Ανεξέλεγκτη συμπεριφορά της μετοχής της τράπεζας Αττικής

Σκέψεις για να τεθεί σε αναστολή διαπραγμάτευσης η μετοχή της τράπεζας Αττικής, γίνονται από την εποπτεύουσα αρχή της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, μετά τα απίθανα σκαμπανεβάσματα που παρατηρήθηκαν στην τιμή της κατά τις προηγούμενες ημέρες.

Πηγές με γνώση του θέματος αναφέρουν στη στήλη πως ήδη η Αρχή ξεκίνησε να παρακολουθεί την υπόθεση από τη στιγμή που η μετοχή της τράπεζας άρχισε να ανεβαίνει, αναλύοντας όλες τις κινήσεις

και αξιολογώντας τους ψιθύρους για ενδείξεις χειραγώγησής της. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο έλεγχος της μετοχής γίνεται βάσει της προβλεπόμενης από το νόμο διαδικασίας.

Τις τελευταίες ημέρες μετοχή έχει free float περίπου 1,91%, καταγράφει απίστευτα μεγάλες διακυμάνσεις και τεράστια άνοδο, της τάξεως του… 350-400% από τις 12 Δεκεμβρίου, ενώ κανείς, με όρους λογικής, δεν φαίνεται να μπορεί να δικαιολογήσει με όποιο τρόπο τόσο υψηλή αποτίμηση. Κι όμως, η μετοχή μέχρι σήμερα δεν έχει ακόμα τεθεί  σε αναστολή, ούτε έχει υπάρξει προσωρινή έστω διακοπή της διαπραγμάτευσής της, ακόμη και την ημέρα που λειτούργησε ως ασανσέρ ανάμεσα στο +20% και στο -22,5%.

Το τελευταίο διάστημα επίσης,  στην μετοχή της Attica bank,  καταγράφεται αυξημένος όγκος συναλλαγών. Από τις 3 Φεβρουαρίου έχει διακινηθεί το 1,5% ή 24,2 εκατ μετοχές με το free float να ανέρχεται στο 1,99%. Οι κινήσεις αυτές προκαλούν την εύλογη απορία των αρμοδίων αρχών οι οποίες ξεκίνησαν την έρευνα για το ποιος τελικά  είναι αυτός που έχει συμφέρον να αυξάνει την τιμή διαπραγμάτευσης της μετοχής. Να σημειώσουμε ότι η τράπεζα θα χρειαστεί την επικείμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου των 473,3 εκατ και ακολούθως πιθανότατα και νέα μεγάλη αύξηση, αλλά με όλα αυτά τα «παιχνίδια» που γίνονται με την μετοχή της είναι σαν κάποιος να μην επιθυμεί την επιβίωσή της.

Να σημειώσουμε ότι αν τελικά αποθαρρυνθεί οποιοδήποτε εν δυνάμει νέος επενδυτής,  στο τέλος του μήνα που λήγει η προθεσμία ολοκλήρωσης της ΑΜΚ, η τράπεζα θα αντιμετωπίσει σοβαρό πρόβλημα….

The post Ανεξέλεγκτη συμπεριφορά της μετοχής της τράπεζας Αττικής appeared first on The President.

Keywords
Τυχαία Θέματα