Η Πανδημία και οι επιπτώσεις στο Ελληνικό DNA! – Γράφει η Φωτεινή Ανέστη

Ο βαθμός της βιοποικιλότητας της Ελλάδας είναι παρόμοιος με την ανάγκη για την ελευθερία και την αυτοδιάθεση που είχαμε, και έχουμε ως έθνος. Αυτή η μικρή γωνία ελευθερίας έχει περιοριστεί και περιορίζεται ακόμα περισσότερο με τις covid ανακατατάξεις, όπου και εμείς οι άνθρωποί της δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να παραδώσουμε σε άλλους το μοναδικό αυτό σύνολο συγκοινωνούντων οικοσυστημάτων στην χωρίς όρια ανάπτυξη των social media, που επηρεάζει

και διαμορφώνει εύκολα και ιδίως στις μικρές ηλικίες δεδομένα, πραγματικότητες, αλήθειες, ψέματα. Εδώ καλείται ο παράγοντας Άνθρωπος να ισοσταθμίσει αλλά ίσως και να δώσει μάχη για το σωστό μάσημα τροφής, ιδίως στους μικρούς “εκκολαπτόμενους νεοσσούς”.

Της Φωτεινής Ανέστη *

Η Ελλάδα έχει ακόμη πολύ έντονη την ανάγκη για ελεύθερη από κάθε είδους ανθρωπογενή παρέμβαση για Γη και χώμα. Αυτό είναι το σημείο που πρέπει εμείς ως άνθρωποι ως γονείς και συνεχιστές του είδους μας, να μεταλαμπαδεύσουμε στα παιδιά μας. Τις έννοιες της ελευθερίας, ανεξαρτησίας έτσι όπως τις παραλάβαμε από τους προγόνους μας και όχι μεταλλαγμένες.

Αρνούμαι να δεχτώ ότι σιγά σιγά χάνω την ταυτότητα μου που αναγράφει το ονοματεπώνυμό μου, και γίνομαι ο κωδικός 2283 παραμένω ενεργός για τα επόμενα 5 λεπτά ή είμαι η υπόθεση 00301382156!!

Παρά την επιμονή μου τον τελευταίο καιρό σε επαφή με τους εργαζόμενους διαφόρων εταιριών, σοκάρομε  όταν λέω το όνομα μου, και μου απαντούν “δεν αναγνωρίζει όνομα, κωδικό δώστε μου”!!  Δηλαδή ξαφνικά είμαι αριθμός, κωδικός, υπόθεση, με κλεψύδρα λήξης. Και μετά την λήξη? ΤΙ?

Όσο λόγω συνθηκών  αναγκών και όλων αυτών των κοσμογονικών αλλαγών προσπαθώ να παραμείνω Άνθρωπος, εντυπωσιάζομαι και ταυτόχρονα φοβάμαι όλη αυτή την κωδικοποιημένη αλλαγή.

Φαντάζεστε τα παιδιά μας να κάνουν κούνια, βουτιά στην θάλασσα ή να κουτρουβαλάνε στην πλαγιά ενός βουνού μέσω εικονικής πραγματικότητας μην έχοντας την επαφή με το νερό το χώμα την μυρωδιά την αίσθηση…..ή όταν τα ακούς να λένε έχω webex, και όχι έχω σχολείο!

Μεγάλο πράγμα η ανεξαρτησία, και τον τελευταίο χρόνο αλλάζει με πολύ γρήγορους ρυθμούς, περνώντας το μήνυμα στις νέες γενιές ότι αυτό είναι το σωστό και το φυσιολογικό ότι έτσι πρέπει έτσι είναι.

Να είσαι ανεξάρτητος σημαίνει να μπορείς να τεστάρεις τα όρια σου καμιά φορά και να δεις που στέκεσαι. Να μπορείς δηλαδή όταν σου έρχονται όλα ανάποδα και οι δυσκολίες μοιάζουν βουνό, να ανασκουμπώνεσαι και να ανασυντάσσεις τις δυνάμεις σου βλέποντας την αισιόδοξη πλευρά. Και αυτό για να μπορείς να το κάνεις και ταυτόχρονα να είσαι Άνθρωπος φυσιολογικός, δεν μπορείς να στηριχτείς σε ένα ηλεκτρονικό υπολογιστή, μια πλατφόρμα κοινωνικών δικτύων. Οι ανθρώπινες σχέσεις είναι αυτές που θα σου δώσουν τη δυνατότητα να ανταπεξέλθεις και να προχωρήσεις.

Και αυτό, είναι η ικανότητα που μπορείς να την διδάξεις στα παιδιά σου και να την θυμούνται σε κάθε δύσκολη στροφή ή αναποδιά της ζωής τους.

Έτσι ίσως βοηθήσουμε τα παιδιά μας να μην αισθάνονται ότι βρίσκονται σε μια μόνιμη απειλή.

Βεβαίως ως γονιός και εγώ προσπαθώντας καθημερινά να κατανοήσω τι συμβαίνει και να διαχειριστώ την νέα συνθήκη, εισπράττω δυνατά την αλλαγή συμπεριφοράς την εκδήλωση άγχους , φόβου, και μια ατελείωτη ψυχική πίεση.

Καλούμαστε ως ενήλικες, γονείς , κηδεμόνες, να συμπεριφερθούμε σε νέα δεδομένα νέες προκλήσεις που ακόμα εκδηλώνονται. Να κάνουμε το αδύνατο δυνατό όπως το να μπούμε κρυφά σε μια παιδική χαρά για να παίξουμε…να ερεθίζουμε τις αισθήσεις των παιδιών μας από μία απλή βόλτα στο κέντρο της πόλης μέχρι τον περίπατο δίπλα σε ένα ποτάμι, τι βλέπουν, τι ακούν, τι μυρίζουν, ακόμα και τώρα που πλησιάζει το Πάσχα έστω αυτό το λίγο άκουσμα των Χαιρετισμών όπως με την μυρωδιά από τις πασχαλιές και τις βιολέτες , έτσι ίσως να μπορέσουμε σώσουμε λίγο ανθρώπινο DNA.

Ελπίζω και εύχομαι να τελειώσει γρήγορα όλο αυτό και να κρατήσουμε τον Άνθρωπο όρθιο….

*Η κα Φωτεινή Ανέστη είναι Διερμηνέας Νοηματικής Γλώσσας και Δημοσιογράφος. 

The post Η Πανδημία και οι επιπτώσεις στο Ελληνικό DNA! – Γράφει η Φωτεινή Ανέστη appeared first on The President.

Keywords
Τυχαία Θέματα