Κατάργηση sms μετακινήσεων: Πότε αναμένεται σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη

Η αποστολή SMS για τις μετακινήσεις αναμένεται να βρεθεί στο “τραπέζι” της σημερινής συνεδρίασης της επιτροπής λοιμωξιολόγων. Η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη προανήγγειλε, χθες, τις σχετικές ανακοινώσεις, οι οποίες δεν αποκλείεται να γίνουν σήμερα, κατά την τακτική ενημέρωση. Με

«Το θέμα του SMS θα εξεταστεί και θα υπάρξουν ανακοινώσεις τις επόμενες ημέρες», είπε χαρακτηριστικά η κ. Πελώνη, ενώ από τη Δευτέρα 3 Μαΐου

θα είναι πια παρελθόν ο περιορισμός των διαδημοτικών μετακινήσεων.

Σημειώνεται ότι μέχρι τώρα, η απαγόρευση διαδημοτικών μετακινήσεων ισχύει τις καθημερινές, εξαιρουμένων των μετακινήσεων σε κομμωτήρια και καταστήματα. Επίσης, οι μετακινήσεις από δήμο σε δήμο, επιτρέπονται τα Σαββατοκύριακα στο πλαίσιο της μετακίνησης για σωματική άσκηση με τον κωδικό «6».

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος ανέφερε, χθες,  ότι μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαΐου θα καταργηθούν τα SMS στο 13033, ενώ ως το τέλος του μήνα όλος ο ενήλικος πληθυσμός της χώρας θα έχει δυνατότητα να εμβολιάζεται.

Και ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης ανέφερε, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ότι είμαστε «πολύ κοντά» στην πλήρη κατάργησή τους των SMS. Μάλιστα, επεσήμανε πως με δεδομένο ότι από την προσεχή Δευτέρα ανοίγει η εστίαση, για την οποία δεν θα χρειάζονται SMS, είμαστε πλέον πολύ κοντά στο να αποτελέσουν παρελθόν. Όπως είπε, οι τελικές αποφάσεις θα ανακοινωθούν από τους αρμόδιους τις επόμενες μέρες.

Δεν έχει διευκρινισθεί πάντως αν θα καταργηθεί η αποστολή SMS για όλων των ειδών τις δραστηριότητες από τη Δευτέρα του Πάσχα.

The post Κατάργηση sms μετακινήσεων: Πότε αναμένεται σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη appeared first on The President.

Keywords
Τυχαία Θέματα