Συνάντηση του Ελευθέριου Οικονόμου με τον ΓΓ του Υπουργείου Εσωτερικών του Πακιστάν για μεταναστευτικό και επιστροφές

Η διαχείριση της παράνομης μετανάστευσης και η συνεργασία μεταξύ των αρχών του Πακιστάν και της Ελλάδας για το ζήτημα των επιστροφών, ήταν από τα κύρια θέματα που συζητήθηκαν μεταξύ του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρη Οικονόμου και του ομοσπονδιακού γενικού γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών του Πακιστάν, Yousaf Naseem Khokhar, σε συνάντηση που είχαν σήμερα στο πλαίσιο της επίσκεψης που πραγματοποιεί ο τελευταίος στην Ελλάδα.

Όπως

έγινε γνωστό από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ο κ. Οικονόμου εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επέκταση της ειδικής πλατφόρμας που λειτουργεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο για τη βελτίωση των διαδικασιών επανεισδοχής, ενώ στην συζήτηση τονίστηκε η ανάγκη ενίσχυσης της διμερούς συνεργασίας μεταξύ των διωκτικών Αρχών των δύο χωρών στον τομέα καταπολέμησης του διεθνικού οργανωμένου εγκλήματος.

Ο ομοσπονδιακός γενικός γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών του Πακιστάν δήλωσε την πρόθεση της κυβέρνησης του Πακιστάν για τη στενή συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες της Ελλάδας στην αποτελεσματική διαχείριση όλων των μεταναστευτικών ροών από το Πακιστάν.

Και οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι η μεταναστευτική κρίση εγείρει σημαντικές προκλήσεις για το σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και διεθνώς και για το λόγο αυτό θα πρέπει να αντιμετωπιστεί τόσο σε διμερές επίπεδο όσο και συλλογικά.

The post Συνάντηση του Ελευθέριου Οικονόμου με τον ΓΓ του Υπουργείου Εσωτερικών του Πακιστάν για μεταναστευτικό και επιστροφές appeared first on The President.

Keywords
Τυχαία Θέματα