Brussels Times: Το Βέλγιο στην κορυφή της ΕΕ αναφορικά με τους εμβολιασμούς

Το Βέλγιο βρίσκεται στην κορυφή των χωρών της ΕΕ σε ό,τι αφορά τους εμβολιασμούς ανά 100 κατοίκους, ωστόσο τα ποσοστά εμβολιασμού δεν αυξάνονται με τον ίδιο ρυθμό σε κάθε περιοχή. Αυτό επισημαίνει σημερινό δημοσίευμα των Brussels Times, με τίτλο: «Ο αγώνας δρόμου της βελγικής πρωτεύουσας για εμβολιασμό των κατοίκων της».

Συγκεκριμένα, πάνω από το 75% όλων των ενηλίκων στο Βέλγιο έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου κατά του Covid-19. Η Φλάνδρα ηγείται του “αγώνα”, καθώς το 80% των ενηλίκων έλαβε τουλάχιστον μία δόση, ακολουθούμενη

από τη Βαλλονία και τη γερμανόφωνη περιφέρεια, όπου το 72% και το 70% των ενηλίκων, αντιστοίχως, έλαβαν τουλάχιστον μία δόση. Στις Βρυξέλλες, ωστόσο, μόλις το 54% όλων των ενηλίκων έχουν λάβει την πρώτη δόση. Επίσης στις Βρυξέλλες, τα άτομα ηλικίας μεταξύ 18 και 34 ετών έχουν εμβολιαστεί με την πρώτη δόση σε ποσοστό 29%, έναντι ποσοστού 50%, κατά μέσο όρο, στις υπόλοιπες περιοχές του Βελγίου.

Το δημοσίευμα των Brussels Times επισημαίνει ότι η περιφέρεια των Βρυξελλών διαθέτει αρκετά εμβόλια για να εμβολιάσει όλους τους ενήλικες με μία δόση, ωστόσο επιβραδύνεται η κράτηση νέων ραντεβού για εμβολιασμό. Σύμφωνα με την Ίνγκε Νέβεν, επικεφαλής της Επιθεώρησης Υγείας της περιφέρειας Βρυξελλών, ο λόγος πίσω από την χαμηλότερη ανταπόκριση έχει να κάνει με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των Βρυξελλών. «Από τη μία πλευρά, ο πληθυσμός είναι πολύ νεότερος συνολικά σε σύγκριση με τη Φλάνδρα και τη Βαλλονία, και είναι γνωστό ότι αυτοί οι άνθρωποι είναι λιγότερο πρόθυμοι να εμβολιαστούν σε σχέση με τους ηλικιωμένους» και από την άλλη, οι Βρυξέλλες είναι μια από τις πιο κοσμοπολίτικες πόλεις του κόσμου, με κατοίκους 184 διαφορετικών εθνικοτήτων και με πολλούς διαφορετικούς πολιτισμούς, εκ των οποίων ορισμένες είναι ουσιαστικά κατά του εμβολιασμού. Επιπλέον, περίπου το 35% των 1,2 εκατομμυρίων ανθρώπων που ζουν στην περιοχή των Βρυξελλών, έχουν διπλή υπηκοότητα και ενδέχεται να έχουν εμβολιαστεί σε άλλη χώρα, όπου είναι εγγεγραμμένοι.

Προχωρώντας με τον τρέχοντα ρυθμό εμβολιασμού, μόλις το 60% των κατοίκων των Βρυξελλών θα έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση ως τα τέλη Ιουλίου, σύμφωνα με την εκτίμηση της Ειδικής Ομάδας για τους Εμβολιασμούς (Vaccination Task Force), που δημοσιεύει η γαλλόφωνη εφημερίδα «Le Soir». Ο στόχος της συλλογικής ανοσίας μπορεί μάλιστα να απέχει ακόμη περισσότερο, εάν ληφθούν υπ’ όψιν οι εκκλήσεις για αύξηση του ορίου ανοσίας λόγω της εξάπλωσης της μετάλλαξης Δέλτα.

Μέχρι σήμερα στο Βέλγιο έχουν εμβολιαστεί 7.013.433 άτομα με την πρώτη δόση του εμβολίου, αριθμός που αντιστοιχεί στο 75,6% του ενήλικου πληθυσμού, και 3.899.422 με τη δεύτερη δόση (42,3%).

The post Brussels Times: Το Βέλγιο στην κορυφή της ΕΕ αναφορικά με τους εμβολιασμούς appeared first on The President.

Keywords
Τυχαία Θέματα