Κ.Βελόπουλος: Το φάντασμα του χρέους επανέρχεται

«Νομοθετείτε σε βάρος ενός λαού που δεν είναι ενήμερος και δεν ξέρει τι γίνεται. Και μάλιστα ψευδώς καταγράφετε στοιχεία κάνοντας λόγο για ευρωπαϊκή ενοποίηση και ένα σωρό παραμύθια», ανέφερε μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, μιλώντας στη Βουλή κατά την ψήφιση του σχεδίου νόμου του υπουργείου Οικονομικών «Κύρωση της Απόφασης (ΕΕ, ΕΥΡΑΤΟΜ) 2020/2053 του Συμβουλίου της 14ης Δεκεμβρίου 2020 για το σύστημα των ιδίων πόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και για την κατάργηση της απόφασης 2014/335/ ΕΕ, Ευρατόμ

και άλλες διατάξεις».

«Μιλάτε για φοροδιαφυγή και αν πάτε στο λιμάνι του ‘Αμστερνταμ θα δείτε ότι υπάρχουν θυρίδες. Είναι γραμματοκιβώτια για εταιρείες off shore, αν πάτε στο Λουξεμβούργο θα δείτε ότι γίνεται πάρτυ off shore, αν πάτε στην Γερμανία με μία βαλίτσα με ένα εκατομμύριο ευρώ για να τα καταθέσετε θα τα πάρουν αμέσως και δεν θα ρωτήσουν πού τα βρήκατε, ενώ αν πάτε στην ALPHABANK, στην Πειραιώς, στην Εθνική, θα σας ξετινάξει η ΑΑΔΕ. Πείτε λοιπόν εσείς, πώς θα ανταγωνιστούμε αυτές τις χώρες. Για να μην μιλήσω για την Μάλτα που είναι ο παράδεισος των off shore. Για να μην μιλήσω για την Κύπρο», είπε ο κ. Βελόπουλος, εκφράζοντας την διαφωνία του για ρυθμίσεις του νομοσχεδίου.

Αναφερόμενος στην πρωτοβουλία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ για την συγκρότηση ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης σε βάρος του πρώην υπουργού, Νίκου Παπά, ο κ. Βελόπουλος κατηγόρησε την κυβερνητική πλειοψηφία ότι έχει ως στόχο «να εγκλωβίσει τον ελληνικό λαό σε μία κόντρα» γιατί, όπως είπε, «θέλετε πριν πάτε σε εκλογές να έχετε ένα σκάνδαλο να εκμεταλλευτείτε. Αφού χρειάζεστε σκάνδαλα, είμαστε δέκα εμείς, δώστε μας άλλες είκοσι υπογραφές για να προχωρήσει η σύσταση επιτροπής για την Συμφωνία των Πρεσπών. Δώστε μας άλλες είκοσι υπογραφές για να γίνει η εξεταστική για τα 100 δισ. που λέτε ότι χάθηκαν στο πρώτο εξάμηνο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης.

«Ο πρωθυπουργός προεκλογικά είχε πει ότι θα καθαρίσει τη χώρα από τα Εξάρχεια. Όμως η χώρα ολόκληρη έχει γίνει Εξάρχεια», είπε ο κ. Βελόπουλος, αναφερόμενος στα πρόσφατα επεισόδια.

«Όταν στη Ν. Σμύρνη, που είναι αστική περιοχή, γίνονται αυτά τα έκτροπα, αυτό σημαίνει ότι έχει χαθεί ο έλεγχος. Όταν σε συγκεντρώσεις απλών ανθρώπων που θέλουν να διαμαρτυρηθούν ειρηνικά, παρεισφρέουν ταραχοποιά στοιχεία, τότε τα πράγματα μπερδεύονται. Στις συγκεντρώσεις αυτές μπήκαν χούλιγκανς. Μπήκαν ακόμα και ξένοι, Ιρακινοί, Αλβανοί, Αζέροι. Από τους 16 συλληφθέντες οι 11 ήταν ξένοι», είπε και πρόσθεσε:

«Από την στιγμή που δίνετε ιθαγένεια σε οποιονδήποτε, επειδή θέλετε να φτιάξετε μια πολύ-πολιτισμική κοινωνία, δημιουργείτε μια κοινωνία χωρίς αξίες και ενότητα στο σύνολό της. Μια κοινωνία χωρίς κοινό πολιτισμικό περιεχόμενο. Αναρωτιέμαι τώρα που συνελήφθησαν αυτοί οι 11 ξένοι που είναι εγκληματίες, θα τους αφαιρέσετε την ιθαγένεια; Θα τους απελάσετε αύριο το πρωί; Γιατί εμείς δεσμευόμαστε ότι θα το πράξουμε. Όποιος ξένος πήρε παράνομα ιθαγένεια θα του την πάρουμε πίσω. Πρέπει να ξεχωρίσει η ήρα από το σιτάρι. Έχετε δημιουργήσει ένα κοκτέιλ που σιγοβράζει», τόνισε.

«Πρέπει να σταματήσουμε να εργαλειοποιούμε την αστυνομία και να την στρέφουμε κατά των Ελλήνων. Οι αστυνομικοί είναι προστάτες των Ελλήνων πολιτών και όχι των κυβερνήσεων», συνέχισε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, ενώ καταλόγισε επίσης ευθύνες σε βουλευτές της Αριστεράς για τα επεισόδια στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης. «Έπαθα σοκ βλέποντας βουλευτές κομμάτων να νομιμοποιούν μια παράνομη κατάληψη, μία παράνομη πράξη στο ΑΠΘ. Δεν μπορεί βουλευτές να συγκεντρώνονται έξω από το κτίριο και να υπερασπίζονται την κατάληψη», είπε.

Ο κ. Βελόπουλος εξέφρασε ανησυχία για την πορεία της Οικονομίας και υποστήριξε πως «το φάντασμα του χρέους επανέρχεται. Το χρέος μας είναι χρέος του 1897 σε ποσοστό ΑΕΠ. Αυτό σημαίνει ότι έρχεται νέο μνημόνιο. Γιατί επί δύο χρόνια δεν κάνατε απολύτως τίποτα για την οικονομία», τόνισε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης.

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του, ο κ. Βελόπουλος ζήτησε από την κυβέρνηση «να σταματήσει το lockdown».

«Είναι λάθος το καθολικό lockdown. Θα τρελαθεί ο κόσμος. Όλοι θα είμαστε με ψυχολογικά προβλήματα. Αυτό που κάνετε είναι ένα σπιράλ θανάτου. Δεν τελειώνει το πρόβλημα έτσι. Στην Ευρώπη όλα είναι ανοιχτά. Καταστήματα, εστίαση, σχολεία, υπηρεσίες. Στην Ελλάδα το μόνο που λειτουργεί είναι τα SMS», κατέληξε ο κ. Βελόπουλος.

The post Κ.Βελόπουλος: Το φάντασμα του χρέους επανέρχεται appeared first on The President.

Keywords
Τυχαία Θέματα