Δημοσκόπηση Alco: Στις 8,9 μονάδες η διαφορά Ν.Δ. – ΣΥΡΙΖΑ

Στις 8,9 μονάδες διαμορφώνεται η διαφορά μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ, στην πρόθεση ψήφου επί των έγκυρων σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Alco για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού “OPEN”.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων, η ΝΔ προηγείται με ποσοστό 31,1% (από 31,8% στην προηγούμενη δημοσκόπηση) και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ

με 22,2% (χωρίς μεταβολή).

Το ποσοστό του ΚΙΝΑΛ διαμορφώνεται στο 13% (από 14,1%) και ακολουθούν ΚΚΕ στο 5,8% (από 5,2%), ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ στο 4,5% ( από 3,6%) και το ΜέΡΑ στο 2,8% (από 3%).

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχίζει να υπερτερεί του Αλέξη Τσίπρα στην ερώτηση “ποιον εμπιστεύεστε περισσότερο ως πρωθυπουργό” με 36% έναντι 23% για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, με το 33% να απαντά “κανέναν”.

Στο ερώτημα πόσο ανησυχούν οι πολίτες για τις επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία στην ελληνική οικονομία, το 60% απαντά “πολύ”, το 33% “αρκετά” ενώ μόνο 4% λέει “λίγο” και 2% “καθόλου”.

Στο ερώτημα “θα λέγατε ότι μπορείτε να καλύψετε τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος, πετρελαίου, φυσικού αερίου, εύκολα, με μικρή δυσκολία, με μεγάλη δυσκολία ή δεν μπορείτε να τους καλύψετε;” το 55% απαντά ότι τους καλύπτει με μεγάλη δυσκολία, 29% με μικρή, 10% απαντά ότι δεν μπορεί να τους καλύψει και μόνο το 6% απαντά ότι τους καλύπτει εύκολα.

Τέλος, το 46% απαντά ότι τα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της ακρίβειας δεν βοηθούν καθόλου, 29% ότι βοηθούν λίγο, 17% αρκετά και μόνο 2% ότι βοηθούν πολύ.

The post Δημοσκόπηση Alco: Στις 8,9 μονάδες η διαφορά Ν.Δ. – ΣΥΡΙΖΑ appeared first on The President.

Keywords
Τυχαία Θέματα