Μ.Βορίδης: Αόριστος ο χρόνος αναστολής για ανεμβολίαστους

Στον υποχρεωτικό εμβολιασμό στους χώρους εργασίας και στους πολίτες που συνεχίζουν να είναι διστακτικοί απέναντι στα εμβόλια για τον κορωνοϊό, αναφέρθηκε ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Βορίδης εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών που έχουν επιφυλάξεις για τα εμβόλια, δεν ταυτίζονται με τις συνομωσιολογικές θεωρίες των αρνητών στις πρόσφατες συγκεντρώσεις. Ο υπουργός Εσωτερικών

Ο υπουργός Εσωτερικών αναφέρθηκε στους ιατρούς που αναπτύσσουν ψευδοεπιστημονικό λόγο παρά τα διδάγματα της δικής τους επιστήμης, τονίζοντας ότι

«προφανώς μπορεί να υπάρχει ένα θέμα να επιληφθούν οι ιατρικοί Σύλλογοι».

Για την Εκκλησία τόνισε ότι καλά κάνει και παρεμβαίνει ακόμη και πέραν των καθηκόντων της και απαντά σε επιστημονικά ζητήματα όπως εάν έχουν «τσιπάκια» τα εμβόλια, καθώς πλήθος πιστών ακούν την εκκλησία.

Για την επαναξιολόγηση της κατάστασης με τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους σε κλάδους όπου είναι υποχρεωτικοί, εξήγησε ότι ο χρόνος που θα βρίσκονται σε αναστολή είναι αόριστος και σύμφωνα με τη σχετική διάταξη έως τα τέλη Οκτωβρίου η κατάσταση θα επαναξιολογηθεί ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας, την πορεία των εμβολιασμών και τον αριθμό των εργαζόμενων που θα συμμορφωθεί.

Απέρριψε την κριτική περί διχασμού της κοινωνίας και τιμωρίας εργαζομένων, λέγοντας ότι στόχος των υποχρεωτικών εμβολιασμών δεν είναι η τιμωρία αλλά η προστασία της δημόσιας υγείας.

Ο υπουργός Εσωτερικών, τόνισε ότι δεν υπάρχει υποχρεωτικότητα με τη στενή έννοια του όρου καθώς κανείς δεν υποχρεώνει κάποιον να εμβολιαστεί.

The post Μ.Βορίδης: Αόριστος ο χρόνος αναστολής για ανεμβολίαστους appeared first on The President.

Keywords
Τυχαία Θέματα