Απερρίφθη το αίτημα του Δ.Κουφοντίνα για αναβολή έκτισης της ποινής

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λαμίας απέρριψε το αίτημα του Δημήτρη Κουφοντίνα για αναβολή έκτισης της ποινής του, που είχαν υποβάλλει οι συνήγοροί του, μέχρι την αποκατάσταση της υγείας του, μετά από 56 ημέρες απεργίας πείνας και 10 ημέρες απεργίας δίψας.

Σύμφωνα το lamiareport.gr απορριπτική ήταν πρόταση της Προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λαμίας, Αγορής Παπακώστα, προς το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο, που εξετάζει το αίτημα

των συνηγόρων του κρατούμενου στις Φυλακές Δομοκού Δημήτρη Κουφοντίνα, για αναβολή της ποινής του για όσο χρονικό διάστημα ο κρατούμενος νοσηλεύεται εωσότου αποκατασταθεί η υγεία του.

Όπως τόνισε νωρίτερα στην αγόρευσή της η κ. Παπακώστα, ο νομοθέτης προβλέπει σε εξαιρετικές περιπτώσεις την αναβολή, όταν υπάρχει σοβαρή και ειδικά χρόνια ασθένεια, που δεν προκλήθηκε με τη βούληση του κρατουμένου, κάτι που δεν ισχύει στην εξεταζόμενη περίπτωση που η ασθένεια  προκλήθηκε με τη βούλησή του. Επισήμανε επίσης ότι επειδή γνωρίζει την κατάσταση έδωσε παραγγελία για την προστασία  της υγείας του κρατουμένου.

Η δεύτερη προσφυγή του Δημήτρη Κουφοντίντα στη Δικαιοσύνη η οποία αφορά το αίτημά του για μεταφορά από τις φυλακές Κασσαβέτειας στις φυλακές Κορυδαλλού και όχι σ’ αυτές του Δομοκού παραπέμφθηκε στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Λαμίας και η απόφαση αναμένεται σήμερα ή αύριο, σύμφωνα με τον δικηγόρο του, Θέμη Σοφό.

The post Απερρίφθη το αίτημα του Δ.Κουφοντίνα για αναβολή έκτισης της ποινής appeared first on The President.

Keywords
Τυχαία Θέματα