Μ. Κριθαρίδης: Νέοι ταξικοί φραγμοί στα μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών

«Την έναρξη αυτής της δύσκολης σχολικής χρονιάς ακολούθησε η έναρξη του ακαδημαϊκού έτους με πολλούς νέους ταξικούς φραγμούς να βάζουν νέα εμπόδια στους φοιτητές και τις φοιτήτριες σε κάθε βαθμίδα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης», υπογραμμίζει σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25, Μιχάλης Κριθαρίδης.

«Δεν αρκεί που ο φοιτητικός κόσμος έρχεται καθημερινά αντιμέτωπος με τις πάνοπλες στρατιές των ΜΑΤ, της ΟΠΠΙ, των ΟΠΚΕ

κ.α., έχει φροντίσει η Μητσοτάκης Α.Ε. να επιτείνει κι άλλο τα ταξικά αδιέξοδα των φτωχότερων φοιτητών και φοιτητριών», σημειώνει, τονίζοντας πως «πλέον λοιπόν, δεν αρκεί κάποιος/α να έχει τα κοινωνικά κριτήρια για να λάβει απαλλαγή από τα δίδακτρα του μεταπτυχιακού, θα πρέπει επιπλέον να έχει και μια συγκεκριμένη βαθμολογία».

«Βέβαια από τη στιγμή που ένα μεταπτυχιακό πρόγραμμα δέχεται κάποιον ή κάποια να φοιτήσει σε αυτό, θα έπρεπε να είναι αδιάφορος ο βαθμός με τον οποίο εισάγεται ως προς την απαλλαγή από τα δίδακτρα, όπου θα έπρεπε να εξετάζονται απλώς αν συντρέχουν τα κοινωνικά κριτήρια», σχολιάζει και καταλήγει: «φυσικά αυτά ισχύουν στις «κανονικές χώρες», στη χώρα της Μητσοτάκης Α.Ε. με την κα Κεραμέως υπουργό Παιδείας μπορεί κάποιος/α να εισαχθεί με μικρότερο βαθμό σε κάποιο μεταπτυχιακό πρόγραμμα και να φοιτήσει κανονικά σε αυτό, αρκεί φυσικά αυτό να το επιτρέπει το «πορτοφόλι» της οικογένειας».

The post Μ. Κριθαρίδης: Νέοι ταξικοί φραγμοί στα μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών appeared first on The President.

Keywords
Τυχαία Θέματα