Κριθαρίδης: Στηρίζουμε την 24ωρη απεργία των Εργαζομένων στη «Μαλαματίνα»

Τη στήριξή του στη νέα κινητοποίηση των εργαζομένων στη Μαλαματίνα εκφράζει, με δήλωσή του, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25, Μιχάλης Κριθαρίδης.

«Νέα κινητοποίηση πραγματοποιούν σήμερα οι απεργοί της “Μαλαματίνα” στη Θεσσαλονίκη έχοντας στο πλευρό τους και το σύνολο του κλάδου, με την Πανελλαδική Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Εμφιαλωμένα Ποτά (ΠΟΕΕΠ) να πραγματοποιεί

και αυτή 24ωρη απεργία, αλλά και το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης που στηρίζει τον αγώνα τους καλώντας σε 4ωρη στάση εργασίας. Στηρίζουμε την 24ωρη απεργία, την 4ωρη στάση και τις κινητοποιήσεις των απεργών στη “Μαλαματίνα” ενάντια στις εκδικητικές και παράνομες απολύσεις της εργοδοσίας με τις πλάτες της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη», αναφέρει ο κ. Κριθαρίδης.

«Απαιτούμε εδώ και τώρα την αναίρεση του συνόλου των παράνομων και εκδικητικών απολύσεων των εργαζομένων και την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Καλούμε επίσης την Μητσοτάκης ΑΕ να αποσύρει τα ΜΑΤ που φυλάνε νυχθημερόν με τα χρήματα των φορολογουμένων μια ιδιωτική επιχείρηση, μόνο και μόνο επειδή ο ιδιοκτήτης της έχει σχέση με τον υπουργό της κυβέρνησης, κ. Σκρέκα», προσθέτει.

«Τέλος, περιμένουμε από το υπουργείο και την Επιθεώρηση Εργασίας να διερευνήσουν τον τρόπο με τον οποίο η εταιρεία, ενώ βρίσκεται σε καθεστώς εξυγίανσης και υποχρεούται να διατηρήσει τις θέσεις και τους όρους εργασίας, παρανομεί κατάφωρα απολύοντας εκδικητικά εργαζόμενους», καταλήγει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25.

The post Κριθαρίδης: Στηρίζουμε την 24ωρη απεργία των Εργαζομένων στη «Μαλαματίνα» appeared first on The President.

Keywords
Τυχαία Θέματα