O Κυριάκος Μητσοτάκης πίσω από τις λέξεις

Ειλικρινής, ανθρώπινος αλλά και με διάθεση αυτοκριτικής εμφανίστηκε στην τηλεοπτική συνέντευξη του στον Alpha, αντί του συνηθισμένου διαγγέλματος, ο Κυριάκος Μητσοτακης ο οποίος εξήγησε πως φθάσαμε στην «καραντίνα», ενώ  αναφέρθηκε και στο επερχόμενο εμβόλιο χαρακτηρίζοντας το «αχτίνα αισιοδοξίας».

Toυ Κώστα Πασίση

Καθ’ όλη τη διάρκεια της συνέντευξης ο Πρωθυπουργός δεν προσπάθησε να εξωραΐσει την κατάσταση, αναφορικά με τη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης, αλλά και ούτε και να κρύψει τα προβλήματα

κάτω από το «χαλί».

Σε επικοινωνιακό επίπεδο μάλιστα εμφανίστηκε τολμηρός, μιλώντας για λάθη, μια λέξη άγνωστη για πολλούς εκ των προκατόχων του στο Μέγαρο Μαξίμου και κυρίως στον Αλέξη Τσίπρα που ποτέ δε ζήτησε συγνώμη για τη φτωχοποίηση της μεσαίας τάξης.

«Ήταν λάθος που δε φόρεσα μάσκα, όταν φωτογραφήθηκα. Δεν ήταν λάθος που πήγα να ασκηθώ γιατί επιτρέπεται εντός της Περιφερειακής Ενότητας», απάντησε ο κ. Μητσοτάκης, όταν ρωτήθηκε για το θέμα που προκάλεσε πολύ σκόνη στο πολιτικό σκηνικό.

Η αυτοκριτική Μητσοτάκη δεν ήταν για το θεαθήναι και «πέτσινη», καθ υπόδειξη των επικοινωνιακών συμβούλων του. Και αυτό φάνηκε από το γεγονός ότι δε δίστασε να πει τα πράγματα με το όνομα τους και στο θέμα της διαχείρισης του covid 19.

«Έπρεπε να κλείσουμε τη Θεσσαλονίκη νωρίτερα», ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ σε άλλο σημείο της συζήτησης που είχε, με το δημοσιογράφο παραδέχθηκε πως «δυστυχώς τα μέτρα δεν ακολουθήθηκαν με την ένταση και τη συνέπεια που έπρεπε να τα ακολουθήσουμε όλοι. Και όταν λέω όλοι δεν εξαιρώ ούτε τον εαυτό μου».

Ταυτόχρονα, όμως, ξεκαθάρισε πλήρως το τοπίο, αναφορικά με το αφήγημα, που …εφηύραν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, για δήθεν διπλό σύστημα καταγραφής κρουσμάτων κορωνοΐου.

«Είναι ψέμα», υπογράμμισε κοφτά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κόβοντας κάθε περαιτέρω συζήτηση επί του ανύπαρκτου ζητήματος.

Χωρίς υπερβολή αυτή την περίοδο Μαξίμου και υπουργείο Υγείας είναι σε συναγερμό, λόγω του επερχόμενου εμβολίου που αναμένεται να διατεθεί στο κόσμο στις αρχές του νέου έτους.

Προς αυτή την κατεύθυνση γίνεται μια τεράστια προετοιμασία για να λειτουργήσουν όλα ομαλά και κυρίως χωρίς παρατράγουδα.

Το εμβόλιο είναι μεγάλο στοίχημα για την κυβέρνηση. Η κοινή γνώμη πρέπει να το πιστέψει και να το κάνει. Για αυτό το λόγο ο Πρωθυπουργός κάλεσε τους πολιτικούς αρχηγούς να εμβολιαστούν από κοινού την ίδια ημέρα, στέλνοντας ένα μήνυμα υψηλού συμβολισμού.

Ομπάμα, Κλίντον και Μπους στις ΗΠΑ παραμέρισαν τις όποιες πολιτικές διαφορές τους και ανακοίνωσαν ότι θα εμβολιαστούν live.

Στη χώρα μας, όμως, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, οι πολιτικοί αρχηγοί δεν μιλούν κοινή γλώσσα επί του θέματος, ενώ ψάχνουν αφορμή για να διαφοροποιηθούν, προκαλώντας απορίες για τις επιδιώξεις τους.

Μένουμε σπίτι μέχρι τις 7 Ιανουαρίου

Τις δύσκολες πάντως αποφάσεις για το κορωνοΐο τις ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Έτσι, «κλειστή» για ένα μήνα ακόμη, μέχρι τις 7 Ιανουαρίου, θα παραμείνει η χώρα, ως δικλείδα ασφαλείας στην επέλαση ενός  πιθανού τρίτου «κύματος» της φονικής πανδημίας.

Η συγκεκριμένη σίγουρα «επώδυνη» απόφαση ελήφθη ύστερα από την εισήγηση των ειδικών, με δεδομένο τον αυξημένο αριθμό κρουσμάτων, διασωληνομένων και την οριακή κατάσταση που βρίσκονται οι ΜΕΘ στα νοσοκομεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πάντως, αν τις επόμενες δέκα ημέρες η  υγειονομική εικόνα της χώρας  βελτιωθεί, δεν αποκλείεται να χαλαρώσουν ελαφρά τα μέτρα τις ημέρες των εορτών.

Το βέβαιο όμως είναι ότι τα φετινά Χριστούγεννα θα εορτασθούν όπως το περσινό Πάσχα.

Τέλος να σημειώσουμε ότι τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει επικοινωνία του Πρωθυπουργού με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο, προκειμένου να συζητήσουν το τι μέλλει γενέσθαι με τον εορτασμό των Χριστουγέννων.

The post O Κυριάκος Μητσοτάκης πίσω από τις λέξεις appeared first on The President.

Keywords
Τυχαία Θέματα