Ν.Γιαννακοπούλου: Χρειαζόμαστε δομικά μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας

«Ο πληθωρισμός εξακολουθεί να ροκανίζει όλο και περισσότερο τα πενιχρά εισοδήματα των νοικοκυριών και η κυβέρνηση πανηγυρίζει για τη μικρή πτώση του» ανέφερε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νάντια Γιαννακοπούλου μιλώντας στην Ολομέλεια για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών για την Κύρωση του Κώδικά Φορολογικής Διαδικασίας.

Η κυρία Γιαννακοπούλου τόνισε πως χρειάζονται δομικά μέτρα για να φρενάρει η ακρίβεια- όπως αυτά τα μέτρα που κατ’ επανάληψη έχει προτείνει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, όπως είπε, που είναι η μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης

στα καύσιμα, η μείωση του ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης και η θέσπιση πλαφόν στη λιανική τιμή της ενέργειας, και η ρυθμίσεις οφειλών, σε 120 δόσεις.

Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι η Ελλάδα φτωχοποιείται και η κοινωνία επιδοματοποιείται, με τις όποιες καθυστερημένες αντιδράσεις της που δεν δίνουν κάποια ουσιαστική λύση. Ανέφερε πως όποιος πάει σε ένα σούπερ μάρκετ αντιλαμβάνεται ότι αγοράζει τα ίδια πράγματα με 30% κατά μέσο όρο αυξημένο το συνολικό κόστος σε σχέση με πέρυσι.

Σχετικά με τον πληθωρισμό ανέφερε πως «οι χθεσινοί πανηγυρισμοί περί υποχώρησης του πληθωρισμού σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, ο πληθωρισμός εξακολουθεί να ροκανίζει όλο και περισσότερο τα πενιχρά εισοδήματα των νοικοκυριών, που δαπανούν το μεγαλύτερο μέρος τού διαθέσιμου εισοδήματός τους για βασικά καταναλωτικά αγαθά, στα οποία σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, οι αυξήσεις είναι ακόμα και διπλάσιες του μέσου όρου του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή». «Φαντάζομαι ότι αυτή η αλήθεια δεν προσφέρεται για επικοινωνιακά παιχνίδια και πανηγυρισμούς πάνω σ΄ αυτή την δύσκολη κατάσταση» σημείωσε.

Η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ αναφέρθηκε και στην χθεσινή αναβολή της δίκης για το Μάτι λόγω ακαταλληλότητας της αίθουσας, λέγοντας ότι αυτό ευτελίζει τις διαδικασίες της Δικαιοσύνης και θίγει την ευαισθησία όλων των Ελλήνων και ιδιαίτερα όσων έζησαν την τραγωδία, έχασαν τους ανθρώπους τους και είδαν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται μέσα σε λίγες ώρες.

«Πρόκειται για συμβάν τριτοκοσμικής χώρας και δημιουργεί εύλογες ανησυχίες για την έναρξη αλλά και για την ολοκλήρωση της δίκης με τις ταχύτερες δυνατές διαδικασίες».

The post Ν.Γιαννακοπούλου: Χρειαζόμαστε δομικά μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας appeared first on The President.

Keywords
Τυχαία Θέματα