Γ.Οικονόμου: Θα σταθούμε στο πλευρό των πολιτών χωρίς να θέσουμε σε κίνδυνο την οικονομία

«Σύντομα η κυβέρνηση θα είναι σε θέση να ανακοινώσει στοχευμένες παρεμβάσεις πέραν της οριζόντιας στήριξης, γιατί υπάρχει κόσμος, που πραγματικά το έχει ανάγκη, η κυβέρνηση θα εξαντλήσει κάθε δημοσιονομικό περιθώριο», διαβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, ο οποίος τόνισε ότι η κυβέρνηση λαμβάνει υπ’ όψιν της όλες τις παραμέτρους: «δεν πρέπει να διαταράξουμε τη δημοσιονομική ισορροπία, δεν είναι εύκολη άσκηση, θα έλθουν και μεγαλύτερες δυσκολίες, αλλά με σώφρονες αποφάσεις η κυβέρνηση δεν θα αφήσει κανέναν μόνο του, θα σταθούμε στο πλευρό των πολιτών χωρίς να θέσουμε σε κίνδυνο

την πορεία της ελληνικής οικονομίας». Αναφερόμενος, δε στη ρύθμιση για το περιθώριο κέρδους στα καύσιμα και τα σιτηρά, ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι αυτή στοχεύει να προστατεύσει τους καταναλωτές από κινήσεις αισχροκέρδειας και σημείωσε πως η κυβέρνηση παρέχει εργαλεία προκειμένου να διασφαλισθεί ο σωστός τρόπος λειτουργίας της αγοράς.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, τόνισε δεν γνωρίζει εάν υπάρχει σήμερα επικοινωνία με τον Ουκρανό πρόεδρο, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, και τάχθηκε υπέρ της δημιουργίας ευρωπαϊκού μηχανισμού κατανομής των Ουκρανών πολιτών, που αναζητούν καταφύγιο σε χώρες της ΕΕ, τονίζοντας ότι στην χώρα μας εξελίσσονται ήδη οι διαδικασίες για την απορρόφηση τους σε διάφορους τομείς της οικονομίας. Ερωτηθείς για τον αριθμό των Ουκρανών προσφύγων στην χώρα μας απάντησε πως προς ώρας είναι της τάξεως των 1.500.

Αναφορικά με πιθανές απώλειες στην τουριστική αγορά, ο κ. Οικονόμου εκτίμησε πως δεν θα είναι μεγάλες, κατόπιν μίας πρώτης εκτίμησης που έχει γίνει, όπως είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι η ευχή όλων θα ήταν να μην υπήρχε πόλεμος, άρα και ευρύτερες αναταράξεις.

Ο Γιάννης Οικονόμου διαβεβαίωσε ερωτηθείς σχετικά ότι η κυβέρνηση έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε οι άνθρωποι μας να μεταφερθούν με ασφάλεια από τη Μαριούπολη σε ασφαλή προορισμό. Τόνισε, δε, πως οι ελληνικές προξενικές αρχές σε Μαριούπολη και Οδησσό παραμένουν σε λειτουργία.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε θετικό γεγονός πως προχθές στη Βουλή υπήρξε ομόθυμη καταδίκη για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία μετά την ξεκάθαρη και αποφασιστική, όπως είπε, θέση, που έλαβε η κυβέρνηση. Προσέθεσε, δε, ότι όποιος πολιτικός αρχηγός θεωρεί πως θέλει περισσότερη ενημέρωση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ουδέποτε έχει αρνηθεί ενημέρωση.

Ερωτηθείς τέλος, για το κατά πόσον προετοιμάζεται συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο κ. Οικονόμου απήντησε πως δεν υπάρχει κάτι νεότερο και ότι μένουμε σε αυτά, που είπε ο πρωθυπουργός στην ομιλία του στη Βουλή.

Τέλος, κληθείς να σχολιάσει την άποψη του προέδρου του ΚΙΝΑΛ, Νίκου Ανδρουλάκη πως το βράδυ των εκλογών θα υπάρξουν δύο χαμένοι, ο κ. Οικονόμου τόνισε πως το βράδυ των εκλογών ο λαός με την ψήφο του θα διαμορφώσει το αποτέλεσμα, σημειώνοντας, πάντως σε αυτή τη συγκυρία η κυβέρνηση δεν ασχολείται με εκλογές καθώς συμβαίνουν διεθνώς τεράστιες αλλαγές.

The post Γ.Οικονόμου: Θα σταθούμε στο πλευρό των πολιτών χωρίς να θέσουμε σε κίνδυνο την οικονομία appeared first on The President.

Keywords
Τυχαία Θέματα