ΚΚΕ: Στα αντιλαϊκά μέτρα που πήρε η κυβέρνηση της ΝΔ είχε καλύτερο «χορηγό» τον ΣΥΡΙΖΑ

«Στα αντιλαϊκά μέτρα που πήρε η κυβέρνηση της ΝΔ είχε καλύτερο «χορηγό» τον ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε ο Λευτέρης Νικολάου Αλαβάνος, ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας σήμερα στον τ/σ «Open».

Όπως ανάφερε, «πέρα από το τωρινό ζήτημα των φαρμάκων όπου τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ όπου βρεθούν και όπου σταθούν υιοθετούν την ίδια επιχειρηματολογία της κυβέρνησης που οδηγεί στην αύξηση του κόστους που θα την πληρώσει πάλι ο λαός, και στο θέμα του ειδικού

φόρου κατανάλωσης που έγινε συζήτηση στο ελληνικό κοινοβούλιο πριν από δύο μήνες για τον αν θα συνεχιστεί αυτός ο φόρος και το ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ. Ψήφισε τις φοροπαλλαγές για τους εφοπλιστές, για το αφορόλογητο πετρέλαιο. ‘Αρα εκεί κρινόμαστε όλοι».

Το ΚΚΕ, υπενθύμισε ο ευρωβουλευτής του κόμματος, «έκανε πέντε προτάσεις – τροπολογίες συγκεκριμένες, ενάντια στους πλειστηριασμούς, επαναφορά 13ης – 14ης σύνταξης, αύξηση του εισοδήματος για να ανασάνει ο λαός και είτε με κυβέρνηση ΝΔ είτε με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αυτές έμειναν στο συρτάρι.».

Απαντώντας σχετικά με τις πρόσφατες δηλώσεις του υφυπουργού Παιδείας, ‘Αγγελου Συρίγου, ότι μας συμφέρει μακροπρόθεσμα η Τουρκία να προμηθευθεί αμερικανικά F-16 ενώ παράλληλα τελεί υπό τον έλεγχο της Δύσεως, ο Λευτέρης Νικολάου Αλαβάνος επεσήμανε ότι «αναδεικνύονται δύο ζητήματα απ’ αυτή τη συζήτηση που γίνεται που έχουν δύο επικίνδυνες απολήξεις: Πρώτον, δεν θίγεται καθόλου το ζήτημα της επιθετικότητας της ίδια της κυβέρνησης της Τουρκίας και της αστικής της τάξης. Η αστική τάξη και η κυβέρνηση της Τουρκίας είναι επιθετική και προκλητική επειδή ακριβώς θέλει να ανήκει και ανήκει στο «δυτικό κόσμο», δηλαδή ΝΑΤΟ, ΗΠΑ, ΕΕ, που την θέλουν μέσα για να θωρακιστεί η Νοτιανατολική τους πτέρυγα. Αυτό είναι το έδαφος, από το 1974 μέχρι σήμερα όπου δημιουργεί διαρκώς την προκλητικότητα, την επιθετικότητα της Τουρκίας σε βάρος κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας, με πραγματικά απαράδεκτες αιτιάσεις και αξιώσεις.».

«Και δεύτερον», πρόσθεσε ο Λ. Νικολάου Αλαβάνος, «αποδεικνύεται αυτό που έχουμε πει εμείς ως ΚΚΕ από την αρχή, τότε με τα διάφορα «χαστούκια», της ΕΕ, υποτίθεται ψηφίσματα, ή τις δηλώσεις του γερουσιαστή των ΗΠΑ, Ρ. Μενέντεζ κλπ., ότι η εθνική κυριαρχία μιας χώρας και τα κυριαρχικά της δικαιώματα δεν μπορούν να εξασφαλιστούν από «καραμπόλα» που θα γίνει σε μια ψηφοφορία της βουλής ενός άλλου κράτους, ή μιας κοινοβουλευτικής επιτροπής των ΗΠΑ, ή ενός ψηφίσματος της ΕΕ.».

Σχετικά με το θέμα που έχει προκύψει με τα γλυπτά του Παρθενώνα ο Λ. Νικολάου Αλαβάνος έθεσε το ζήτημα «γιατί σήμερα και με τι σκοπό η κυβέρνηση προσπαθεί να παρουσιάσει ότι θα κλείσει μια συμφωνία με αυτούς τους όρους.».

«Το ερώτημα είναι γιατί σήμερα που πραγματικά ο ελληνικός λαός βρίσκεται σε μια πάρα πολύ άσχημη θέση που αδυνατεί να τα βγάλει πέρα με τα τσακισμένα δικαιώματα, την κύρια και την βασική ευθύνη την έχει η κυβέρνηση της ΝΔ. Προσπαθεί δηλαδή να δημιουργήσει άλλο ένα «αφήγημα», να αφαιρέσει κριτήριο, που σήμερα είναι κριτήριο ψήφου για τον ελληνικό λαό, η διαχείριση η οποία έκανε» πρόσθεσε.

«Η θέση του ΚΚΕ είναι συγκεκριμένη ότι πρέπει να επιστρέψουν χωρίς περιστροφές τα γλυπτά, τα μάρμαρα, ότι έχει αφαιρεθεί από την Ελλάδα και αποτελεί ιστορική της κληρονομιά» υπογράμμισε, τέλος, ο Λ. Νικολάου-Αλαβάνος.

The post ΚΚΕ: Στα αντιλαϊκά μέτρα που πήρε η κυβέρνηση της ΝΔ είχε καλύτερο «χορηγό» τον ΣΥΡΙΖΑ appeared first on The President.

Keywords
Τυχαία Θέματα