Τα εσωτερικά του ΚΙΝΑΛ και η επόμενη μέρα

Τα «πνεύματα»  στην τελευταία συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΚΙΝΑΛ ήταν ήρεμα, το κλίμα όμως στο εσωτερικό του κόμματος  θυμίζει τη νηνεμία πριν την καταιγίδα…  Τόσο η Φώφη Γεννηματά, όσο και οι παρευρισκόμενοι «δελφίνοι», δεν έκαναν την παραμικρή ευθεία αναφορά για το θέμα της εκλογής νέου αρχηγού, το ερχόμενο Φθινόπωρο.  «Σαν να μην υπάρχει ζήτημα», σχολίασε σκωπτικά βουλευτής του ΚΙΝΑΛ.

Του Κώστα Πασίση

Τη μοναδικό και αυτό έμμεσο σχόλιο το έκανε η επικεφαλής του  ΚΙΝΑΛ όταν είπε ότι το  «σύστημα Μαξίμου» προωθεί τη «δορυφοροποίηση»

του κόμματος.

Εν ολίγοις για την εσωστρέφεια  υπεύθυνη είναι η ΝΔ και όχι η Φώφη Γεννηματά, που άνοιξε πρώτη το ζήτημα ηγεσίας,  ένα χρόνο πριν στηθούν οι εσωκομματικές κάλπες.

Η πραγματικότητα, όμως είναι σκληρή. Στην Χαρ. Τρικούπη υπάρχει «αναβρασμός» μεταξύ των στελεχών, αλλά και των μελών του κόμματος, που κινούνται σε εκλογικούς ρυθμούς και είναι πολύ αμφίβολο, αν μπορεί να «κοπάσει».

Πολλοί εκ των «δελφίνων» έχουν ανοίξει τα χαρτιά τους και ταυτόχρονα άρχισαν οι «ομαδοποιήσεις» και οι συνάξεις, με …μενού τη σημερινή ηγεσία του κόμματος.

Ο βασικός λόγος είναι ότι το το ΚΙΝΑΛ παραμένει καθηλωμένο σε μονοψήφια ποσοστά, σε όλες τις δημοσκοπήσεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, με άμεση παρενέργεια πολλά στελέχη να …κοιτούν δεξιά και αριστερά.

Το θέμα που άνοιξε άκαιρα, από τη Φώφη Γεννηματά η οποία αισθάνεται πολιτικά ανασφαλής, συντηρείται από το γεγονός ότι ένας-ένας από τους εν δυνάμει υποψήφιους αρχηγούς δηλώνουν είτε ευθέως είτε εμμέσως ότι θα διεκδικήσουν την ηγεσία.

Έτσι μέχρι στιγμής καταγράφονται οι εξής υποψηφιότητες:

Ο Ανδρέας  Λοβέρδος φέρεται να  έχει  ενημερώσει προσωπικά την Φώφη Γεννηματά ότι προτίθεται να διεκδικήσει την αρχηγία όταν ανοίξει και επίσημα το ζήτημα.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Opinion Poll, στο  ερώτημα ποιον προτιμά ο κόσμος για Πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ. Ο Αντρέας Λοβέρδος προηγείται  με 20,6% και ακολουθεί  η Γεννηματά με 17,6% και ο Νίκος Ανδρουλάκης με 13,4%.

Στην κούρσα της διαδοχής αναμένεται να συμμετάσχει και ο ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης ο οποίος είναι ο πιο δημοφιλής στους ψηφοφόρους του ΚΙΝΑΛ, βάσει της μέτρησης της προαναφερθείσας εταιρείας.

Η συγκεκριμένη δημοσκόπηση προκάλεσε έντονη δυσφορία στη Χαρ. Τρικούπη που σε  διαρροές της μίλησε για «περίεργα παιχνίδια», που σκοπό έχουν να πλήξουν και να ανακόψουν τη δημιουργική πορεία της Δημοκρατικής Παράταξης.

Τα εσωκομματικά νερά τάραξε  με  συνέντευξη του, σε ιστορική εφημερίδα της Πάτρας και ο Νίκος Παπανδρέου ο οποίος ανέφερε ότι είναι χρέος του να είναι υποψήφιος. Στη συνέχεια όμως διέψευσε ότι έδωσε τέτοια συνέντευξη.

Ανοικτό  το ενδεχόμενο αφήνει  να είναι υποψήφια και η ευρωβουλευτής Ευα Καιλή.

Σε παρασκηνιακό επίπεδο  ακούγονται επίσης και τα ονόματα του Χαρ. Καστανίδη, του Γ. Καμίνη, του Π. Γερουλάνου  αλλά και δυο στελεχών του κόμματος.

Ωστόσο παλαιός βουλευτής του ΚΙΝΑΛ εκτιμά ότι όταν το νερό μπει στο αυλάκι οι υποψήφιοι δε θα είναι περισσότεροι από τρεις έως τέσσερις, όπως συμβαίνει σχεδόν πάντοτε σε τέτοιες αναμετρήσεις.

The post Τα εσωτερικά του ΚΙΝΑΛ και η επόμενη μέρα appeared first on The President.

Keywords
Τυχαία Θέματα