Fake Ελλάδα. Γράφει ο Δημήτρης Μαρκόπουλος

Η αποτρόπαιη όσο και άνανδρη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ την περασμένη Παρασκευή έξω από το σπίτι του, αναμφίβολα ήταν ένα γεγονός που συγκλόνισε την ελληνική κοινωνία. Σύσσωμη η κοινή γνώμη καταδίκασε απερίφραστα το ειδεχθές έγκλημα και απαίτησε την γρήγορη σύλληψη και την παραδειγματική τιμωρία των δραστών. Δυστυχώς, η αξιωματική αντιπολίτευση, αποδεικνυόμενη για πολλοστή φορά απελπιστικά κατώτερη των περιστάσεων, δεν έχασε την ευκαιρία να πολιτικοποιήσει αυτή την στυγερή δολοφονία, καταγγέλλοντας

την κυβέρνηση ότι μετέτρεψε την Ελλάδα σε Κολομβία!

Του Δημήτρη Μαρκόπουλου *

Αυτοί που μέχρι να παραδώσουν την εξουσία προέτρεπαν τους πολίτες να παριστάνουν ότι κοιμούνται όταν αντιλαμβάνονταν την παρουσία κλέφτη στο σπίτι τους, έχουν τώρα το απύθμενο θράσος να παρομοιάζουν την Αθήνα με την Μπογκοτά. Tο αφήγημα του κ. Τσίπρα περί κολομβοποίησης της Ελλάδας, πέραν του ότι δυσφημεί διεθνώς τη χώρα είναι και απολύτως ψευδές καθώς το 2018 έγιναν στη χώρα 95 ανθρωποκτονίες, το 2019  76, το 2020 73, ενώ οι ανθρωποκτονίες στην Αττική, μεταξύ των οποίων πολλές μαφιόζικες εκτελέσεις, το 2015 ήταν 17, το 2018 έφτασαν τις 32 και το 2019 τις 24.

Από ένα κόμμα που αναρριχήθηκε στην εξουσία με τερατώδη ψέματα και πλέον ασκεί αντιπολίτευση με αλλεπάλληλα fake news, κανείς δεν θα έπρεπε να περιμένει κάτι διαφορετικό. Πραγματικά, όποιος επιχειρούσε να κάνει μία μικρή αναδρομή στο πρόσφατο παρελθόν και να αναδιφήσει στα πεπραγμένα του ΣΥΡΙΖΑ και του αρχηγού του όσον αφορά την αντιμετώπιση της πανδημίας, είμαι βέβαιος ότι θα εξασφάλιζε στον ιστορικό του μέλλοντος επαρκές όσο και πολύτιμο υλικό προκειμένου να αναλύσει το σύνθετο φαινόμενο του πολιτικού καιροσκοπισμού.

Είναι πλέον ορατό δια γυμνού οφθαλμού ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επενδύει στην μικροκομματική εκμετάλλευση της πανδημίας τόσο σε υγειονομικό όσο και σε οικονομικό επίπεδο, αναμειγνύοντας στο μίξερ της αντιπολιτευτικής του γραμμής την προπαγάνδα, τα fake news, τον λαϊκισμό και την τακτική του μονά – ζυγά δικά μου.

Ετσι, αφενός καταγγέλλει την κυβέρνηση για το σταδιακό άνοιγμα δραστηριοτήτων εν μέσω κορύφωσης του τρίτου κύματος της πανδημίας και αφετέρου διαμαρτύρεται γιατί δεν άνοιξε το λιανεμπόριο σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Κοζάνη. Διπροσωπία που θα την ζήλευε ακόμα και ο Ιανός. Όμως το κακόγουστο και χιλιοπαιγμένο σήριαλ έχει και άλλα επεισόδια. Μόλις τον περασμένο Νοέμβριο ο κ. Τσίπρας κατηγορούσε την κυβέρνηση για «εμπόριο ελπίδας με ένα εμβόλιο που δεν είχε καν ανακαλυφθεί», για να επανέλθει δριμύτερος λίγο αργότερα καταγγέλλοντας την κυβέρνηση για αργοπορία στην πρόοδο των εμβολιασμών μεταθέτοντας την επίτευξη της ανοσίας στο απώτερο μέλλον, παρά το γεγονός ότι σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ψηφιακής πλατφόρμας πραγματοποιούνται πάνω από 50.000 εμβολιασμοί την ημέρα.

Λίγους μήνες αργότερα και πιο συγκεκριμένα τον Φεβρουάριο κατά το ξεκίνημα του τρίτου κύματος της πανδημίας ο κ. Τσίπρας κατηγορούσε την κυβέρνηση για το νέο lockdown, ζητούσε περισσότερες ΜΕΘ παραγνωρίζοντας το γεγονός του υπερδιπλασιασμού τους μέσα σε ένα χρόνο, αλλά την ίδια στιγμή δήλωνε επίσημα και δημόσια πως αναλάμβανε ο ίδιος προσωπικά το ρίσκο των συγκεντρώσεων και τη μετάδοση του Covid, με αποτέλεσμα να καλεί σε συγκεντρώσεις πότε για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας, πότε για συμπαράσταση στον Κουφοντίνα και τώρα πλέον για τα εργασιακά.

Εγκαλεί την κυβέρνηση ότι έχει εγκαταλείψει στο έλεος της πανδημίας την οικονομία, όταν είναι γνωστό ότι η κυβέρνηση έχει στηρίξει με σχεδόν 40 δισεκατομμύρια ευρώ τις επιχειρήσεις, τους εργαζομένους και τα νοικοκυριά, ενώ οι επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας είναι καλύτερες από αυτές που προέβλεπαν η Ευρωπαϊκή Ενωση και το ΔΝΤ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ εκτέθηκε με την δήθεν συμμετοχή της SIEMENS στον διαγωνισμό για τα self test. Την ίδια στιγμή, ο κ. Τσίπρας εμφανίζεται να κρούει ανοιχτές θύρες, προβάλλοντας αίτημα για εμβολιασμό των εκπαιδευτικών, όταν ήδη οι εκπαιδευτικοί των σχολικών μονάδων ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης έχουν ενταχθεί στην εμβολιαστική περίοδο, ενώ έχουν ξεκινήσει και χιλιάδες εμβολιασμοί εκπαιδευτικών γενικής εκπαίδευσης. Ο ΣΥΡΙΖΑ εδώ και μήνες επιδίδεται σε εμπόριο φόβου και διάδοσης ψευδών ειδήσεων. Με fake news και κορονοκαπηλεία ευτελίζει τον δημόσιο διάλογο, επενδύει στην καταστροφολογία, υπονομεύει κάθε προσπάθεια της κυβέρνησης και των πολιτών για έξοδο από την πρωτοφανή δοκιμασία της πανδημίας. Χρησιμοποιώντας ως μοναδικό αντιπολιτευτικό του ατού την πανδημία, δείχνει να ποντάρει στη διαιώνιση του υγειονομικού εφιάλτη, όμως πολύ σύντομα θα συνειδητοποιήσει ότι ακολουθώντας μία πολιτική που μοιάζει με σημαία ευκαιρίας, πολύ δύσκολα θα επανέλθει στα κυβερνητικά έδρανα. Με fake news κατασκευάζει μία κατ’ εικόνα και καθ΄ομοίωσή του fake Ελλάδα.

* Ο κ. Δημήτρης Μαρκόπουλος είναι βουλευτής Β’ Πειραιώς με τη ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 

The post Fake Ελλάδα. Γράφει ο Δημήτρης Μαρκόπουλος appeared first on The President.

Keywords
Τυχαία Θέματα