Γ. Πατούλης: Επίκαιρο το αίτημα της αποκέντρωσης αρμοδιοτήτων προς την αυτοδιοίκηση

Τον «κρίσιμο» ρόλο της Ένωσης των Δημάρχων Αττικής στην ενδυνάμωση του θεσμού της αυτοδιοίκησης και την «επικαιρότητα του αιτήματος της επιτελικότητας του κράτους και της αποκέντρωσης», υπογράμμισε ο περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης στην ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της Ένωσης, όπου και απηύθυνε χαιρετισμό, κατόπιν πρόσκλησης του προέδρου της Π. Καμάρα.

Στη συνέλευση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο ΕΒΕΑ για την ανάδειξη των νέων Οργάνων, παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην δήμαρχος Π.

Φαλήρου Δ. Χατζηδάκης, ο πρώην βουλευτής και πρώην δήμαρχος Χανίων Κ. Βιρβιδάκης, ο αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών Β. Γιαννακόπουλος και πολλοί δήμαρχοι της Αττικής.

Ο κ.Πατούλης στην ομιλία του χαρακτήρισε βαρύνουσα τη σημασία της Ένωσης στην περαιτέρω βελτίωση του θεσμού της αυτοδιοίκησης και με αφορμή τις επανειλημμένες προκλήσεις που αντιμετωπίζει την τελευταία περίοδο η χώρα αλλά και οι δύο βαθμοί της αυτοδιοίκησης, επανέφερε το αίτημα της «επιτελικότητας του κράτους αλλά και της αποκέντρωσης πόρων και αρμοδιοτήτων προς την αυτοδιοίκηση».

Κλείνοντας, υπογράμμισε πως κοινός στόχος είναι η δρομολόγηση αλλαγών και μεταρρυθμίσεων που θα συμβάλλουν αφενός στον απογαλακτισμό της αυτοδιοίκησης από το κεντρικό κράτος και αφετέρου στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των πολιτών.

The post Γ. Πατούλης: Επίκαιρο το αίτημα της αποκέντρωσης αρμοδιοτήτων προς την αυτοδιοίκηση appeared first on The President.

Keywords
Τυχαία Θέματα