Έφτασε στην πηγή, αλλά…

Ο Παναθηναϊκός “άλλαξε το διακόπτη” κόντρα στη Μονακό, αλλά μία τα πολλά χαμένα ριμπάουντ σε καίριο σημείο και από την άλλη η “φονική μηχανή” που λέγεται Μάικ Τζέιμς (28π) δεν του επέτρεψαν να πάρει τη νίκη. Οι “πράσινοι” έχασαν με 80-83, αλλά έδειξαν καλύτερα σημάδια βελτίωσης από το… ναυάγιο στο Βερολίνο.

Στα τελευταία δέκατα του δευτερολέπτου Λι και Π. Καλαϊτζάκης με τρίποντα κρατούσαν το Τριφύλλι στο παιχνίδι, αλλά οι φιλοξενούμενοι είχαν

Ο Ουίλιαμς έκανε μακράν το κορυφαίο του παιχνίδι,

καθώς σημείωσε 28 πόντους, και ήταν  αυτός που ξεκίνησε την… ανατροπή. Πολύ καλός ο Πονίτκα με 12π, ενώ βοήθειες έδωσε ο Γκουάιτις με 10π. Απ

Το ματς

Με τους Λι, Π. Καλαϊτζάκη, Γκριγκόνις, Ουίλιαμς και Γκουτάιτις ξεκίνησε ο Παναθηναϊκός την αναμέτρηση με τη Μονακό και οι “πράσινοι” προσπαθούσαν να ελέγξουν το ρυθμό των Μονεγάσκων, έχοντας ένα ελαφρύ προβάδισμα (7-6) στο 3’, καθώς ήθελαν να “χτυπήσουν” από το ζωγραφιστό.

Παρόλα αυτά οι φιλοξενούμενοι έδειξαν από νωρίς τον πλουραλισμό τους και στο 7’ έτρεξαν ένα επιμέρους 2-10 και προηγήθηκαν με 9-16 και από πολύ νωρίς έδειξαν το επιθετικό τους ταλέντο.

Από την άλλη το Τριφύλλι προσπαθούσε να… ακολουθήσει, αλλά και στις δύο πλευρές του παρκέ είχε μεγάλο πρόβλημα, ειδικά στην άμυνα που δέχονταν το ένα καλάθι μετά το άλλο, και έτσι στο πρώτο δεκάλεπτο ήταν πίσω με 13-29, τρέχοντας ένα 4-23 από (από το 9-6 που προηγήθηκαν οι γηπεδούχοι).

Ο Παναθηναϊκός, με την έναρξη της δεύτερης περιόδου, καλούνταν να παίξει “σκυλίσια άμυνα”, μιας και δεν είχε πολλά περιθώρια για να μπει εκ νέου στο ματς. Σε ένα βαθμό τα κατάφερε, καθώς έτρεξε ένα 5-0 και μείωσε στο 12’ σε 18-29, αλλά ήταν παροδικό, καθώς ο Ράντονιτς επέλεξε ένα χαμηλό σχήμα με τον Ουίλιαμς στο “5” και το Τριφύλλι να κάνει ανόητα λάθη στη δημιουργία.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η Μονακό να πάει ξανά στο +16 (21-35) στα μισά του δεκαλέπτου και το μόνο που κατάφερνε ο Παναθηναϊκός ήταν να “ματώνει” για να σημειώσει καλάθι. Παρόλα αυτά οι προσπάθειες των Πονίτκα Λι και Ουίλιαμς στην επίθεση, οι ασίστ του Μποχωρίδη αλλά και η άμυνα του Γκουάιτις απέδωσαν και έτσι το ημίχρονο έληξε με τον Παναθηναϊκό να μειώνει στους 6 (34-40).

Εν αντιθέσει με το πρώτο μέρος, οι “πράσινοι” μπήκαν με το… μαχαίρι στα δόντια και με δύο τρίποντα του Ουίλιαμς, μείωσε στο καλάθι (40-42) στο 22’, αλλά η Μονακό απάντησε με ένα 0-6, που της έδωσε μια “ανάσα”. Όμως ο Αμερικανός πάουερ φόργουορντ το είχε πάρει…. προσωπικά και με κρεσέντο τριπόντων, έφτασε τη διαφορά σε απόσταση αναπνοής (49-50), φτάνοντας παράλληλα στους 25 πόντους, ενώ με μία βολή έφερε το ματς στα ίσα στο 26’.

Όμως ότι “έχτιζε” με… αίμα στην επίθεση το έχασε στην άμυνα, μιας και η Μονακό απάντησε με ένα 0-6 και πήρε ξανά μια “ανάσα” (50-56) μέσα σε 40’’ με τον Μάικ Τζέιμς να… τιμωρεί. Παρόλα αυτά οι παίκτες του Ράντονιτς βρήκαν τα ψυχικά αποθέματα και για πρώτη φορά, μετά το 9-6 στο 3’, προηγήθηκαν με 59-58, απαντώντας με ένα επιμέρους 9-2, αλλά οι βολές του Οκόμπο έβαλαν ξανά τους Μονεγάσκους μπροστά, με τον Μαντζούκα να στέκεται άτυχος στο τρίποντο που επιχείρησε στα 2” για το τέλος του δεκαλέπτου.

Πλέον ο Παναθηναϊκός είχε φέρει το ματς στα μέτρα του (61-60 από τον Πονίτκα), αλλά όφειλε να ήταν πιο προσεκτικός στην τελική προσπάθεια. Με την έναρξη της τελευταίας περιόδου, κάποιες βεβιασμένες κινήσεις σε άμυνα και επίθεση, επέτρεψε στους φιλοξενούμενους να κρατούν ένα μικρό προβάδισμα (61-66) στο 32′, καθώς οι “πράσινοι” ήταν επιπόλαιοι.

Παρόλα αυτά το Τριφύλλι είχε… απαντήσεις με τον Γκουτάιτις να τελειώνει τις φάσεις από το ζωγραφιστό και να φέρνει το ματς στα ίσα (68-68) στο 35′, αλλά ο Τζέιμς ήταν ο παίκτης “κλειδί” για τους φιλοξενούμενους, καθώς δεν υπήρχε τρόπος να περιοριστεί (26π), καθώς έκανε το 70-76 στο 38′.

Στο πιο κρίσιμο σημείο εμφανίστηκε ο Γκριγκόνις, ο οποίος με προσωπικά καλάθια έφτασε στο -2 (74-76) στα 49.4” για το τέλος του αγώνα. Η Μονακό είχε μεγαλύτερη ψυχραιμία, όταν η μπάλα ήταν… καυτή και έτσι έφυγε με το διπλό, επικρατώντας του Παναθηναϊκού με 80-83.

Τα δεκάλεπτα: 13-29, 34-40, 59-60, 80-83

The post Έφτασε στην πηγή, αλλά… appeared first on The President.

Keywords
Τυχαία Θέματα