Έκρηξη στο αεροδρόμιο της Καμπούλ

Μια έκρηξη έπληξε πλήθος Αφγανών που προσπαθούσαν να εισέλθουν στο αεροδρόμιο της Καμπούλ, νωρίτερα,  όπου ο αμερικανικός στρατός επιχειρεί για την απομάκρυνση Αμερικανών Αφγανών.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για τον αριθμό των θυμάτων, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Πενταγώνου Τζον Κίρμπι. Αμερικανός αξιωματούχος είπε ότι η επίθεση συνέβη στην πύλη του Αβαείου του αεροδρομίου.

Αμερικανός

αξιωματούχος, που δεν κατονομάζεται, δήλωσε ότι οι αρχικές πληροφορίες αναφέρουν ότι η έκρηξη προκλήθηκε από επίθεση αυτοκτονίας.

We can confirm an explosion outside Kabul airport. Casualties are unclear at this time. We will provide additional details when we can.

John Kirby (@PentagonPresSec) August 26, 2021

Οι δυτικές κυβερνήσεις έχουν προειδοποιήσει επανειλημμένα για επικείμενη επίθεση από το Ισλαμικό Κράτος και κάλεσαν τους πολίτες τους να μην πλησιάσουν το αεροδρόμιο την Πέμπτη.

BREAKING: Large explosion just outside #Kabul airport. Casualties confirmed. pic.twitter.com/fgQg6G9Kkb

David Kimball (@wxandnews) August 26, 2021

Η έκρηξη σημειώθηκε, αφότου αρκετοί σύμμαχοι της Αμερικής δήλωσαν ότι σταματούν τις πτήσεις εκκένωσης από το Αφγανιστάν, αφήνοντας πίσω τους πολίτες και χιλιάδες Αφγανούς που είχαν λάβει άδεια εισόδου.

The post Έκρηξη στο αεροδρόμιο της Καμπούλ appeared first on The President.

Keywords
Τυχαία Θέματα