Οι επενδύσεις το Μαρτίνου, η αναμενόμενη αύξηση επιτοκίων και οι νέες τάσεις στον τουρισμό

Με στόχο να ξεπεράσει το όριο των 100 πλοίων κινείται ο Νίκος Μαρτίνος, ο οποίος προχώρησε σε νέες παραγγελίες πλοίων. Μάλιστα τα νέα αυτά πλοία είναι τεχνολογικά σύγχρονα και σύμφωνα με τις αρχές της πράσινης ναυτιλίας. Έως το τέλος του πρώτου εξαμήνου του επόμενου έτους το όριο των 100 πλοίων αναμένεται να ξεπεραστεί, όπως λένε άνθρωποι που γνωρίζουν τις κινήσεις του εφοπλιστή. Υπενθυμίζεται πως ο όμιλος παρέλαβε τον Αύγουστο δύο νέα νεότευκτα δεξαμενόπλοια

χωρητικότητας 50.000 τόνων dw το κάθε ένα.

Σε σταδιακή αύξηση των επιτοκίων καταθέσεων θα προχωρήσουν οι τράπεζες, καθώς η αύξηση επιτοκίων θα περάσει σταδιακά στα καταθετικά προϊόντα. Η Eurobank ήδη απεργάζεται σχετικό σχέδιο, ωστόσο η αύξηση αυτή θα είναι μικρότερη από την αντίστοιχη των δόσεων δανείων. Υπενθυμίζεται πως το πρόγραμμα TLTRO βαίνει προς το τέλος του, επομένως η φθηνή ρευστότητα που εξασφάλιζαν οι τράπεζες, περνά πλέον στο τερέν των καταθετών. Η θετική πλευρά που θα επηρεάσει τα έσοδα και τα κέρδη των τραπεζών είναι πως η αύξηση των επιτοκίων οδηγεί σε αύξηση των εσόδων τους από τόκους. Κάτι που αναμένεται να αποτυπωθεί και στα αποτελέσματα που θα ανακοινώσουν.

Σε τροποποίηση του προγράμματος επαναγοράς ως προς τη συνολική αξία της επαναγοράς ίδιων ομολόγων ορίζοντας ως ανώτατο ποσό του προγράμματος τα 10 εκατ. Ευρώ προχώρησε το ΔΣ της B&F ΑΒΕΕ. Στόχος της εταιρείας είναι μέσω των κεφαλαίων να ικανοποιήσει τον δανεισμό της και να τον μειώσει καθώς επίσης και να χρηματοδοτήσει δυνητικές επενδύσεις. Η διάρκεια του προγράμματος που έχει ξεκινήσει στις 18 Οκτωβρίου λήγει στις 26 Ιουνίου του 2023, ημέρα λήξης του από 26 Ιουνίου 2018 κοινού ομολογιακού δανείου.

Μια νέα τάση καταγράφεται στα ξενοδοχεία και αφορά τη σεζόν του 2023. Κυρίως στα πολυτελή, καθώς υπάρχουν μαζικές κρατήσεις για το καλοκαίρι του 2023. Τι κάνουν λοιπόν οι ξενοδόχοι; Κρατούν ένα μέρος των δωματίων ελεύθερο ώστε να μπορέσουν να το διαθέσουν σε υψηλότερες τιμές, όταν η ζήτηση θα αυξηθεί περισσότερο.

Δύο είναι οι στόχοι της Avax, η οποία αναπτύσσεται με νέα έργα και ολοκλήρωση άλλων έργων που έχει ήδη αναλάβει. Πρόκειται για μεσοπρόθεσμους στόχους που αφορούν στην ανταμοιβή των μετόχων όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν και δεύτερον στη μείωση του συνολικού δανεισμού της εταιρείας.

The post Οι επενδύσεις το Μαρτίνου, η αναμενόμενη αύξηση επιτοκίων και οι νέες τάσεις στον τουρισμό appeared first on The President.

Keywords
Τυχαία Θέματα