Στη δημοσιότητα το συμβόλαιο Ε.Ε. – AstraZeneca

Η φαρμακευτική εταιρεία AstraZeneca έδωσε στη δημοσιότητα τη σύμβαση που υπεγράφη με την Ε.Ε. στις 27 Αυγούστου 2020, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Στη σύμβαση που δημοσιεύτηκε σήμερα έχουν διαγραφεί τα τμήματα που αφορούν εμπιστευτικές πληροφορίες, όπως λεπτομέρειες τιμολογίων.

#Vaccines: contract between @EU_Commission and #AstraZeneca now published.
More info:

https://t.co/ent86LhkiZ

Eric Mamer (@MamerEric) January 29, 2021

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε δελτίο Τύπου αναφέρει πως μετά από νέο αίτημά της στις 27 Ιανουαρίου 2021, η φαρμακευτική εταιρεία AstraZeneca συμφώνησε να δημοσιεύσει την αναθεωρημένη σύμβαση που υπεγράφη μεταξύ των δύο μερών στις 27 Αυγούστου 2020.

Η Κομισιόν χαιρετίζει τη δέσμευση της εταιρείας για μεγαλύτερη διαφάνεια στη συμμετοχή της στην ανάπτυξη της στρατηγικής της Ε.Ε. για τα εμβόλια.

“Η διαφάνεια και η λογοδοσία είναι σημαντικά στοιχεία ώστε να οικοδομηθεί η εμπιστοσύνη των Ευρωπαίων πολιτών και για να διασφαλιστεί ότι μπορούν να βασίζονται στην αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια των εμβολίων που αγοράστηκαν σε επίπεδο Ε.Ε.”, αναφέρει η ανακοίνωση.

Η Κομισιόν ελπίζει να μπορέσει να δημοσιεύσει στο εγγύς μέλλον όλες τις συμβάσεις βάσει των προκαταβολικών συμφωνιών αγοράς.

“Η σύμβαση που δημοσιεύθηκε σήμερα περιέχει αναδιατυπωμένα μέρη που αφορούν εμπιστευτικές πληροφορίες, όπως λεπτομέρειες τιμολογίων. Η σύμβαση AstraZeneca είναι η δεύτερη που θα δημοσιευτεί, αφού η CureVac συμφώνησε να δημοσιεύσει τη Συμφωνία Προώθησης Αγοράς με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή”, αναφέρει η Κομισιόν.

Δείτε το συμβόλαιο μεταξύ Ε.Ε. και AstraZeneca ΕΔΩ

The post Στη δημοσιότητα το συμβόλαιο Ε.Ε. – AstraZeneca appeared first on The President.

Keywords
Τυχαία Θέματα