Γ.Οικονόμου: Όσο διαρκεί η κρίση στην ενέργεια, στήριξη θα έχει το σύνολο της κοινωνίας

«Όσο διαρκεί η κρίση στην ενέργεια, στήριξη θα έχει το σύνολο της κοινωνίας» ξεκαθάρισε ερωτηθείς σχετικώς ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, ο οποίος έκανε λόγο για γενναίο κυβερνητικό πρόγραμμα επιδότησης της θέρμανσης σε μεγαλύτερο μέγεθος και αυξημένη περίμετρο δικαιούχων. Αναφερόμενος, δε, σε δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Οικονόμου τόνισε πως αυτές απέχουν από την πραγματικότητα, σημειώνοντας ότι στην Ελλάδα τρέχει το μεγαλύτερο

πρόγραμμα ενεργειακής στήριξης σε σχέση με το ΑΕΠ. Εν όψει της αυριανής έκτακτης Συνόδου των Υπουργών Ενέργειας της ΕΕ, ο κ. Οικονόμου υπενθύμισε ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει ταχθεί υπέρ της επιβολής πλαφόν στο φυσικό αέριο και της αποσύνδεσης της τιμής του φυσικού αερίου από αυτήν του ηλεκτρικού ρεύματος. «Τα μέτρα, που θα αποφασιστούν δεν πρέπει να επιφυλάσσουν περισσότερα οφέλη και λιγότερα προβλήματα, για αυτούς, που τα λαμβάνουν», σημείωσε ο κ. Οικονόμου.

Σε ερώτηση για την εντεινόμενη τουρκική προκλητικότητα, ο κ. Οικονόμου έκανε λόγο για επίμονη, όσο και αδιέξοδη προσπάθεια της Άγκυρας για διαστρέβλωση των διεθνών συνθηκών, της ιστορίας και της πραγματικότητας. Επεσήμανε, δε ότι η Ελλάδα αποδομεί τα ανιστόρητα επιχειρήματα, καθώς έχει βαρύνουσα πολιτική ισχύ και τόνισε ότι αντιμετωπίζει κάθε πρόκληση με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα, ούσα ανυποχώρητη στα εθνικά μας δίκαια, αλλά και παράγοντας σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή.

Σε ερώτηση για πιθανή αλλαγή του εκλογικού νόμου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διεμήνυσε ότι ο εκλογικός νόμος είναι εργαλείο και όχι αυτοσκοπός τονίζοντας χαρακτηριστικά: «ας μη σπεύδουν κάποιοι να προεξοφλήσουν τις αποφάσεις του πρωθυπουργού είτε προς τη μία, είτε προς την άλλη κατεύθυνση» σε ό,τι αφορά την τοποθέτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την παρουσία του στην ΔΕΘ.

Στο ζήτημα των παρακολουθήσεων, ο Γιάννης Οικονόμου επανέλαβε εκ νέου πως η κυβέρνηση δεν επιθυμεί να μείνει καμία σκιά στην υπόθεση της νόμιμης επισύνδεσης του κινητού τηλεφώνου του Νίκου Ανδρουλάκη και απέδωσε την αποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ «αγκαλιά με το Νίκο Ανδρουλάκη», όπως είπε χαρακτηριστικά, στην επιδίωξη των δύο κομμάτων να δημιουργήσουν εντυπώσεις παρά να συμβάλλουν στην διαλεύκανση της υπόθεσης. Προσέθεσε, δε, πως η Ελληνική πολιτεία δεν έχει προμηθευτεί κακόβουλα λογισμικά.

Τέλος, σε ό,τι αφορά στις αντιδράσεις για την καθιέρωση της Πανεπιστημιακής αστυνομίας, ο Γιάννης Οικονόμου υπογράμμισε ότι η προστασία των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων και της εκπαιδευτικής κοινότητας κατ επέκταση αποτελεί καθολική απαίτηση της ελληνικής κοινωνίας και προτεραιότητα της ελληνικής κυβέρνησης. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιβεβαίωσε, μάλιστα, ότι η κυβέρνηση θα εξακολουθήσει να συζητά με όλους τους αρμόδιους, ώστε να διασφαλίσει την απρόσκοπτη λειτουργία των ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων στην χώρα μας, χωρίς να δίνει τροφή σε όλους όσοι επιδιώκουν εντάσεις απλώς και μόνο για να βρίσκονται στην επικαιρότητα.

The post Γ.Οικονόμου: Όσο διαρκεί η κρίση στην ενέργεια, στήριξη θα έχει το σύνολο της κοινωνίας appeared first on The President.

Keywords
Τυχαία Θέματα