Σπ.Λιβανός: Να αναδείξουμε το Κτήμα Συγγρού

Την προεδρία του Ινστιτούτου Γεωργικών Επιστημών (Κτήμα Συγγρού), παρέλαβε ο νέος πρόεδρος, Διονύσης Κυριακόπουλος από τον απερχόμενο, Βασίλη Έξαρχο, σε τελετή που έγινε με την παρουσία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιου Λιβανού.

«Θέλουμε να αναδείξουμε έναν πνεύμονα φιλικό προς τους πολίτες, δημιουργικό και ικανό να αυτοσυντηρηθεί» δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Λιβανός κατά τη διάρκεια της τελετής σημειώνοντας ότι η ανάδειξη και αναβάθμιση του Κτήματος Συγγρού

αποτελεί από το πιο σημαντικά και δημιουργικά έργα του υπουργείου.

Στις προθέσεις του ΥΠΑΑΤ, όπως συμπλήρωσε είναι ο συνδυασμός της σημερινής χρήσης του Κτήματος Συγγρού, που είναι κυρίως χώρος αναψυχής, περιπάτου και άθλησης με την εκπαιδευτική και γεωργική παράμετρο.

«Παιδιά, αλλά και πολίτες μεγαλύτερης ηλικίας, που ζουν στις μεγάλες πόλεις και κυρίως στην Αθήνα είναι σημαντικό να αποκτήσουν επαφή με τη γη, το νερό και τα φυτά και μάλιστα εντός του αστικού ιστού. Και με το ΙΓΕ θα δοθεί η δυνατότητα να κάνουμε πολλά προς αυτή την κατεύθυνση», είπε σχετικά.

Ποιος είναι ο νέος πρόεδρος του ΙΓΕ

Σύμφωνα με σύντομο βιογραφικό που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο Διονύσιος Κυριακόπουλος διετέλεσε πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης από τον Σεπτέμβριο του 2019 έως τον Απρίλιο του 2021. Είναι Οικονομολόγος, Υποψήφιος Διδάκτορας στον Τομέα Διοικητικής Επιστήμης και Δημοσίου Δικαίου του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου Σπουδών του Πανεπιστημίου του Κάρντιφ της Ουαλίας (Cardiff University of Wales) και πτυχιούχος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Πειραιώς.

Ο Διονύσιος Κυριακόπουλος με επαγγελματική εμπειρία στον ιδιωτικό τομέα από το 1992 και στο δημόσιο τομέα από τον Οκτώβριο του 2009 (διορισμός στον Ε.Φ.Κ.Α. (Ι.Κ.Α.) μέσω του διαγωνισμού 3Κ/2006 Α.Σ.Ε.Π.), εντάχθηκε τον Οκτώβριο του 2014 στο επιστημονικό προσωπικό του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης, ως Υπεύθυνος Σπουδών και Έρευνας στο Ινστιτούτο Επιμόρφωσης. Σχεδίασε και υλοποίησε πιστοποιημένα επιμορφωτικά προγράμματα, με στόχο την αναβάθμιση των γνώσεων και δεξιοτήτων του στελεχιακού δυναμικού του Τομέα Κοινωνικής Ασφάλισης, καθώς και την προσαρμογή του ανθρώπινου δυναμικού του Δημόσιου Τομέα στις απαιτήσεις μιας ανοικτής, συμμετοχικής και αποτελεσματικής διοίκησης.

Ειδικότερα, στον Τομέα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Κοινωνικής Πολιτικής σχεδίασε επιμορφωτικά προγράμματα για την εξυπηρέτηση δημόσιων πολιτικών και εθνικών προτεραιοτήτων στα πεδία: α) της Υγείας και συγκεκριμένα της ανάπτυξης του ανθρώπινου δυναμικού στις υπηρεσίες υγείας (όλων των βαθμίδων), β) της Κοινωνικής Ασφάλισης και συγκεκριμένα για τον Ενιαία Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (απονομή συντάξεων, έσοδα κ.λπ.), γ) της Κοινωνικής Πρόνοιας και συγκεκριμένα για την εφαρμογή του Προγράμματος «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης» και δ) της Ισότητας Ευκαιριών και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και συγκεκριμένα για την καταπολέμηση του φαινομένου του trafficking και την παιδική προστασία (δικαιώματα του παιδιού).

The post Σπ.Λιβανός: Να αναδείξουμε το Κτήμα Συγγρού appeared first on The President.

Keywords
Τυχαία Θέματα