ΗΠΑ: Παραιτήθηκε ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Τελωνείων και Προστασίας Συνόρων

Ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Τελωνείων και Προστασίας Συνόρων (CBP) του υπουργείου Εσωτερικής Ασφαλείας των ΗΠΑ Κρις Μάγκνους υπέβαλε την παραίτησή του, την οποία έκανε αποδεκτή ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, όπως ανακοινώθηκε από τον Λευκό Οίκο.

Την Παρασκευή, αμερικανικά δημοσιεύματα ανέφεραν ότι ο Μάγκνους δεχόταν πιέσεις να παραιτηθεί προκειμένου να μην αποπεμφθεί, εν μέσω έντασης για την αύξηση των μεταναστευτικών ροών στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού.

«Υποβάλλω

την παραίτησή μου, η οποία έχει άμεση ισχύ, αλλά εύχομαι σε εσάς και την κυβέρνησή σας τα καλύτερα στο μέλλον. Σας ευχαριστώ και πάλι για αυτήν την τεράστια ευκαιρία», ανέφερε ο Μάγκνους στην επιστολή του προς τον πρόεδρο των ΗΠΑ.

Ο αριθμός των συλλήψεων παράτυπων μεταναστών στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού έχει εκτοξευθεί σε επίπεδα ρεκόρ στη διάρκεια της θητείας του Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο, προκαλώντας δριμεία κριτική από τους Ρεπουμπλικάνους που υποστηρίζουν ότι η μεταναστευτική πολιτική του είναι πολύ επιεικής. Η κυβέρνηση Μπάιντεν διαμηνύει ότι έχει στόχο μια πιο μεθοδική και ανθρώπινη διαχείριση του μεταναστευτικού, αλλά δεν έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να αντιμετωπίσει τις επιχειρησιακές και πολιτικές προκλήσεις.

Η φτώχεια, η βία και η επισιτιστική ανασφάλεια είναι – σύμφωνα με τους ειδικούς – οι κύριοι λόγοι που οδηγούν τους μετανάστες να εγκαταλείψουν χώρες όπως η Γουατεμάλα, η Ονδούρα και το Ελ Σαλβαδόρ.

Ο 62χρονος Κρις Μάγκνους διορίστηκε τον περασμένο Δεκέμβριο επικεφαλής της CBP, μιας υπηρεσίας που απασχολεί 60.000 υπαλλήλους για την επίβλεψη της ασφάλειας των συνόρων, του εμπορίου και των ταξιδιών. Είχε προϋπηρεσία σε αστυνομικά τμήματα του Μίσιγκαν, της Βόρειας Ντακότα και της Καλιφόρνια, προτού γίνει αρχηγός της Αστυνομίας στην Τούσον της Αριζόνα το 2016.

Όταν ανέλαβε τα καθήκοντα του επικεφαλής της CBP, ο Λευκός Οίκος τον είχε χαρακτηρίσει «μεταρρυθμιστή» που επικεντρώθηκε στην εδραίωση της εμπιστοσύνης των πολιτών απέναντι στις υπηρεσίες ασφαλείας και στην ενίσχυση της λογοδοσίας των αστυνομικών.

The post ΗΠΑ: Παραιτήθηκε ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Τελωνείων και Προστασίας Συνόρων appeared first on The President.

Keywords
Τυχαία Θέματα