Τρίχες κατσαρές – Γράφει η Αλίκη Τσίκα

Μεγάλο ντόρο έχει προκαλέσει το βίντεο που επέλεξε να γυρίσει και να ανεβάσει στα σόσιαλ μίντια η κυρία Λατινοπούλου και στο οποίο μας ενημερώνει για το τι θεωρεί αντιαισθητικό στις γυναίκες και τι όχι. Σεβαστές οι προσωπικές απόψεις του οποιουδήποτε, από τη στιγμή όμως που εκφράζεις δημόσια άποψη θα πρέπει πρώτα να φιλτράρεις μερικές φορές τα όσα λες, διότι δεν είναι όλοι οι άνθρωποι ίδιοι, ούτε όλες οι περιπτώσεις. Kαι δεν πρέπει να είναι κιόλας.

Η εν λόγω κυρία λοιπόν βγήκε να μας πει πόσο αντιαισθητικές

είναι οι γυναίκες που απλώς δεν είναι τέλειες, με τη δίκη της έννοια της τελειότητας. Όσες έχουν ραγάδες, κυτταρίτιδα, σημάδια, τρίχες. Και να πω σε αυτό το σημείο ότι ναι όντως και εμένα δεν με τρελαίνει η εικόνα μιας γυναίκας με έντονη τριχοφυΐα και συνήθως θα τη σχολιάσω αρνητικά βλέποντας την, αλλά μέχρι εκεί. Το αν θέλει μια γυναίκα να κυκλοφορεί με τρίχες ή όχι, άσχετα αν εμένα μου φαίνεται άσχημο, αυτό δεν της αφαιρεί το δικαίωμα να το κάνει.

Η συζήτηση όμως για ραγάδες, κυτταρίτιδα και λοιπά σημάδια ξεφύγει κατά πολύ από το αν μας φαίνεται άσχημη ή κοινωνικά αποδεκτή η αξύριστη μασχάλη. Διότι πολύ απλά η πλειοψηφία των γυναικών και όταν λέω γυναικών, εννοώ των κανονικών γυναικών που δεν ζουν μέσα από τα φίλτρα του ίνσταγκραμ, έχουν και ραγάδες και κυτταρίτιδα και κακές μέρες και δικαίωμα να είναι κάποιες φορές αχτένιστες ή να μην βρίσκουν το χρόνο ή/και τα χρήματα για να μοιάζουν με πλαστικές κούκλες.

Επίσης το ότι δυστυχώς, πολύ δυστυχώς, έχουμε συνηθίσει τα τελευταία χρόνια να βλέπουμε γύρω μας κλώνους Καρντάσιανς και φτιασιδωμένες ψεύτο Barbie, δε σημαίνει ότι όλες οι υπόλοιπες γυναίκες που επιλέγουν να είναι απλώς ο εαυτός τους, είναι αντιαισθητικές. Πρώτον ο όρος αντιαισθητικός είναι λίγο ακραίος και δεύτερον ό,τι δεν ταιριάζει στη δική μας αισθητική δεν σημαίνει ότι αυτομάτως είναι λάθος ή κακό. Αντίστοιχα και η δίκη μας αισθητική, μπορεί να μην ταιριάζει στους άλλους.

Αυτού του είδους οι δηλώσεις περί επίπλαστης τελειότητας, συνήθως δημιουργούν και λανθασμένα πρότυπα αλλά και διχασμούς που καθόλου δεν μας χρειάζονται, ούτε φαίνονται κάπου χρήσιμοι. Μην ξεχνάμε ότι λίγα χρόνια πριν μια παρόμοια «τρέλα» τελειότητας με τα τότε ανορεξικά μοντέλα, οδήγησε πάρα πολλά κοριτσάκια στα νοσοκομεία και στα σωληνάκια. Πολύ περισσότερο δε όταν μιλάμε για κυτταρίτιδα και ραγάδες που έχουν μέχρι και τα ανορεξικά μοντέλα που μάλλον έχει πρότυπο και η συγκεκριμένη κυρία.

Καλό θα ήταν όλοι μας είτε είμαστε δημόσιο πρόσωπο, είτε όχι να βουτάμε λίγο την γλώσσα μας στο μυαλό μας πριν μιλήσουμε και να πορευόμαστε σεβόμενοι πάντα ο ένας τον άλλον. Πολύ περισσότερο όταν δεν είναι δουλειά μας που λέει και ο λαός. Δεν την ρώτησε κανείς, δεν ζήτησαν την άποψη της και ειδικότερα ως γυναίκα, θα έπρεπε να επιδείξει ακόμη μεγαλύτερη ευαισθησία. Ναι σίγουρα υπάρχουν πράγματα και άνθρωποι που δε μας αρέσουν και σίγουρα υπάρχουν και άνθρωποι που δεν τους αρέσουμε εμείς και η αισθητική μας. Πολύ απλά όμως δεν μας νοιάζει και δεν τους νοιάζει, δε μας αφορά και δεν τους αφορά. Τα πραγματικά μας προβλήματα νομίζω είναι πολύ σοβαρότερα, ειδικά τον τελευταίο ενάμιση χρόνο και κάποιος που θέλει να λέει ότι ασχολείται με την πολιτική, καλό θα ήταν να ασχοληθεί με αυτά τα προβλήματα και όχι με τρίχες κατσαρές.

The post Τρίχες κατσαρές – Γράφει η Αλίκη Τσίκα appeared first on The President.

Keywords
Τυχαία Θέματα