Πώς ο Κουφοντίνας έγινε πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ

Ασφυκτικό πρέσινγκ παίζει η κυβέρνηση  στον Αλέξη Τσίπρα, για την σοκαριστική δήλωση Δρίτσα, αναφορικά με τον Δημήτρη Κουφοντίνα, αλλά και για τις νέες «ρουκέτες» Κοντονή σχετικά με τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα επί ΣΥΡΙΖΑ, καλώντας τον να πάρει καθαρή θέση και να εγκαταλείψει  την τακτική της αφωνίας.

Του Κώστα Πασίση

Το Μαξίμου εδώ και μια εβδομάδα «σφυροκοπά» την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ

επειδή  θεωρεί ότι έχει υποπέσει σε μεγάλο πολιτικό σφάλμα, καλύπτοντας επί της ουσίας τον πρώην υπουργό του.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη «πυροβόλησε» εκ νέου προς την πλευρά του ίδιου του πρώην Πρωθυπουργού.

«Ο κ. Τσίπρας σιωπά. Τέσσερις μέρες μετά την αδιανόητη δήλωση του κ. Δρίτσα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν λέει λέξη», ανέφερε χαρακτηριστικά, αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί ότι το θέμα δεν κλείνει εδώ για την κυβέρνηση.

Η κυρία Πελώνη εξέδωσε τη συγκεκριμένη ανακοίνωση, λόγω του ότι ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ στην ομιλία του στη Βουλή, όχι μόνο δεν καταδίκασε απερίφραστα την προκλητική δήλωση του κ. Δρίτσα, αλλά δεν ανέφερε ούτε καν το όνομα του.

«Ρουκέτες» από Κοντονή

Το κλίμα, όμως στο ΣΥΡΙΖΑ έγινε ακόμη βαρύτερο γιατί μετά το μέγα unfair από τον Θοδ. Δρίτσα, ήλθε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ, Σταύρος Κοντονής, μιλώντας στο Action24 και την εκπομπή «Αντιθέσεις» και έριξε νέες βόμβες για την αλλαγή του Ποινικού Κώδικα.

Ο κ. Κοντονής έκανε λόγο για δόλια και σκόπιμη μετατροπή του αδικήματος της δωροδοκίας από κακούργημα σε πλημμέλημα, προκειμένου υποθέσεις που ήταν να εκδικαστούν προεκλογικά να τεθούν στο αρχείο.

Ύστερα από αυτή την αποκάλυψη, ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Τάσος Γιατάνης κάλεσε  τον Αλέξη Τσίπρα, να δώσει απαντήσεις.

Ο αδύναμος κρίκος

Ωστόσο η συνολική στάση και η συμπεριφορά του Αλέξη Τσίπρα προκαλεί έκπληξη, καθώς δείχνει ότι στην Κουμουνδούρου δε …διαβάζουν ούτε τις δημοσκοπήσεις.

Σύμφωνα με τη τελευταία μέτρηση της MRB για λογαριασμό του STAR, οι πολίτες δεν είδαν θετικά τις κινήσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση Κουφοντίνα. Ειδικότερα το 69,8% ζητεί να μη γίνει δεκτό το αίτημα του για μεταγωγή στον Κορυδαλλό, ενώ το 15,5% ζητεί από την κυβέρνηση να ικανοποιήσει το αίτημά του ώστε να μην υπάρξουν δυσάρεστες συνέπειες στην υγεία του.

Στην εν λόγω μέτρηση, η ΝΔ προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ  πάλι με διψήφια διαφορά, της τάξεως του 13,1%.

Ένα βασικό στοιχείο  της προαναφερθείσας δημοσκόπησης, που αποκαλύπτει και την κυριαρχία της κυβέρνησης στο πολιτικό σκηνικό είναι ότι η ΝΔ συγκεντρώνει 35,6%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ (22,5), το ΚΙΝΑΛ (5,7) και το ΜΕΡΑ (3,5) συνολικά τα κόμματα της κεντροαριστεράς μαζεύουν 31,7%. Δηλαδή μικρότερο ποσοστό από το 35,6% της ΝΔ.

Για τους γαλάζιους αναλυτές, ο Αλέξης Τσίπρας έχει μετατραπεί σε «αδύναμο κρίκο» για το ΣΥΡΙΖΑ που κρατά το κόμμα του καθηλωμένο σε ένα ποσοστό περιξ του 20% με μικρές αυξομειώσεις.

Στη σύγκριση Μητσοτάκη-Τσίπρα, η πλάστιγγα γέρνει καθαρά και σε όλα τα επίπεδα υπέρ του αρχηγού της ΝΔ.

Στην καταλληλότητα για Πρωθυπουργός, ο Μητσοτάκης προηγείται του Τσίπρα με 14,2 μονάδες διαφορά που είναι μεγάλη απ όποια οπτική γωνία και αν το δει κανείς.

Επίσης σε όλες τις δημοσκοπήσεις ο Μητσοτάκης είναι ο δημοφιλέστερος από τους πολιτικούς αρχηγούς, με δεύτερη την Φώφη Γεννηματά και τρίτον τον Αλέξη Τσίπρα.

Αν σε αυτές τις δυο παραμέτρους συμπεριλάβει και την άνετη πρωτιά της ΝΔ, το συμπέρασμα που προκύπτει είναι ότι ο Μητσοτάκης παίζει χωρίς σοβαρό αντίπαλο και ο Αλέξης Τσίπρας αδυνατεί να γυρίσει το παιχνίδι…

The post Πώς ο Κουφοντίνας έγινε πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ appeared first on The President.

Keywords
Τυχαία Θέματα