Ο Λαβρόφ κατηγορεί τη Δύση για το αδιέξοδο στις συνομιλίες με την Ουκρανία – Συνεχής ενημέρωση

Ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας κατηγόρησε τη Δύση – και το ΝΑΤΟ ειδικότερα – ότι στέκεται εμπόδιο στην επίτευξη πολιτικής συμφωνίας για τον τερματισμό της σύγκρουσης στην Ουκρανία, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο κινεζικό πρακτορείο Xinhua.

Αν οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ ενδιαφέρονται πραγματικά να επιλυθεί η ουκρανική κρίση, τότε θα πρέπει πρώτα να αλλάξουν στάση και να σταματήσουν να προμηθεύουν

το Κίεβο με όπλα και πολεμοφόδια, υποστήριξε ο Λαβρόφ στη συνέντευξη, η οποία δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

Μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι περισσότεροι από 1 εκατομμύριο άμαχοι έχουν απομακρυνθεί από περιοχές της Ουκρανίας όπου μαίνονται οι εχθροπραξίες και έχουν βρει ασφαλές καταφύγιο στη Ρωσία. Ανάμεσα τους είναι περίπου 120.000 ξένοι υπήκοοι που απομακρύνθηκαν από τις αυτοανακηρυχθείσες Δημοκρατίες του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ, σημείωσε ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών.

Συνεχής ενημέρωση

Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι έπληξε 389 στόχους στην Ουκρανία

Η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα ότι οι μονάδες του πυροβολικού της έπληξαν 389 στόχους στην Ουκρανία κατά τη διάρκεια της νύχτας. Μεταξύ αυτών, 35 σημεία ελέγχου, 15 αποθήκες όπλων και πυρομαχικών, αλλά και αρκετές περιοχές συγκέντρωσης ουκρανικών στρατιωτικών δυνάμεων και του οπλισμού τους.

Βρετανία: Ρωσία αναγκάστηκε να προχωρήσει σε συγχώνευση διαφορετικών στρατιωτικών μονάδων

Η Ρωσία αναγκάστηκε να προχωρήσει σε συγχώνευση διαφορετικών στρατιωτικών μονάδων που συμμετείχαν στις αποτυχημένες επιχειρήσεις προώθησης των ρωσικών δυνάμεων στα βορειοανατολικά της Ουκρανίας, σύμφωνα με μία σημερινή βρετανική στρατιωτική ενημέρωση, μέσω μιας ανάρτησης στο Twitter.

“Τα προβλήματα συντονισμού των ρωσικών δυνάμεων σε τακτικό επίπεδο παραμένουν. Μία έλλειψη αποτελεσματικής μαχητικής ικανότητας στο επίπεδο συντονισμού μεταξύ των στρατιωτικών μονάδων, αλλά και η ανεπαρκής αεροπορική υποστήριξη έχουν καταστήσει τη Ρωσία μη ικανή να διαχειριστεί την ισχύ πυρός που διαθέτει, παρά τις βελτιώσεις σε τοπικό επίπεδο, ανέφερε η σχετική ανάρτηση στο Twitter.

Λαβρόφ: Η άρση των κυρώσεων αποτελεί μέρος των ειρηνευτικών συνομιλιών με την Ουκρανία

Η άρση των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί σε βάρος της Μόσχας αποτελεί μέρος των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, οι οποίες είναι «δύσκολες» αλλά συνεχίζονται καθημερινά, υποστήριξε ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας Σεργκέι Λαβρόφ σε συνέντευξη που παραχώρησε στο κινεζικό πρακτορείο Xinhua.

Το Κίεβο προειδοποίησε χθες Παρασκευή ότι οι συνομιλίες για τον τερματισμό της ρωσικής εισβολής, η οποία έχει εισέλθει πλέον στον τρίτο μήνα, βρίσκονται στα πρόθυρα κατάρρευσης.

«Στην παρούσα φάση, η ρωσική και η ουκρανική αντιπροσωπεία συζητούν σε καθημερινή βάση μέσω τηλεδιασκέψεων ένα προσχέδιο για μια συνθήκη», είπε ο Λαβρόφ στη συνέντευξή του στο Xinhua, η οποία δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

Ζελένσκι: Οι ελλείψεις στα καύσιμα θα εξαλειφθούν σύντομα

Η Ουκρανία θα εξαλείψει σύντομα τις ελλείψεις στα καύσιμα, παρά το γεγονός ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν καταστρέψει έναν αριθμό τερματικών σταθμών αποθήκευσης πετρελαίου, δήλωσε την Παρασκευή ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Μέσα στην εβδομάδα, η Ρωσία έπληξε το διυλιστήριο στο Κρεμεντσούκ, που είναι ο κύριος παραγωγός καυσίμων στην Ουκρανία, όπως επίσης και αρκετούς άλλους τερματικούς σταθμούς καυσίμων.

ΙΑΕΑ: Αποστολή Ρώσων ειδικών στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια

Οι ρωσικές αρχές προχώρησαν στην αποστολή ειδικών, στο σταθμό παραγωγής πυρηνικής ενέργειας της Ζαπορίζια που βρίσκεται στα ανατολικά της Ουκρανίας, όπως ανέφερε η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας (IAEA).

Ουκρανοί αξιωματούχοι ενημέρωσαν την ΙΑΕΑ σχετικά με τον αναφερόμενο πυρηνικό σταθμό που τελεί υπό ρωσικό έλεγχο, αλλά λειτουργεί ακόμη με προσωπικό από την Ουκρανία, όπως ανέφερε σε μία ανακοίνωσή του ο γενικός διευθυντής της ΙΑΕΑ, Ραφαέλ Μαριάνο Γκρόσι.

The post Ο Λαβρόφ κατηγορεί τη Δύση για το αδιέξοδο στις συνομιλίες με την Ουκρανία – Συνεχής ενημέρωση appeared first on The President.

Keywords
Τυχαία Θέματα