Νέα επίθεση Ερντογάν κατά του Κ.Μητσοτάκη

Νέα επίθεση κατά του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, εξαπέλυσε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά την διάρκεια κοινής συνέντευξης τύπου με τον πρόεδρο της Βενεζουέλας, Νικολά Μαδούρο.

Ο Τούρκος πρόεδρος, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδιάς στο ΝΑΤΟ, κατηγόρησε μεταξύ άλλων τον Έλληνα Πρωθυπουργό ότι κατά την διάρκεια της ομιλίας του στο Κογκρέσο των ΗΠΑ, μίλησε σαν να μην είχανε συνομιλήσει

μεταξύ τους στην Τουρκία.

Συγκεκριμένα, ο κ. Ερντογάν ανέφερε πως στο γεύμα εργασίας που είχαν με τον κ. Μητσοτάκη είχαν συμφωνήσει να επιλύσουν τις διαφορές τους χωρίς την παρουσία τρίτων. Ωστόσο, πρόσθεσε ο Τούρκος πρόεδρος, μερικές εβδομάδες μετά ο κ. Μητσοτάκης μίλησε στην Γερουσία των ΗΠΑ σαν να μην είχαν πραγματοποιηθεί αυτές οι συναντήσεις προηγουμένως. “Κατηγόρησε την Τουρκία και έκανε το ίδιο μετά και στο Νταβός”,είπε ο κ. Ερντογάν.

Συνεχίζοντας την επίθεσή του, ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε στις βάσεις των ΗΠΑ στην Ελλάδα. “Ενάντια σε ποιούς εγκαταστάθηκαν οι βάσεις αυτές; Μας απαντούν εναντίον της Ρωσίας. Εμείς δεν το πιστεύουμε αυτό.”

Τέλος, ο Ερντογάν είπε ότι “η Ελλάδα σύμφωνα με δικά μας δεδομένα χρωστάει 400 δισ. ευρώ στην Ευρώπη. Παρόλα αυτά, χώρες της Ευρώπης, τις οποίες δεν θα κατονομάσω, παραχωρούνε στην Ελλάδα όπλα, ελικόπτερα και αεροσκάφη. Την ίδια στήριξη παρέχουν και οι ΗΠΑ. Ενάντια σε ποιόν, αναρωτιέμαι”.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Venezuela Cumhurbaşkanı Maduro ile Ortak Basın Toplantısında Konuşuyor https://t.co/4uiH01sgHt

— T.C. Cumhurbaşkanlığı (@tcbestepe) June 8, 2022

The post Νέα επίθεση Ερντογάν κατά του Κ.Μητσοτάκη appeared first on The President.

Keywords
Τυχαία Θέματα