θλιβερά επεισόδια της Νέας Σμύρνης, που άφησαν πίσω τους δυο τραυματίες αστυνομικούς και ένα διχαστικό  πολιτικοκοινωνικό μίσος, σε μια περίοδο που απαιτείται ηρεμία και ενότητα για να επιστρέψει η χώρα στην κανονικότητα.

Του Κώστα Πασίση

Η κυβέρνηση έδειξε ευθέως με το «δάκτυλο» της τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ως ηθικό αυτουργό των επεισοδίων, επειδή

η νεολαία του  αλλά και οι κομματικές οργανώσεις του όλο αυτές τις ημέρες καλούσαν το κόσμο να συμμετάσχει μαζικά στη προγραμματισμένη πορεία της Νέας Σμύρνης.

Το Μαξίμου, έβαλε στο κάδρο των ευθυνών τον πρώην Πρωθυπουργό, όχι ελαφρά τη καρδία και προσχηματικά λόγω των βίαιων επεισοδίων  της πλατείας, που είναι ένα από τα πολλά επαναλαμβανόμενα γεγονότα στη χώρα μας.

Αλλά, επειδή, ο πόλεμος που ξέσπασε προχθές το βράδυ ήταν απόρροια της αντιπολιτευτικής τακτικής της Κουμουνδούρου που ξεκίνησε από το «αντάρτικο» στα ΑΕΙ, πέρασε στον Κουφοντίνα, λόγω …ευαισθησίας στην απεργία πείνας και στην εκμετάλλευση της άσκοπης βίας από έναν ίσως ανεκπαίδευτο αστυνομικό.

Κάποιοι φαιοκόκκινοι ινστρούχτορες μίλησαν για «βεντέτα» των αστυνομικών με τους αναρχικούς. Δεν είναι όμως έτσι. Αυτό ήταν ένα βολικό σενάριο για την Κουμουνδούρου που πήγε ..άπατο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει νέα κρίση μέσα στην κρίση του κορωνοϊού

Η αλήθεια είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήθελε να στήσει μεσούσης της  υγειονομικής κρίσης, και μια κοινωνική  και να φορτώσει την ευθύνη της εκτροπής στη δήθεν ανίκανη «κυβέρνηση των αρίστων», όπως την χαρακτηρίζει ο Νάσος Ηλιόπουλος στις ανακοινώσεις του.

Από την αξιολόγηση αυτής της τακτικής προκύπτει ότι ηγετική παρέα του ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι η αναβίωση ενός νέου κατευθυνόμενου «κύματος» οργής στην κοινή γνώμη, ενδεχομένως να δημιουργήσει συνθήκες επανόδου της Αριστεράς στην Εξουσία για τον …εκδημοκρατισμό  της χώρας.

Το σχέδιο, όμως, για επανάληψη των δραματικών γεγονότων του 2008 όταν καιγόταν η Αθήνα από ορδές κουκουλοφόρων και όχι μόνο ή του 2012 με τις πλατείες των δήθεν αγανακτισμένων, έπεσε στο κενό, γιατί ο Πρωθυπουργός αντέδρασε έγκαιρα και κατονόμασε τον υπεύθυνο της έντασης.

«Ο κ. Τσίπρας υποδαυλίζει την κοινωνική ένταση αυτήν τη στιγμή», υπογράμμισε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελια Πελώνη, προσθέτοντας ακόμη λίγες αράδες-μαχαιριά στα «σωθικά»  του ΣΥΡΙΖΑ: «Είναι αδιανόητο ένα  κόμμα που είχε στις εκλογές 32% να συμπεριφέρεται αυτή τη στιγμή σαν να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ του 3%. Είναι αδιανόητο να βλέπουμε εικόνες και να ακούμε συνθήματα που θυμίζουν την εποχή του 2011 και του 2008. Η χώρα δεν μπορεί να γυρίσει πίσω σε αυτές τις καταστάσεις. Χρειάζεται ενότητα. Και είναι εγκληματικό κάποιος για να βρει αντιπολιτευτικό αφήγημα και να καλύψει αυτό το κενό να χρησιμοποιεί με αυτόν τον τρόπο τη δυσαρέσκεια του κόσμου για μικροκομματικά οφέλη»

Εξίσου οδυνηρό ήταν και το δεύτερο κτύπημα στον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ. Η κυβέρνηση τον έθεσε στο κάδρο των ευθυνών και για το γεγονός ότι εν μέσω πανδημίας παρακινεί το κόσμο να βγει στο δρόμο και να κάνει πορείες κατά της κυβέρνησης, υποδαυλίζοντας την κοινωνική ένταση και αδιαφορώντας για τον κίνδυνο ραγδαίας μετάδοσης του φονικού ιού.

Η απολογία  της Κουμουνδούρου

Ο κ. Τσίπρας θεωρεί αποδεκτό το ρίσκο να νοσήσει κάποιος από κορωνοϊό, μπροστά στην καταπάτηση συνταγματικών δικαιωμάτων, που η κυβέρνηση όμως σέβεται και περιφρουρεί, όπως αποδείχθηκε  από τη τελευταία Συνταγματική Αναθεώρηση.

Έτσι, ο Αλέξης Τσίπρας την …πάτησε επί το λαϊκότερον και από χθες η Κουμουνδούρου επιδίδεται σε ένα όργιο διαρροών, αναφέροντας  πως δεν υπήρχε κάλεσμα από τα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ για τη συγκέντρωση στη Νέα Σμύρνη, παρά μόνο από την τοπική οργάνωση της περιοχής.

Υπό την πίεση των γεγονότων και των αποκαλύψεων το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση, καταδικάζοντας την επίθεση στον αστυνομικό, που παραλίγο να χάσει τη ζωή του.

The post Ο απόηχος της Ν.Σμύρνης και η πολιτική απομόνωση του ΣΥΡΙΖΑ appeared first on The President.

Keywords
Τυχαία Θέματα